Uge 8: Ugens koncerter

shopped900_72A2541

Vinterferien er overstået for de fleste, og der er både internationale navne og virkelig mange danske navne over hele landet i uge 8.

Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Meget typisk for en koncertuge, der ikke lige ligger i forår og sommer, så starter den med enkelte koncerter i hovedstaden, hvorefter der er lidt stille, indtil vi rammer weekenden. De fleste i Danmark har overstået vinterferien, mens nordjyder og enkelte på vestegnen i København skal have vinterferien afviklet her i uge 8, så der er nogen, der holder fri, mens andre vender tilbage på jobbet. Uanset hvilken gruppe, man er i, så er der koncerter at gå til.

Det hele starter mandag, hvor norske Shining giver koncert på Underwerket i København. På Nørrebro er der samme aften Toundra og A Horible Death to A Horrible Man på Stengade 30.

Derefter er der ro på spillestederne indtil torsdag, hvor der er et par større arrangementer i hovedstaden. Den tidligere frontmand i Porcupine Tree, Steven Wilson, giver solokoncert i Operaen torsdag aften, mens det kristne band P.O.D. fra USA giver koncert i Amager Bio. P.O.D. bragede igennem i slutningen af halvfemserne og særligt med de store hits som 'Youth of the Nation'og 'Alive' fra 2001-pladen 'Satellite'. Med sig har de Alien Ant Farm, der nok stadig får lov at spille lidt Michael Jackson, selvom det er blevet politisk ukorrekt.

Fredag går weekenden for alvor i gang. Der er Prime is Giving i Aarhus på Voxhall, hvor MØL, Defecto, Cold Night for Alligators, Royal Deceit, Beneath the Silence, Unseen Faith og Grusom spiller. Noget af et lineup!

Der er Pectora, Seven Thorns og Impalers på Gimle i Roskilde. Særligt Impalers gælder det om at få en sidste svingom med, inden de lægger gribebrættene på hylden for en periode.

I hovedstaden er der Haken på Lille Vega, mens Ghost Iris og Everything is Terrible spiller på Musikcaféen Huset. Andetsteds er der et usædvanligt crossover, når Natjager giver koncert på Beta med opvarmning fra rapperen Mangera og Christian Hedes mørke country-folk. På Fyn kan man desuden høre Nord og Arsenic Addict i Odense.

Lørdag er der lidt af hvert i Jylland. Oppe nordpå kan man høre Strawberry Slaughterhouse og Big Mess på 1000Fryd i Aalborg, mens der er Death to Aarhus Vol. 3 på Monorama i Smilets By. Her kan man opleve Smertegrænsens Toldere, Crocell, Death to Seattle, Persecuter, Polars Collide og Daycare for Jedi.  Nede ved grænsen er der lørdag Prime is Giving i Sønderborg. Her spiller både Artillery, Grusom, Daze of June, Wolves Among Us, 9000 John Doe, Royal Deceit, Cold Night for Alligators, Sunless Dawn og Hearteater

På Fyn er der Drukner, Gaia og Bethmoora på PåTaget. I København lørdag er der to arrangementer på Stengade 30 og High Voltage. Førstnævnte spillested lægger anlæg til Then Comes Silence, The Foreign Resort og Traitrs, mens natklubben får gæster fra Sverige i form af Stillborn og danske Skærskilden.

Oversigt:
Shining (NO) - mandag 18. februar, Underwerket, København
Toundra, A Horrible Death to a Horrible Man - mandag 18. februar, Stengade 30, Nørrebro
Steven Wilson - torsdag 21. februar, Operaen, København
P.O.D., Alien Ant Farm - torsdag 21. februar, Amager Bio, København
Prime Is Giving 2019 - fredag 22. februar, Voxhall, Aarhus
Pectora, Seven Thorns, Impalers - fredag 22. februar, Gimle, Roskilde
Haken - fredag 22. februar, Lille Vega, København
Ghost Iris, Everything is Terrible - fredag 22. februar, Musikcaféen Huset, København
Natjager, Mangera, Christian Hede - fredag 22. februar, Beta, København
Nord, Arsenic Addict - fredag 22. februar, Studenterhuset, Odense

Death to Aarhus Vol. 3 - lørdag 23. februar, Monorama, Åbyhøj Aarhus
Strawberry Slaughterhouse, Big Mess - lørdag 23. februar, 1000Fryd, Aalborg
Drukner, Gaia, Bethmoora - lørdag 23. februar, PåTaget, Odense
Prime is Giving 2019 - lørdag 23. februar, Sønderborghus, Sønderborg
Then Comes Silence, The Foreign Resort og Traitrs - lørdag 23. februar, Stengade 30, København
Stillborn, Skærsilden - lørdag 23. februar, High Voltage, København