Premiere: Town Portal – ’Roko’s Basilisk’

Populær
Town Portal 1 (Photo by Mads Ogstrup Nielsen)
Town Portal - Of Violence

Den københavnske eksperimental-rockgruppe Town Portal offentliggør første sang fra deres kommende album ’Of Violence’. Hør den både Meshuggah- og jazzinspirerede førstesingle ’Roko’s Basilisk’ her.

Kunstner
Forfatter

På Devilution beskæftiger vi os ikke kun med metal. Vi beskæftiger os også med de genrer og bands, hvis udtryk læner sig op ad metallen uden altid at falde indenfor eller udenfor.

Et sådant band er Town Portal. For mange vil de nok falde ind under math rock, men gruppen har, siden de blev dannet i 2009, udforsket grænselandet mellem math rock, post-rock og instrumental eksperimentalmusik med et komplekst rytmisk sammenspil, der giver associationer til den tekniske og progressive metal. Det er den slags associationer, der gør, at bandet kan opvarme for Dillinger Escape Plan, som de gjorde det i Pumpehuset i 2017.

’Roko’s Basilisk’, førstesinglen fra gruppens kommende tredje album ’Of Violence’, der i dag har premiere via Devilution og Heavy Blog Is Heavy, understreger dette tilhørsforhold. Trioen bevæger sig ubesværet fra komplekst, renskuret sammenspil og over mod en dybere og mere foruroligende tyngde, før det eksploderer i et fascinerende og synkoperet groove, der synes inspireret af den moderne tekniske metals foregangsmænd i Meshuggah. Når bandet tager en slapper seks minutter inde, dukker en jazztrompet op i virvaret og bringer helt nye teksturer frem i spil, mens en saxofon lægger harmonier over det intrikate akkordspil.’Of Violence’ er indspillet og mixet af Scott Evans fra sludge/post-metal-gruppen Kowloon Walled City og tegner til at blive Town Portals tungeste og mest ambitiøse udgivelse hidtil. Pladen udkommer 5. april 2019 gennem britiske Small Pond og det australske eksperimentallabel Art as Catharsis.