Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF 24: Nye navne til sommer

Updated
JANE'S ADDICTION

Knap har dønningerne lagt sig efter dronningens abdikation, før Roskilde Festival annoncerer popdronningen Medina til sommerens festival, og hun får selskab af en flok interessante navne.

Forfatter

Hvis man var til alternativ rock i 90’erne eller blot engang er blevet taget i butikstyveri, så er de funky rocklegender i Jane’s Addiction en pligtkoncert til sommer på Dyrskuepladsen. Det er uvist, om guitaristen Dave Navarro er med i det aktuelle lineup, men vi har da lov at håbe på, at vi får ham at se tilbage i bandet, som udgav to 90’ernes allerbedste album med ‘Nothing’s Shocking’ og ‘Ritual de lo Habitual’.

Der er også godt nyt til 'corefolket i form af amerikanske Better Lovers, som blandt andet består af folk fra Dillinger Escape Plan, Fit For an Autopsy, END og Everytime I Die, så der er garanti for en koncert, man kan slå sig lidt på.Det skal også nok blive en god oplevelse at se texanske Khruangbin fusionere globale musikinspirationer med klassisk rock med en psykedelisk kant. Trioen er gode live, som man selv kan konstatere i videoen herunder.Vi får også mulighed for at opleve punkbandet Frank Carter & The Rattlesnakes. Bandet er kendt for deres meget livlige liveshows, hvor de udfolder deres særegne blanding af indie, punk og rock med hjertet uden på tøjet. Bandet spillede på Beta i København tilbage i 2016, hvor vores anmelder gav koncerten frem kasser med ordene: "Man kunne ikke andet end at lade sig overgive til den karismatiske Carter, der rullede hele paletten af forsangertricks ud med største overbevisning og et kækt britisk glimt i øjet."

Nogle gange må man lige sætte tempoet lidt ned under en festival, og så er det perfekte soundtrack Lankums sortsynede dark folk. Devilutions Lankum-elsker og fotograf Adriana Zak havde følgende ord om det nedenstående nummer, da hun erklærede det for sidste års bedste internationale hit: "Tårekrummende melankolsk, gåsehudsfremkaldende smuk og hjerteskærende trist. Den her sang er så velskrevet og dyb, at jeg mangler ord."Og vi kan feste med det amerikanske punkband Snõõper. Vores anmelder skrev om deres sange, at de “tordner afsted, skørt og totalt overgearet. Nul tid til introer eller outroer, bare punchy, in-your-face og absurd underholdende etminuts-skæringer, der er umådeligt svære ikke at holde af.”