Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Danish Demolition Tour 2018: Siamese

Updated
Danish Demolition Tour 2018: Siamese

Siamese glæder sig over, at de ikke bor i Ribe og hylder kollegaernes flotte mandekroppe.

Kunstner
Dato
08-09-2018
Genre

Der er gang i butikken for rutinerede Siamese, der ser frem til tilblivelsen af et nyt album og mere scenetid ude i verden. På Danish Demolition Tour, der er arrangeret af Prime Collective, som forsanger Mirza er manden bag, vil de helst have Helhorse som publikums-fluffer og håber ikke, at Aphyxions tekniske skills får dem til at ligne nybegyndere.

Hvad glæder I jer mest til på denne tour?

"Vi glæder os til at se Europa igen. Vi har ligesom de andre været på mange tours, og vi glæder os til at se, hvem der venter på den anden side. Hvor mange fans vi egentlig har fået som support for de forskellige større bands. Så en rigtig god tester."

Det er en sjov pakke på tværs af genrer der dog har det tilfælles at alle har samme management. Hvilke slags aftener kan folket forvente? 

"Jeg tror folk kan forvente nogle aftener, hvor liveshowet uden tvivl vil være i fokus. De her fire bands er med al respekt nogle af de bedste liveacts, der er i dansk heavy p.t. Hvis man altså er til genrerne."

Fortæl os gerne lidt om hvad der ellers står på tapetet for bandet i 2018/2019?

"Vi har netop underskrevet pladekontrakterne for næste plade, og vi har fået tre nye agenter på tværs af kontinenterne. Så vi regner med et nyt album i starten af 2019, ligesom jeg allerede nu ved at vi skal afsted igen i februar og september på længere tours. Der er gang i den med andre ord."

Hvem vil I helst spille før på Danish Demolition Tour?

"Vi ser helst Helhorse spille før os på touren. De har en forsanger der har en fantastisk evne til at få folk til at drikke meget. Og få dem op på tæerne."

Hvem vil I helst spille efter på Danish Demolition Tour? 

"Defecto, for Aphyxions riffs og opbygninger minder om vores, og det, de spiller, er sværere, så vi ligner noobs. Samtidig er Defectos musik så bombastisk og episk, at jeg tror, det egner sig rigtig godt som en afslutning på aftenen."

Nævn et yndlingsnummer fra hver af de andre bands, som i synes folk skal tjekke ud?

"'Wardrums' med Helhorse! Det er ikke udgivet endnu, men mon ikke de spiller det på tour. Hold ører og øjne åbne! Også 'Dark Stains Of Ivory' (Aphyxion), samt 'Endlessly Falling' (Defecto)."

Kan du huske, hvornår du første gang hørte om de bands, I skal spille med?

"Helhorse startede nærmest samtidigt med os. Kan huske dem som megarå, og herefter var det bandet, man var pissejaloux på, fordi de fik alle de fede tjanser. SVIN! Jeg (Mirza) lavede Underground Music Awards, og det var første gang, jeg hørte Defecto og deres progpower. De gik også hen og vandt. Siden er jeg stødt på Nicklas Sonne og hans hårdarbejdende personlighed mange gange.

Aphyxion mødte jeg på Copenhell i 2010 eller 2011. De var vist det yngste band til nogensinde at spille på festivalen. Sidenhen udgav det pladeselskab, jeg arbejdede på, deres debut. Det vildeste er dog, at jeg hørte musikken for første gang i 2015, da jeg selv skulle arbejde med det. Haha."

Hvis der var en ting i kunne stjæle fra de andre bands, hvad skulle det være?

"Helhorses flotte mandekroppe og evner til at se pisseseje ud på en scene. Defectos stage-blæsere og guitarsolo-færdigheder og Aphyxions røvdyre setup! KÆFT, mand. Røg, mere røg, lys, in-ear til alle hele dagen."

Hvilken ting i hvert band er i glade for, ikke er en del af jeres band?

"Jeg er sateme glad for, at jeg ikke så gammel som dem i Helhorse! Jeg gad godt undgå permanent at have Thomas Bartholin (Defecto) i mit eget band (Thomas er stand-in-bassist i Siamese på hele touren, red.). Og jeg gad fandeme da ikke bo i Ribe som Aphyxion. Smuk by, men man kan jo ligeså godt lukke sig ind i et mørkt rum og smide nøglen væk efter kl 19.00 i den by."

____

Jo, Siamese, gør det! Luk jer inde i et mørkt rum, smid nøglen væk, og skriv noget mere fantastisk iørefaldende technoblipblop. Vi ser frem til albummet og ønsker jer alle en god tour! Ps. Alt over 30 år er gammelt.

De danske datoer for Danish Demolition Tour er d. 8/9 i Vega, d. 14/9 på Train og d. 21/9 på Sønderborghus.