Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sidste studietur med Slipknot?

Updated
Sidste studietur med Slipknot?
På Roskilde mødte Heavyjam.dk sanger Corey Taylor til en lille snak, først og fremmest om det nye Slipknot album. ROSKILDE, Dyrskuepladsen: - Knapt havde undertegnede fået checket ind på årets Roskilde Festival før Slipknot/Stone Sour frontmand Corey Taylor var klar til en lille briefing omkring hans kommende aktiviteter. Corey Taylor var ved godt mod, men han virkede også meget sikker på, at han kun vil lave ét album til sammen med Slipknot, som han går i studiet med i august/september.


Slipknot i studiet

”Jeg kan ikke sige alt for meget omkring det kommende album. Vi har skrevet 13 nye numre og laver måske et par stykker mere. Rick Rubin producerer og stilmæssigt så bliver albummet et godt mix af de to første plader.
Vi har hele tiden vidst – eller jeg har i hvert fald hele tiden vidst – at Slipknot var et sådan band, der kunne holde omkring tre-fire albums. Og hvordan skal vi nogensinde kunne overgå det seneste scene show som vi tourede med? ”
Men, kunne man så forestille sig et Slipknot, der ville fortsætte uden ham selv som frontmand?
”Ja, det kan man da sagtens forestille sig," mener Corey. "Det vil bare ikke være det samme. Jeg vil dog meget gerne være den der kan stå at se et Slipknot show nede i salen med en øl i hånden, det kunne være sjovt at prøve,” fortæller Corey med et stort smil og virker som om han rent faktisk mener det, han siger.

[img]http://heavyjam.dk/img/306.jpg[/img]
Corey er dog klar til at tørne ud på endnu en tour med Slipknot, men han forventer dog ikke at Slikpnot vil tage på turné før næste år.
”Mand, jeg har ikke så travlt med at starte en ny turné lige i øjeblikket. Man må også huske på, at grunden til at Slipknot brændte så hurtigt ud efter ”Iowa”, var, at vi allerede havde turneret i fire måneder inden pladen udkom,” siger Corey, som glæder sig til at se kone og barn igen efter denne sidste del af Stone Sour turneen.
”Det er for min søns skyld at jeg turnerer så meget som jeg gør, det er for at kunne give ham de muligheder, jeg ikke selv har haft som knægt. Og for at kunne få brød på bordet. Han er min store inspiration," fortæller Corey med lige dele stolthed og følelsen af et savn, nu hvor han kommer til at tænke på knægten derhjemme i Midtvesten.


Ny omgang Stone Sour

En anden vej til brød på bordet har været Stone Sour, som Corey Taylor har haft stor succes med efter at debut albummet ”Stone Sour” udkom sidste år.
”I sin tid startede vi bandet med at være en 1/3 del Pantera, 1/3 del Pearl Jam, 1/3 Metallica, men i dag er vi mere inspireret af genrer end af enkelte bands,” formulerer Corey, der melder at Stone Sour har 23 numre klar til et nyt album, der vil blive indspillet til efteråret, så snart Slipknot-albummet ligger i kassen.

[img]http://heavyjam.dk/img/305.jpg[/img]
Ellers var det vældig hygsomt at sidde der i det dejlige sommervejr og tale lidt løst og fast om "hææævi" med Corey, der især var oppe over at Stone Sour på mange af forsommerens festivaler havde delt scene med Metallica.
”Virkelig vildt, mand! Det er fantastisk fedt at være med og kunne se Metallica live, den nye plade har jeg dog lige skulle vende mig til efter at have hørt den nogle gange.
Jeg er dog ikke den der store hysteriske frembrusende fan-person, og jeg var nærmest sådan ”øøh, mig?” da James Hetfield forleden råbte over til mig: ”Hey, mand, hvordan går det? Kom herover og hæng ud!” He-he."
Inden vi skiltes, talte vi også lidt om to andre gamle "fælles bekendte" og fremtrædende sangere fra 90’erne og før, Sebastian Bach (ex-Skid Row) og Henry Rollins. Begge nogle fyre, Corey har været inspireret af og som han nu mere også har fået et godt personligt forhold til, omend endnu kun pr. mail og telefon.
Alt i alt virkede Corey Taylor som en fin fætter, der har et ærligt og afbalanceret forhold til musikken og hans karriere, og han virkede i særdeleshed meget afklaret omkring hele Slipknot-affæren.
Og så spillede Stone Sour jo et sejt nok sæt på Roskilde, tidligt torsdag aften (anmeldelse andetsteds i dette nummer).

Menu