Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'15: Savage Machine

Populær
Updated
AMF'15: Savage Machine

Guitarist Jacob Bruun fra Savage Machine lover nye numre på Aalborg Metal Festival, mens der også vil være en enkelt rolig sang, så publikum kan nå at få pusten. Og så håber han, at der er strøm nok i Aalborg.

Hvad kan vi vente os af jeres koncert?

Når man kommer til Savage Machine lørdag kl. 14 (og det gør man!), kan man forvente buldrende trommer, legende bas og masser af dobbeltguitar. Denne platte med lækkerier er overdækket af den sprødeste heavy metal-vokal. Kort fortalt, en sand fest i heavy metallens navn.
 
Hvad kommer til at kendetegne jeres sætliste?

Kodeordet må vel være klassisk heavy metal. Vi medbringer en sætliste, der en god pose blandede bolcher. Der er nogle fede uptempo-numre, som man kan ryste håret til, og et mere roligt nummer, hvor man lige kan trække vejret. Derudover medbringer vi også to nye numre, som vil være helt nye.

Hvad er det værste, der kan ske under jeres koncert?

Hvad er det værste, der kan ske under en koncert? Godt spørgsmål, der er jo en række ting, der gør, at en koncert føles mindre god. Men det, der for os ødelægger følelsen af en god koncert, er, hvis teknikken driller. Vi har tidligere oplevet, at strømmen eller lyden er røget under en koncert, og det er bare ærgerligt. Eller, sagt på jysk, TRÆLS!, Vi bruger som regel tid på at sammensætte en sætliste til det specifikke job. Derfor vil en afbrydelse ødelægge oplevelsen ikke kun for os som musikere, men også publikums oplevelse.

Hvad skal fansene især lytte til, hvis de vil være klar til jeres koncert?

En ordentlig forberedelse til en Savage Machine-koncert vil selvfølgelig indebære, at man lytter til vores seneste ep, 'Through the Iron Forest', da det primært er den, vi vil spille materiale fra. Men for rigtigt at komme i stemning til old school heavy metal, bør man da også kaste et øre på nogle af vores favoritbands som Accept, Helloween (fra før 1995) og selvfølgelig Iron Maiden.

Skal du selv se nogle koncerter på festivalen?

Jeg skal helt klart se Aphyxion. De spiller heldigvis samme dag som os. De er røvfede live og nogle hyggelige drenge. Mercenary er også en klassikker, der skal ses. Jeg har desværre ikke sent dem så mange gange live endnu. Ellers er det vel hovednavnene som Carcass og Sepultura, man lige kan vippe med foden til.
En gang syrerock med Uncle Acid bliver det nok også til.

Hvordan oplever du forskellen på små, indendørs festivaler og så de store udendørs sommerfestivaler?

Den primære forskel på de mindre indendørs og de større udendørs festivaler er afstanden til publikum. Indendørs festivaler og koncerter vil som regel bære præg af en større grad af kontakt med publikum, da de står tættere på scenen. Det passer et band af vores størrelse godt. På den anden side er oplevelsen af at stå under ”den åbne himmel” og spille ud over en ”mark” af mennesker heller ikke at kimse ad.

Som gæst, vil jeg nu nok til hver en tid fortrække en udendørs festival. Jeg synes kort og godt bare, at det er en federe måde at opleve livemusik på.

Hvad forventer I jer af festivalen?
Som musikere: en topprofessionel festival. Det er især derfor, vi glæder os til at komme op på scenen.
Som gæster forventer vi ligeledes en topprofessionel festival med god musik (det er der jo sørget for). Og med øl nok!