Videopremiere: Morning Bell - She Loathes You

MORNING BELL - Slide Black Into Misery - Artwork by Morten Grønnegaard_LO
MORNING_BELL_2020_1_LO_@Thue_T_Petersen
MORNING BELL

Når apatien er på sit højeste, er prog-bandet Morning Bell klar til at dømme dig for dine ugerninger. Vi håber på forsonelse, mens vi præsenterer denne videopremiere på anden single fra deres kommende EP, 'Slide Back Into Misery'.

Kunstner
Titel
She Loathes You
Dato
06-05-2020
Forfatter

Har du det lidt svært ved at få tingene til at hænge sammen?
Står opvasken også lige en uge for længe og samler fluer?

MORNING BELL kender typen, som de tager op i deres nyeste single 'She Loathes You', og frontmand Ole Grarup har følgende ord med på vejen:

”'She Loathes You' handler om at have svært ved at tilgive apati og mangel på handling. Senere tider vil fælde sine egne domme over nutiden. Alligevel vender sangen blikket fremad og peger på håb, lys og forening, ja måske endda forsonelse. Passivitet kan vendes til aktivitet.

For de endnu ubevandrede er MORNING BELL et nyt, progressivt rockorkester, der debuterede sidste efterår med dobbeltsinglen 'Come Rain Down/Drown'. Siden da har fokus været på deres kommende debut-EP 'Slide Back Into Misery', der udkommer d. 15. maj. Den har indtil videre budt på singlen 'Wide Awake' og altså nu 'She Loathes You', der har premiere med en ildevarslende visualizer.

På den nye EP behandler MORNING BELL problemer med de fremherskende måder, hvorpå samfundet frembringer og udveksler materiel værdi. I teksterne undersøges det hvordan nutidens betingelser for samtale mellem mennesker måske er med til at skubbe samfundet tilbage i retning mod noget, der kunne ligne fascisme. Centralt på EP’en står den erkendelse, at vi måske ikke i tilstrækkelig grad indser, at privilegier betyder ansvar. MORNING BELL kalder deres stil for dystopisk rockmusik, og bandets sange kredser om de dystre tendenser i en ikke så fjern fremtid, udfoldet i et musikalsk univers inspireret af progressiv rock, 70'ernes og 80'ernes alternative popmusik og heavy metal. Bandets bagmand er Ole Grarup (tidligere guitarist i bl.a. Mordax), der udover at være sangskriver også spiller alle instrumenter, undtagen trommer, der varetages af Ejnar Videbæk.

Debut-EP’en 'Slide Back Into Misery' udkommer som CD og digitalt d. 15. maj 2020 på bandets eget label Obsolete Machine Records. ‘Slide Back Into Misery’ er produceret af Grarup, mixet af Jeppe Andersson (Ghost Iris, Scarred By Beauty Raunchy o.a.) og bærer artwork af Morten Grønnegaard (Rising, Urkraft).