Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rammstein interview, del II

Populær
Updated
Rammstein interview, del II
Mere musik, mindre show, hvis det står til Rammsteins grydebanker, Christoph "Doom" Schneider. I sidste nummer af Heavyjam.dk talte vi med Rammstein-trommeslager Christoph "Doom" Schneider om det snarligt kommende album, "Rosenrot". I denne anden interview-omgang sætter vi primært fokus på Rammstein som turnè- og liveband.


- Er I ikke ved at være udmattede efter at have turneret uafbrudt i over et år?

”Jo, det har været hårdt, og vi er udmattede. Vi har ikke planer om at turnere videre i kølvandet på udgivelsen af det nye album. Det vi gør nu, er, at vi tager en pause, og vi er ikke sikre på, om vi overhovedet vil bakke dette album op med en tour. Vi synes alle, at vi har været alle de steder, vi havde lyst til og der er ikke behov for en tour mere lige nu. Det nye album afslutter en cyklus for os, som startede med udgivelsen af ’Reise, Reise’. Nu tager vi en pause, og så bestemmer vi os senere for, om vi tager på tour igen, eller om vi starter med at arbejde på et nyt album igen med det samme.”


Show vs. musik

- De fleste kritikere af dit band, beskylder jer for at bruge for mange kalorier på kostumer, fyrværkeri og scenehejs frem for musikken, når I spiller live. Hvad siger du til den slags kritik?

”Well, du ved, når først man er trådt ind i rollen som et band med et stort show, så er det svært at komme ud af den igen. Og det er lidt farligt, for det kan nemt gå over gevind og ende med at handle for meget om show frem for musikken. Jeg giver kritikerne ret i, at musikken nogle gange bliver skubbet lidt i baggrunden til fordel for showet. I Rammstein er det vigtigt, at alle har noget at skulle have sagt og det er åbenlyst, at der er nogle i bandet, der hellere vil lave et stort show end musik. Det er vigtigt, at der er en god balance mellem musik og show, ellers sker det, at nogle synes, at nu er det for meget show og kostumer, mens andre samtidig synes, at det er super underholdning. Så man kan ikke tilfredsstille alle.
Hvis jeg selv skal sige det, synes jeg at der i øjeblikket burde fokuseres lidt mere på musikken.”


- Ville I kunne spille en fed koncert på en lille klub, uden det store sceneshow?

”Den slags gør vi faktisk sommetider. Fx når vi varmer op til en stor tour. Og det nyder jeg faktisk meget, for man behøver ikke alt fyrværkeriet, og man har meget bedre publikumskontakt i en klub. Problemet er bare, at der er så stor efterspørgsel på vores band de fleste steder, at vi er nødt til at spille på store steder med plads til måske 10.000 mennesker, i stedet for at spille ti koncerter i den samme lille klub med en kapacitet på 1.000.”Ambitioner og Apocalyptica

- Hvilke ambitioner har du som musiker, hvad vil du gerne med musikken?

”Hvis du havde spurgt mig for 10 år siden, havde jeg måske svaret noget helt andet, men lige nu er vi nået længere, end vi i Rammstein nogensinde havde regnet med. Vi har aldrig haft en overordnet plan for, hvad vi ville med musikken. Det har ikke været noget med, at nu vil vi bringe tysk kultur rundt i verden eller noget i den stil, ha-ha. Men det har været vores mål at blande hård musik med tysk musiktradition; altså at give musikken et tysk aspekt, og det er lykkedes rigtig godt for os, hvis jeg selv skal sige det."

"Vi har nået mange hjørner af verden - lige fra New York over Japan til Sydamerika. Vi har fundet ud af, at der er interesse i anderledes og eksperimenterende musik i stedet for, at det hele skal foregå på engelsk og amerikansk. Det har givet os masser af selvtillid og gjort os stærkere at vide, at vi laver noget, som mange mennesker nyder og finder interessant."

"Vi bliver ved med at lave vores ting på tysk. Det er klart, at nogle har spurgt, om vi ikke begynder at synge på engelsk, nu hvor vi har så mange udenlandske fans, men årsagen til, at vi har nået så mange forskellige mennesker er jo netop, at vi synger på tysk, så det giver ingen mening for os, at lave om på recepten nu.”

- Hvordan kom I i kontakt med Apocalyptica (som bl.a. har remixet den nye single "Benzin" - red.)? Jeg ved, de har haft tjansen som support for jer ved en række europæiske koncerter, men Rammstein/Apocalyptica virker som en lidt speciel cocktail...

”Begge bands havde været fans af hinanden over en længere periode, og Apocalyptica er ret store i Tyskland, så det virkede som et oplagt valg for os, at tage dem med som support i vores hjemland. Jeg mener ikke nødvendigvis, at man behøver have tre-fire metalbands lige efter hinanden, for at koncerten bliver fed, ligesom I fx havde på Giants of Rock, som vi spillede på for et par måneder siden."

"Det var også en stor udfordring for Apocalyptica at spille foran alle disse Rammstein-fans, som normalt ikke er så åbne overfor andre bands. Men det var en fornøjelse at turnere med dem, vi inviterede dem sågar op på scenen under nogle af vores numre, som de så spillede med på.”

Rammsteins album "Rosenrot" udkommer i Danmark den 31.10 og der skulle være et releaseparty på vej i København, et par dage forinden - vi håber at have nyt om dette i næste uges nummer sammen med en "Rosenrot" track by track feature!

Menu