Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 20: Ugens udgivelser og koncerter

Updated
149108636_4066762503356559_2535330407288330468_n

En ny uge har meldt sig med nye koncerter, nye lempelser og naturligvis nye udgivelser. Der er en del udsolgte koncerter i farvandet, men foretrækker man at nyde musikken i hjemlige omgivelser, er der nok at vælge i mellem på udgivelsesfronten.

Titel
D-A-D + VOLA + Red Warszawa m.fl.
Forfatter

Koncertugen starter tidligt, og det er vist ikke en antagelse, at det er noget vi alle har set frem til. Der er stadig billetter at få til onsdag d. 19. maj, hvor du kan opleve D-A-D på Portalen i Greve, mens torsdagen tilhører Dizzy Mizz Lizzy, der spiller op til udsolgt stoledans i Taastrup Teater & Musikhus.

Fredag d. 21. maj spænder bredt både genremæssigt og geografisk. Østdanmark får fornøjelsen af VOLA og Feather Mountain på Gimle i Roskilde, mens Dizzy Mizz Lizzy rykker showet nordpå, til Trommen i Hørsholm.

Shotgun Revolution spiller en udsolgt koncert på High Voltage i København, men befinder man sig nærmere det geografiske midtpunkt i Danmark, kan man opleve Hadron, DemonGrinder og Gurldörl på Kansas City, Odense M.

Skuer vi vestpå, er der ballade med Artillery, Manticora og Wasted på Sønderborghus i Sønderborg, Red Warszawa fester Aalborg i sænk, mens Esbjerg smækker dørene op til Fuzztival med blandt andre Øresund Space Collective, Gaia og Vestjysk Ørken på Tobakken. Festivalen strækker sig over to dage, til lørdag d. 22. maj og billetter kan erhverves via eventets Facebookside.

Folk har forberedt sig på denne weekenddag længe, så koncerterne i det københavnske er alle udsolgt. De heldige billetindehavere kan så også nyde doom med Saturnus i Templet, nikke i takt med rockfætrene i Shotgun Revolution på High Voltage i København og eller se RIOT SUN, Before Fire samt Rise Upon på Beta, der belønner de fremmødte med en smeltedigel af genrer.

I det jyske er Aarhus centrum for de fleste koncerter. VOLA indtager Musikhuset Aarhus med deres drømmende rock, mens Voxhall tager to omgange med Red Warszawa og Atlas får stryg af Slægt og SLET DET. I Sønderborg afholder Dizzy Mizz Lizzy en udsolgt koncert på Alsion, og sidder man og ærgrer sig over, at man ikke nåede at få billet, kan vi trøste med, at de også spiller i Kolding søndag d. 23. maj, og at der stadig er billetter at få.

Befinder man sig i det østlige Danmark sidst på ugen og kunne godt tænke sig at blive råbt af af Hexis i selskab med Telos og TRWLR når de spiller på Stairway i Vanløse, er det bare ærgerligt. Det samme gør sig gældende for Myrkur i Jerusalemskirken, København.

Der er dog stadig mulighed for at få et stykke med live på falderebet af en uge, der smager af sommer, i form af D-A-D i De Gamle Tennishaller i Holbæk. De giver hele to koncerter denne dag, så der er rig mulighed for at slutte ugen af med manér.

Ude godt, hjemme bedst
Til anlægget fås, fra de hjemlige breddegradder, Niels Vejlyt som ikke lægger fingrene imellem på sit ’Opus Absolute’, der placerer sig i slipstrømmen af symfonisk metal, mens Mike Tramp forsikrer os om at alting er ok, på ’Everything Is Alright’. Andetsteds på genrespektret finder vi Cyan Insane, der på ’Stab Your Demon’ spiller melodisk thrash.  Fordelt på resten af ugen venter der fra det store udland et veritabelt overflødighedshorn af hybridgenrer og andre lidt mere genkendelige betegnelser. I førstnævne kategori findes for eksempel Gridfailure featuring MAC GOLLEHON med udgivelsen ’Dismemberment Cabaret’, der gør noget ved en trompet, på ’Luminous Rot’ spiller Nadja dreamsludge og Zgard, der på ’Place Of Power’ spiller episk pagan black metal.Ellers er der masser af doom på tapetet, med overlap i både død og black. Det serveres frisk fra fad af blandt andet Hagel på ’Veneration of the Black Light’, der er krydret med black, Majestic Downfalls ’Aorta’, der foretrækker dødsmetallen, og Hanging Garden som kigger trist udover ’Skeleton Lake’ i al sin majæstetiske tristhed.Er du mere til thrash, er Conquerors leveringsdygtige i hele to udgivelser, ’ Stormbringer’ og ’Dawn of War’, hvoraf sidstnævnte er en genudgivelse, men begge lover brutal og blackened thrash. Lokker dødsmetallen, kan Debauchery tilbyde dette på den passende navngivne ’Monster Metal’.Udgivelsesoversigt:
Mandag d. 17. maj:
Beyond Mortal Dreams: From Hell (re-release) (Death metal)
Temple Nightside: Prophecies of Malevolence (re-release) (Black/death metal)

Tirsdag d. 18. maj:
Ice War: Sacred Land (Epic heavy metal)
Final Gasp: Baptism of Desire (re-release) (Hardcore)

Torsdag d. 20. maj:
Anatomia: Corporeal Torment (Death/doom metal)

Fredag d. 21. maj:
Acausal Intrusion: Nulitas (Technical death metal)
Canyon: Static (Alternative stoner prog rock)
Conquerors: Stormbringer (Brutal Black Thrash Metal)  
Conquerors: Dawn of War [re-issue with new mix] (Brutal Black Thrash Metal)  
Cyan Insane: Stab Your Demon (Metal)
Debauchery: Monster Metal (Death Metal)
Esoctrilihum: Dy'th Requiem For The Serpent Telepath (Symphonic doom/black/death metal)  
Gridfailure Featuring MAC GOLLEHON: Dismemberment Cabaret (Noise/trumpet)  
Hagel: Veneration of the Black Light (Black/doom metal)  
Hanging Garden: Skeleton Lake (Doom metal)  
Havamal: The Shadow Chapter (Viking/black/power/death metal)  
Illusory: Crimson Wreath (Progressiv power metal)  
Jess And The Ancient Ones: Vertigo (Occult rock)  
Leach: Lovely Light of Life (Thrash'n'roll)  
Majestic Downfall: Aorta (Doom/death metal)  
Morbid Breath: In the Hand of the Reaper (Thrash metal)  
Nadja: Luminous Rot (Dreamsludge/metalgaze)  
Nahaya: Vital Alchemy (Melodic groove/thrash metal)  
Nuclear Winter: Greystone (Industrial/melodic death metal)  
Ordeal & Plight: Her Bones in Whispers (Post-Rock/Ambient/Soundscape)  
Perversor: Psicomoro (Black/death metal)  
Sabhankra: Death to Traitors (Folk/power/death metal)  
Thanatomass: Black Vitriol & Iron Fire (Black metal)  
Thundermother: Heat Wave (Hard rock)  
Mike Tramp: Everything Is Alright (Rock)
Various Artists: Metal Massacre XV (Metal)  
Niels Vejlyt: Opus Absolute (Symfonisk metal)
Vulture: Dealin' Death (Thrash metal)  
Zgard: Place of Power (Epic pagan black metal)