Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Hiraki – ‘Peach Lung’

Updated
Screenshot 2021-07-08 22.11.13

Hvis man er utålmodig, må man bare gøre tingene selv. Det har aarhusianske Hiraki gjort det i videoen til ‘Peach Lung’, der er håndtegnet og fuldsmadret. Kom med på skrivebordet og se hvordan.

Kunstner
Titel
Peach Lung

“Det var ikke sådan her, fremtiden kom til at lyde,” skrev denne signatur vemodigt i sin anmeldelse af Hirakis andet album, ‘Stumbling Through the Walls’, da den udkom i foråret.

Fremtiden kom i stedet til at lyde som “et glittet Nuclear Blast-katalog fremført i et øltelt på en tysk dyrskueplads. Hiraki minder os om, at andre veje frem stadig er farbare,” sluttede jeg håbefuldt. Aarhusianerne fortsætter heldigvis med at gå andre veje, og mens mere eller mindre anonyme grafikvideoer er de rigeur, stikker deres video til et af pladens absolutte højdepunkter ud. På ‘Peach Lung’ får de assistance af Anders Jørgen Mogensen, der udover at stå bag det smagfuldt eklektiske bogforlag og pladeselskab Escho også synger i Gullo Gullo. Men videoen lavede sanger og keyboardspiller Jon Gotlev selv, og han har også filmet processen bag. Se med her:Om arbejdet siger Jon Gotlev:
– Med denne video ville vi skabe noget, der var helt anderles end videoen til ‘Wonderhunt’, men stadig i samme univers som pladen og alt det, der omgiver den. Innersleevet til vinylen viser et skitseret univers af skriblerier, eksistentielle tanker, tekster og tegninger, der sagtens kunne tjene som et indblik i sindet hos figuren fra videoen til ‘Wonderhunt’. Alt det ville vi give sit eget liv i videoen og bare skabe den her maniske og kaotiske animerede udgave af det.

Selv kalder Hiraki ‘Peach Lung’ for pladens smukke bastard – “the anti-banger banger’. Bedøm selv det færdige resultat og husk at samle ‘Stumbling Through The Walls’ op, nu du er i gang.