Smuglytning: Illdisposed

Populær
Smuglytning: Illdisposed

Illdisposed barsler ultimo september med deres 12. studieplade. Den har vi smuglyttet til og giver en såkaldt 'track by track' til at vække appetitten.

Kunstner
Titel
Sense The Darkness
Dato
24-09-2012
Distributør
Trackliste
1. Sense The Darkness
2. Eyes Popping Out
3. Time To Dominate
4. Never Compromise
5. Stop Running
6. I Am Possessed
7. Too Blind To See
8. The Poison
9. Another Kingdom Dead
10. She's Undressed
11. We Do This Alone
12. War (digi bonustrack)
13. Deside (digi bonustrack)

Danske Illdisposed har været konstante i deres musikalske output gennem snart 20 år. Her i 2012 udgiver de pladen 'Sense The Darkness', der rammer gaden 24. september. Vi tog høretelefonerne på og gennemgik pladen for at se, hvad Batten, Summer og resten af bandet har fundet på til os denne gang. Lyt her til den umiddelbare diagnosticering, og glæd jer så til en fuldbyrdet anmeldelse, når udgivelsesdatoen nærmer sig.

Sense The Darkness (5:15)


Åbneren har en intro, der minder om '1-800-Vindication', hvor lyden er lav og spinkelt mixet. Stille og roligt åbner sangen sig i takt med, at lyden normaliserer sig, og så starter et klassisk groove, hvor Illdisposed har nogle gode breaks og Bo Summer lyder præcis som han skal.

Eyes Popping Out (4:09)

Spændende nummer, hvor der bliver eksperimenteret med vokalen og ellers god rytme på guitaren.

Time To Dominate (4:33)

Her er der skruet ned for tempoet i en sådan grad, at nummeret med lidt god vilje kan lede tankerne hen på Morbid Angel, der også kan det der med dødsmetal i et adstadigt tempo og stadig holde det friskt. I dette tilfælde hjælper soloen med til at holde det oppe.

Never Compromise (3:57)

Begynder med morsom dialog mellem Nicolaj Kopernikus og Ulrich Thomsen, hvorefter nummeret åbner sig i typisk Illdisposed - brutalt og tungt. Her har man også skruet ned for tempoet.

Stop Running (4:06)

En sang, der føles lidt træg i starten pga. et lidt jævnt riff. Her buldrer toget af sted uden nævneværdige højdepunkter.

I Am Possessed (3:41)

Her arbejder Illdisposed med et omkvæd, hvor strukturen kan minde lidt om Satyricons 'Commando' fra pladen 'Age Of Nero', mens guitaren derimod ikke det mindste minder om det norske metal. Her er Illdisposed mere melodiøse.

Too Blind To See (4:11)

Her minder riffet en smule om det, der gjorde at 'A Child Is Missing' på pladen 'The Prestige' stod ud fra resten. Det er svært at abstrahere fra, når det er så tydeligt. Den nye variant er dog også god.

The Poison (4:07)

Her står jeg ligesom på 'Stop Running' med et nummer, jeg ikke synes kommer nogen vegne. Til Illdisposeds forsvar skal det siges, at deres varemærke er dødsmetal med et virkelig godt groove, så selv lidt jævne numre alligevel indeholder noget, der kan vippes en fod til.

Another Kingdom Dead (3:54)

Endnu en midtemposkæring, hvor der er god bund på. Også den minder stilmæssigt om noget, der også kan findes på førnævnte '1-800-Vindication'.

She's Undressed (4:26)

Her laver Illdisposed samme finte, som de åbner pladen med. De første sekunder afspilles, som var det gennem en transistorradio ude i køkkenet, og så åbner nummeret derefter med det fulde lydbillede. Der er nogle breaks, som ikke ses andre steder på pladen.

We Do This Alone (4:17)

Illdisposed tromler her af sted i klassisk tempo, hvor der brøles igennem på såvel vokal som guitarer. Her hjælpes omkvædet på vej af en god melodisk guitar, som afslutter pladen på fornuftig vis.