Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk misantropi

Populær
Updated
Dansk misantropi

Københavnerne i black metal-bandet Hexis har med debutpladen ’Abalam’ skabt en halv times dyster og vred musik, der er et kærkomment indspark på den hjemlige metalscene. 

Kunstner
Titel
Abalam
Trackliste
1. Faciem
2. Tenebris
3. Exanimis
4. Desolatum
5. Sequax
6. Supplex
7. Abalam
8. Immolabant
9. Exhausit
10. Timor
11. Exterminati
12. Neglexerunt
Karakter
4

Det første, der falder én ind efter 26 minutters selskab med debutpladen fra Hexis, er, hvor udansk musikken egentlig lyder. ’Abalam’ kommer efter en række ep’er og splits – blandt andre med Redwood Hill. Allerede her indikerede Hexis, at de havde mere at byde på end traditionel black metal eller nutidens mere populære og melankolske post-black metal.

I stedet bevæger gruppen sig rundt i et dommedagsdyrkende lydbillede, hvor lytteren ikke skånes for en misantropisk tsunami. En heksekedel på den fede måde, hvor pladens 12 numre sjældent kommer over de tre minutter. Det er en intens udtryksform, sprudlende af dyster energi, med guitarriffs, der svæver rundt i sindet, som blev man jagtet af manden med leen.

Vokalen kradser sig rustikt ind i kødet på musikken, hvor der er skåret helt ind til benet. Ingen overflødige toner sniger sig ind, intet pis, intet uvedkommende blær, hvilket holder den røde tråd gennem pladen, som fra start til slut holder et højt niveau.

Sangtitlerne holder sig konsekvent til enkelte ord, og titler som for eksempel ’Exanimis’, ’ Immolabant’ og ’ Exterminati’ mystificerer blot musikken endnu mere.

Den københavnske kvintet har bevæget sig i undergrunden siden 2010 og har allerede 150 koncerter bag sig. Det understreger vel blot bandets engagement og intentioner om at komme frem i verden.

Med ’Abalam’ går Hexis absolut endnu et skridt i den rigtige retning, og i en tid, hvor debatten om dansk metals kreative stagnation går, er den her debutplade et godt eksempel på det modsatte.