Uge 32: Ugens Udgivelser

SRRKVXUXHBSQEPLMF5SV35IMMM

Mængden af albumudgivelser stiger så småt efter sommerferien, mængden af kvalitet heldigvis ikke, så vi har stadig noget at skrive om. Nåja, og Deep Purple har taget bandbilleder i skiundertøj.

Ah, vi er så småt færdige med at stå i kø i forlystelsesparker og på museer over det ganske land, og hverdagen kalder, hvor du igen kan sidde og frustreres foran skærmen på jobbet, mens du lytter til det, de unge kalder metal nu til dags, og ærgrer dig over, at du ikke lige fik købt aktier i et firma, der laver mundbleer.

Nåja, og nedenstående er ugens metalliske højdepunkter:

1. Black Crown Initiate: 'Violent Portraits of Doomed Escape (Century Media, prog/death):
Vi har glemt at spørge redaktionens prog-apparat, om det her er sådan noget, han glæder sig til, men det er det sikkert. Synes du også, at der er gået for meget “Fredmans Epistlar” i Opeth her på det sidste, er Black Crown Initiate nok løsningen på dine problemer. Mere dødt end progressivt, men stadig med breaks hist og her, hvor sommerfuglen virkelig får lov at flyve over engen. Det er den slags musik, der får jazzmusikere til at hævde, at de godt kan lide dødsmetal.

2. Deep Purple: 'Whoosh!' (earMUSIC, hard rock):
Hænderne op, alle jer der har glædet jer til en ny plade fra Deep Purple!

Nåh. Okay.

Nej, men, i hvert fald: Lige som min mor, der lige har været på vandretur fra Hanstholm til Viborg, er det jo sundt, at vores ældre holder sig i gang. Således også Deep Purple. Så sidder de ikke bare derhjemme i stuen og ser tv dagen lang. Og uanset hvad er det vel bedre end det der svampesamler-core, Ritchie Blackmore går og bedriver.

3. Avatar: 'Hunter Gatherer' (Century Media, heavy/death):
Er Avatar virkelig stadig en ting? Og hvorfor? Avatar udgiver plader med samme regelmæssighed, som resten af verden til gengæld endnu en gang understreger, at de bare ikke er så frygtelig interessante, og at ansigtsmaling og sjove jakker ikke er en nogen god erstatning for halvkedelige kompositioner. Forholder det sig stadig sådan på bandets ottende album på 15 år? Får vi endnu engang lidt gøglerdød med svenskermelodi og ingen erindringsværdige højdepunkter? Vi tror det. Hvis I har lyst til at checke, så giv os lige en melding.

4. Terminal Nation: 'Holocene Extinction' (20 Buck Spin, metal/hardcore):
“Ugens Velfortjente Røvfuld” får du af amerikanske Terminal Nation, der fuldlængdedebuterer med skramlet metallisk hardcore, komplet mættet med breakdowns, grindtilløb og crossover-tendenser. Redaktionens hardcore-diktator er noget loren ved det, hvilket sagtens kan være et tegn på kvalitet. De kan i hvert fald eksekvere et bøllekor til noget nær perfektion, og det er et fint sted at starte, hvis man skal have musik til sine bisserøvstatoveringer og omvendte starter cap.

5. Shadow People: 'Washing in Soap Opera'/Yanomamo: 'No Sympathy For a Rat' (sludge/punk):
Ovre på de billige rækker hos dem, der endnu ikke er begyndt at sugardate pladeselskaberne, har vi også fundet lidt til opmærksomheden. Shadow People fra Baton Rouge sludgenoisepunker sig gennem tilværelsen, og den seneste tre numre lange ep med opbyggelige titler som 'Why Don't I Just Wear Tight Jeans, Pierce My Septum and Wear Fucking Glasses' og 'I Always Wanted to Be a Motivational Speaker' lyder nogle steder som Mr. Bungle og andre som et slagsmål i Kaospiloternes kantine.

Australske Yanomamo holder sig mere til den traditionelle sludge, men har du røget dig så kogt, at du har glemt, hvor dine Weedeater- og Bongzilla-plader ligger, kan man sagtens give australiernes nyeste fire numre lange ep et skud. Især titelnummeret skulle kunne få dit bongvand i kog.

Af andre nævneværdige udgivelser byder thrasherne fra Onslaught på deres første nye materiale i syv år. Med ét originalt medlem og tre medlemmer, der aldrig har indspillet med bandet før, skal det nok blive autentisk.

Autencitet er der også masser af i debuterende WoR, der spiller groove metal, udkommer på det yderst trve båndselskab Universal Music Group og bramfrit udbasunerer, at de er inspirerede af pionerer som Lamb of God, Hatebreed, God Forbid og Machine Head. Vi har ikke checket, om de er sponsoreret af Monster Energy, men vi formoder det.

Slutteligt er der nyt soloalbum fra Steve von Till. Det har egentlig ikke noget med metal at gøre, men han er jo med i Neurosis og så'n.

OBS! Det er ikke af ren dovenskab, at vi ikke har indsat smagsprøver på musikken. Men med YouTubes krig mod musikerrettigheder nu om dage er den slags ikke en del af det muliges kunst. Vi beklager.

Og husk: Ugen byder på en masse andre, uden tvivl fantastiske udgivelser, hvis bare man sænker barren en smule.

Dem kan du få en fyldig oversigt over her:

Mandag:
Starless Domain: Alma (Aesthetic Death, black)
Megalith Levitation/Dekonstruktor: split album (Aesthetic Death, sludge/doom)

Torsdag:
Basmu: Vvitchblood (Lunar Apparitions, black)
Malus Votum: Tradition (Lunar Apparitions, black)

Fredag:
Onslaught: Generation Antichrist (AFM, thrash)
Steve von Till: No Wilderness Deep Enough (Neurot Recordings, folk)
WoR: Prisoners (Bungalo/Universal, groove metal)
In Hearts Wake: Kaliyuga (Rise, metalcore)
Misery Signals: Ultraviolet (Basick, metalcore)
Angel Morgue: In the Morgue of Angels (Redefining Darkness, death)
Astriferous: The Lower Levels of Sentience (Me Saco Un Ojo, death)
Faceless Burial: Speciation (Dark Descent, death)
Gruppe Planet: Travel to Uncertain Grounds (Lifeforce, prog)
Howling Giant/Sergeant Thunderhoof: Turned to Stone Chapter II: Masamune & Muramasa (Ripple Music, psych/fuzz)
Lord Orots: Conquering the Infinite Void (Onism Productions, black/dungeon synth)
Messiah: Fatal Grotesque Symbols – Darken Universe (High Roller, death/thrash)
Oneiric Celephais: The Obscure Sibyl (Gore House Productions, tech/death)
Sanity Control: War on Life (Selfmadegod, crossover)
Temple Nightside: Pillars of Damnation (Iron Bonehead, black/death)
Texas Murder Crew: Everyone's Last Breath (Comatose Music, death)
The Vice: White Teeth Rebellion (Noble Demon, black'n'roll)
Jaye Jayle: Prisyn (Sargent House, indie)
Vassafor: To the Death (Iron Bonehead, black/death)
Ooze: Shivers (RobustFellow, metal)