Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra Dallas til Danmark

Updated
Fra Dallas til Danmark
Stort interview: King Diamond om den kommende Danmarksturné - og om Dimebag Darrell og det næste King Diamond album. En introduktion af King Diamond burde ikke være en nødvendighed i dette tunge rockforum, men for eventuelle ny-skolede metalelever og andre, der har behov for en opsummering: King Diamond, født Kim Bendix Petersen, blev født den 14. juni 1956. Han dannede sit første band, Brainstorm, for godt 30 år siden og var siden i Black Rose og en kort stund i Brats inden det legendariske band Mercyful Fate blev et internationalt metalnavn med klassiske albums som "Melissa" (1983) og "Don't Break The Oath" (1984).

Bandet blev opløst i 1984, og King gik dernæst solo, men "Mercy" er senere blevet gendannet i flere omgange og har supportet og optrådt med bl.a. Metallica, der jo også hyldede bandet på "Mercyful Fate" medleyet på "Garage Inc." i '99. King har desuden arbejdet sammen med bl.a. Dave Grohl i Probot, Cradle Of Filth, Matt Heafy (Trivium) - og spørg lige Joey Jordison (Slipknot/Murderdolls), Emperor, Dimmu Borgir og hele Floridas kontingent af old skool dødsbands hvem de bl.a. er inspireret af!

King Diamond, der debuterede som solist i 1985, udsendte sit seneste studie album, det fremragende "The Puppetmaster" i 2003, som også er det album, han og bandet turnerer med i Danmark og Europa fra den 15. april ff.

Og nu til interviewet med King Diamond, som Heavyjam.dk ringede til forleden dag - ovre i Dallas, Texas, hvor King har boet siden starten af 90'erne.


Tilbage til Danmark

Hej King, bliver godt at se dig og bandet på disse kanter igen. Kan den gamle stadigvæk rocke?

”Dét bliver der ingen problemer med!”

Du må have noget at skulle have brændt af, det er jo lang tid siden sidst!?

”Ja! Jeg tror at den sidste Europa-tour, og med Danmark selvfølgelig, var 2001. Så det er på tide med denne her turné nu, men der har været en hel masse immigrationsting- og sager, der har gjort, at jeg ikke har kunnet forlade landet. Jeg er jo både dansk og amerikansk statsborger nu, og specielt i dag med terrorisme og så videre, har det ikke været let, at få sådan et statsborgerskab.”

”Men, den seneste USA tour var nok den fedeste, vi nogensinde har lavet. Både med hensyn til steder, vi spillede, der var virkelig mange udsolgte shows på touren og showet kørte bare stinkegodt, altså. Sætlisten ændrede vi lidt fra den første 'Puppetmaster' USA turné, som man hører på livepladen (”Deadly Lullabies” fra 2004 – Red.), så det er det samme show og den samme sætliste fra den anden USA 'Puppetmaster' tour, der kommer til Europa. Og det fungerede så fedt, altså.”

”Det er også helt klart det bedste band, jeg har med. Det har været samme besætning, siden vi lavede Europa touren med ’House of God’, hvor Hal Patino var tilbage på bas, Matt Thompson på trommer og så Andy (La Rocque - Red.) og Mike (Wead - Red.) på guitarer, du ved. Det band er så svinetight!”


Fans, familie og flæskesteg

Og du laver stadigvæk et stort show for fansene?

”Er du gal!? Der bliver noget at se på, det er helt sikkert. Vi spiller et sted mellem 1 time og 35 minutter og 1 time og 40 minutter. Det er vores standard. Og der er en masse ’Abigail’ numre i sættet!”

Hvad er det, der ligesom gør det specielt ved at skulle spille i Danmark?

”Det er jo altid specielt, fordi du ser så mange kendte ansigter – he! – blandt publikum. Og så får man chancen for at hilse på folk, fans og på familien, selvfølgelig. Det at spille i Danmark er så pissefedt, for at sige det mildt, og det er altså meget specielt, at stå der og se alle ansigterne, som man kender.”

Du kommer stadigvæk hjem og får mors mad når du er i København?

”Ja, det bliver så ovre hos min bror, vi skal mødes, men jeg regner da med at jeg får flæskesteg når jeg kommer hjem, ha ha. Det er min favoritspise og det spiller ikke nogen rolle for mig om det er jul eller ej.”

Så må man håbe, du kan passe dit scenekostume efter et par dage i Danamrk før turnéstarten?

”Ja, ha ha, det er jo lige det. Men det er sgu’ en underlig ting: min vægt har været den samme de sidste 22 år.”


Dimebag

"Hjemme" i Dallas, Texas, lærte King bl.a. Pantera og Darrell-brødrene at kende. De har jammet og hængt ud sammen på lokale klubber og Dimebag Darrell medvirkede endda på King Diamond-albummet ”Voodoo”. Derfor måtte jeg lige høre King om den tragiske aften, da Dimebag blev myrdet på scenen i Ohio, for halvanden år siden.

Jeg må spørge dig: hvordan fik du den tragiske melding om Dimebags død og har du talt med hans brormand, Vinnie?

”Jeg har ikke snakket med Vinnie, kun gennem en af deres nærmeste venner, Sterling Whitfield, der har arbejdet med dem og med os og som i sin tid fik Dimebag i studiet for at lave soloen til vores nummer 'Voodoo'. Jeg er ikke den type, der kommer stormende og skal snakke, du ved, men jeg sendte et par pæne kort til Vinnie og Dimebags dame (efter mordet – Red.). Jeg troede ikke på det, da jeg fik fat af vide – studie-ejeren, hvor ham Sterling arbejder, ringede til mig og sagde det. ’Det kan ikke være sandt, det kan ikke være sandt!’, sagde jeg, men en halv time senere ringede Brian Slagel (Metal Blade pladeboss - Red.) og sagde det samme og så kom det pludselig på nyhederne en time senere. ”

”Man har ikke ord for det. Det er så meningsløst, altså. Dimebag var den rareste person, man kunne møde, altid venlig og imødekommende, og det gjaldt både fans, andre musikere eller hvem fanden det måtte være. Altid glad, altid klar til en snak eller hvad det måtte være. Og så se sådan noget totalt meningsløst, altså… det er netop hvad det var: meningsløst. Der findes simpelthen ikke ord for det.”


Det næste album

Inden vi runder af må vi lige få en opdatering på det næste King Diamond-album, som I har arbejdet på, op til denne Europa-turné…

”Ja, i har lige indspillet en hel masse ting til den næste King Diamond-plade, alle grundsporene er lagt ned, trommer, bas, keyboards og så videre, og det slår alt andet King Diamond med flere klasser. Så godt er det blevet… eller så godt bliver det denne gang! Det slår ’Abigail’ med flere klasser og ’Puppetmaster’ med flere klasser. Pladen kommer i starten af næste år, så efter touren her, er det tilbage og knokle med at skrive tekster, lave soloer og synge. Så der er lang vej endnu og vi har endnu ingen titel på albummet.”

Men i første omgang gælder det altså King Diamonds længeventede Europa-turnè med ”The Puppetmaster”, som indledes med hele tre danske datoer: den 15.4 i Esbjerg (Tobakken), den 17.4 i Århus (Train) og den 19.4 i København (Amager Bio).