Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Julesange og Mercyful Fate-nørderi

Updated
Julesange og Mercyful Fate-nørderi
"Vores fedeste tourpakke nogensinde," siger Robert Flynn om Machine Heads aktuelle Black Crusade line-up. Under sommerens Roskilde Festival traf Heavyjam.dk Machine Heads frontmand Robert Flynn, primært for at tale om bandets seneste album "The Blackening" og om gamle, danske koncertminder.

- Sidst I spillede her på Roskilde var i 2000, har du nogen minder fra dengang, selvom det trods alt er syv år siden…?

”Ja, helt sikkert. Jeg mener, at det var lortevejr den aften, ligesom det er nu. Det jeg husker bedst er – ligesom jeg sagde på scenen – alle de her flag og bannere. Det er cool, jeg mener, det ser man ikke andre steder. Og så kan jeg huske, at vi spillede lige før Willie Nelson (countrylegende - red.), og det var sgu' surrealistisk. Man tænker ligesom: 'well… en Machine Head-crowd og en Willie Nelson-crowd… hmm…!!?'

"Men det endte med at blive totalt fedt. Willie Nelsons crew var skægge. De endte med at være vilde med det, vi lavede (med Texas-accent - red.]: ’Goddang, you guys were crazeee!’. HA-HA! Det var sgu sjovt! Bagefter så vi selv Willie spille, og det var suverænt. Alle havde en skæg aften.” (det var så før Pearl Jam tragedien på Orange Scene, senere på aftenen, bør vi vel lige tilføje - red.).


Mesterværk?

- Det nye album, "The Blackening", har vel været noget af et comeback? Det er ikke mange dårlige anmeldelser, I har fået, og man hører ordet "mesterværk" flere steder?

”Mja… Jeg mener, ’Through the Ashes of Empires’ var også et slags comeback. Jeg mener, vi har været under comeback i lang tid nu! HAHA! ’The Burning Red’ var også et comeback for mange, så jeg mener, vi prøver bare at holde fødderne på jorden og fortsætte med at lave det, vi gør."

!Jeg vil sige, at for os er fansenes reaktion vigtigere end pressens. Pressens reaktion er tit dikteret af, hvad der er ’hot!’ i øjeblikket, og man har en tendens til at slå ned på et specifikt band og så videre. Fansenes reaktion er det vigtigste. Vi er bare overvældede over, at dette album er det, der er landet højest på hitlisterne af alt, vi har udgivet. Skandinavien, Storbritannien, USA, Tyskland - you name it!"


"Det er lidt vildt først at opnå succes i det her omfang på ens sjette album, men det er ikke sådan, at det føles vildt ulogisk for os. Vi har det bare lidt på den måde, at vi siger: ’Ok! Et nyt kapitel’!"

"Vi er stolte over albummet, det har fået mange 10 ud af 10-anmeldelser, og vi har virkelig brugt lang tid på at få alt til at lyde perfekt. Vi er bare glade for at vores kunst bliver værdsat. Det erheller ikke sådan, at vi bliver spillet konstant på MTV. Det er stadig en undergrundsting, det her.”


Fedeste tourpakkke

- Sidst I var her, var i Pumpehuset i 2004, men I kommer allerede tilbage her i december på The Black Crusade touren igen? Det er tid til at please de europæiske fans lidt?

”Ja, vi kommer tilbage sammen med Trivium, Arch Enemy, Shadows Fall og Dragonforce. Vi glæder os virkelig. Det er uden sammenligning det fedeste line-up, vi nogensinde har touret med. Det bliver fedt med fem fede metalbands på én aften. Glæd jer!”

”Og ja, jeg har gode minder fra 2004. I sang julesangen for os på dansk (den tilbagevendende tradition, de danske fans har fået, med at synge ’Højt fra træets grønne top’, da Machine Head tit spiller i DK i december - red.), og så husker jeg, at I råbte ’Ten More Years’, fordi vi lige havde haft 10 års-bandjubilæum. Og det var virkelig fedt. Jeg sværger, det er der aldrig nogen, der har gjort for os før! Og det mangler vi sgu næsten at takke for…”

- Og vi fik en Mercyful Fate-medley med blandt andet ”Evil”…

”Yeah-yeah-yeah, vi er jo en flok Mercyful Fate-nørder! Hæhæ…”

Førnævnte ”The Black Crusade” turné rammer Københavns KB Hallen mandag den 10/12. I den forbindelse kan Heavyjam.dk ikke helt udelukke, at vi laver en liden billetkonkurrence og har mere interviewstof på vej med Robert Flynn.

Kunstner
Genre