Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Smuglytning: Hatesphere

Populær
Updated

Hatesphere udgiver snart albummet 'Murderlust'. Her kan du få en idé om, hvad du har i vente

Kunstner
Titel
Murderlust
Dato
27-09-2013
Distributør
Genre
Forfatter

Siden 'Serpent Smiles And Killer Eyes' udkom tilbage i 2009, har Hatesphere gennemgået lidt af en musikerudskiftning. Alt er dog faldet på plads for bandet med det forrige album 'The Great Bludgeoning', for det er de samme folk, der har været med til at lave 'Murderlust', som snart er på gaden. At det er de samme musikere i frontlinjen gør noget godt for 'Murderlust,' for den lyder mere sammenspillet, end hvad man længe har hørt fra Hatesphere. Og det er især den energi, som sammenspilletheden giver, som gør albummet godt og særligt. Man vil dog ikke falde ned af stolen af overraskelse over, hvordan sangene er skruet sammen, Men pyt med det, for godt er det.

Her kommer en kort gennemgang, som kan give et praj om, hvad man kan vente sig af 'Murderlust, som udkommer den 27. september.

1. Murderlust
En klassisk Hatesphere-sang, som tager én tilbage til tiden omkring 'The Sickness Within'. Starter med et hurtigt riff, som så at sige trækker resten af bandet i gang. Energiniveauet er højt sangen igennem.

2. Pandora's Hell
En sang, der sådan set også er hurtig i verset, men som går over i et mere muntert halftime-feel i omkvædet. Der er også nogle tunge passager at finde. En sang, der vokser med gennemlytningerne.

3. Fear Me
Tung. Først og fremmest tung. Denne sang er noget af det ondeste og mørkeste, man har hørt fra Hatesphere, og man kan faktisk få lov at høre den hos Sort Søndag.

4. The Violent Act
Igen en sang, der drøner derudad i verset, men som derudover er ganske varieret, da der både er tunge steder og et omkvæd, der er lidt mere rocket med korskrigerier og et helt muntert guitarriff.

5. Punishable By Death
Hurtigt, smadret og veloplagt nummer, der er kendetegnet af et nedadgående riff. Igen en sang i den festlige del af spektret.

6. In Process
Et meget smukt og alsidigt instrumentalnummer. Det begynder med brugte klange på en guitar med to forvrængede leadguitarstemmer henover. Herefter går det over i et melodisk tungtonserriff. Det skifter rytmisk feel mod slutningen, med ægte twinguitars som kontast. Noget så godt og gammeldags som guitarsoloer kan man også opleve på denne perle.

7. Iconoclast
Denne sang er mere dyster i stemningen. Den holder sig til Hatesphereformlen, hvor det går stærkt i starten, for så at gå over i et langsomt og majestætisk stykke. Esben "Esse" Hansen har fået vokalt selskab af Trevor Strnad fra The Black Dahlia Murder, og kontrasten mellem Esses mørke og Knights mere skingre stemme fungerer rigtig godt.

8. Darkest Of Forces
Dette er endnu en en klassisk omgang Hatesphere-smadder, der dog er farvet i de mere dystre nuancer.

9. Refill the chest
Et lidt mere groovy omgang pandesmækkermetal, som på et tidspunkt går ned i tempo. Først tungt, så kun brudte guitarklange, for herefter at vende tilbage for fuld tryk.

10. Assasin
Sangen begynder med nogle klagende guitarer og trommetam, for herefter at fræse afsted på Hatespheremanér. I stemning er den lidt blackened, men der er stadig tale om thrash.