Fire bands i fire forskellige genrer
PopulærDen 13. maj kom W:O:A Metal Battle-karavanen forbi Godset i Kolding. Det var med fire bands inden for fire forskellige genrer.
Onsdag aften i Kolding var programmet sat for fire bands fra den jyske og den fynske del af landet. Først på scenen med starttidspunkt allerede kl. 18.30 stod When the Water Runs Deep fra Odense.
When the Water Runs Deep:
Bandet selv beskriver stilen som djent/groove/metal. Så det skal jo nok passe. Der er i hvert fald godt med groove i bandets musik, uden at det ligefrem tangerer Pantera. Men de fem medlemmer af bandet gjorde det fint på scenen i Kolding. Der var god gang i den, og sanger Jonas Viuff havde en udmærket kontakt til publikum. Flot at han kunne fyre den af uden at lade sig gå på, af det beskedne fremmøde så tidligt på aftenen taget i betragtning.
Bandet skal dog nok lige have lidt flere koncerter under hjelmen og lidt bedre sange i sættet, inden de for alvor kan gøre sig gældende. Men det er et band med fremtid i.
Embryo:
Embryo fra Randers står for en helt anden stil. Her er der skruet voldsomt ned i tempo. Stilen er vel nærmest doom metal med lidt afstikkere til grunge og stonerrock. Bandet spiller fint og gjorde det godt i Kolding. Bandet består af fire medlemmer. Bas og trommer og to guitarister – det siger også noget om stilen – hvoraf den ene, Jeppe Færch, også står for vokalen. Her er der dog noget at forbedre. Embryo har tidligere haft en forsanger, der kun koncentrerede sig om vokalen, og det var måske en idé at prøve det igen. Jeppe Færch minder stemmemæssigt meget om Nirvanas Kurt Cobain, og det passer ligesom ikke rigtig ind i doomuniverset. Samtidig vil det være et fremskridt, hvis man arbejder lidt med publikumskontakten. I Kolding virkede bandet noget introvert på scenen.
Velociter:
I modsætning til Embryo var Velociter særdeles ekstroverte på scenen i Kolding. Velociter er et ungt thrashband fra Herning. De satte i den grad kul under kedlerne i Kolding. Velociter er som thrashband lidt alternative, i og med at det er en pige, der står i den vokale front. Marika Hyldmar gjorde det godt i Kolding. Her er der tale om en, der i den grad vil og kommer ud over scenekanten. Det bedste ved, at Velociter har Marika i forgrunden, er, at hun virker så naturligt thrashet. Her er der ikke tale om, at der er sat en pige i forgrunden for at skabe et specielt feminint trækplaster. Hyldmar er virkelig en af gutterne i bandet. Med hendes og resten af bandets energi kan de komme langt.
Nu og her skal Velociter dog koncentrere sig om at få lidt mere originalitet ind i sangene og få nogle hærdende livejobs. Måske skal man også lige arbejde lidt med bandets rytmesektion. Det var ikke altid helt tight i Kolding.
Savage Machine:
Savage Machine fra Aarhus var uden tvivl de bedste musikere på scenen denne aften i Kolding. Men ud fra den fysiske fremtoning synes gennemsnitsalderen og dermed erfaringen i bandet dog også at være noget højere end for de andre bands.
Savage Machine spiller traditionel hard rock/heavy metal af den tyske skole a la Accept og efterkommere.
Bandet spiller godt, er rutinerede og professionelle på scenen. Men deres sange er alt for traditionelle og ordinære. Der mangler nogle punchlines i deres musik, nogle heftige breaks og nogle fængende omkvæd. Vil man til Wacken, er det ikke nok at være kompetent og professionel. Der skal også skrues op for x-faktoren. Der er 1000 bands i samme stil syd for grænsen, så der skal meget mere til for at slå igennem internationalt.
Det hele endte med, at Savage Machine løb af med sejren i Kolding. Tillykke med det. Det kan blive til mere for dette band, hvis de får skrevet nogle markant bedre sange.
Det må have været en svær beslutning for dommerne, for på trods af de fire forskellige genrer, så lå de fire bands forholdsvis tæt på hinanden i fremtonings- og underholdningsværdi.
When the Water Runs Deep: 3
Embryo: 3
Velociter: 3
Savage Machine: 3