Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Every Time I Die møder Electric Wizard

Populær
Updated
Every Time I Die møder Electric Wizard

Københavnske EVRA udgiver d. 19. september deres debutalbum 'Lightbearer'. Læs her, hvordan bandet har fundet sammen, og hvordan debutalbummet er blevet. Samtidig giver vi dig eksklusivt mulighed for at give hele pladen et lyt før den officielle udgivelse.

Kunstner
Genre

Hvem er med i bandet?

Nicholas – trommer
Emil – guitar
Frederik – vokal
Ole – bas

Hvad er historien bag bandet?

Vi har spillet sammen siden vinteren 2013, hvor Nicholas (trommer) og Emil (guitar), der har kendt hinanden siden vuggestuen, startede bandet med et ønske om at lave et hardcore-band, der skilte sig ud i en ellers til tider ensformig scene.

På en halvhøj bytur med Nicholas havde jeg (Ole, bas) den sædvanlige fuldemandssnak om at starte et nyt band. Vi har tidligere spillet sammen og lært hinanden at kende gennem musikken, og jeg havde lyst til at spille noget andet end tung stoner, hvilket jeg gjorde på det tidspunkt. Brandertaftalen holdt for en gangs skyld, og vi mødtes noget tid efter for at prøve det af. Timingen var perfekt, det hele gav mening, og bandet var tættere på at være komplet. Vi manglede dog stadig en forsanger, og Nicholas spurgte om en af mine gamle venner fra folkeskolen, som jeg har spillet i bands med gennem teenageårene. Jeg havde ikke snakket med Frederik (vokal) i et stykke tid, men prøvede at give ham et kald for at høre, om han kunne være interesseret i at gøre et forsøg. Vi lagde ud med et covernummer, og allerede første gang var de to andre meget imponerede over Frederiks energi og rå vokal. Efter kun få øvere blev vi enige om, at vi havde fundet vores mand. Ud over vores venskab har alle i bandet har en fælles vision om at komme ud at spille så meget som muligt.

Hvor stammer navnet Evra fra?

Navnet stammer fra en mere sløret periode, som vi ikke ønsker at komme nærmere ind på, haha. 

Hvordan vil I beskrive den lyd, der kendetegner bandet?

Vi lagde ud med at ville være et hardcore-band med inspirationer fra Every Time I Die, While She Sleeps og Gallows. Men efter udgivelsen af vores ep i 2013 har vi bevæget os over i et mere rocket udtryk, som vi har fundet vores identitet i på den her udgivelse. Visionen med vores nye plade var at blande vildskaben og kaosset fra hardcoren med rockede elementer fra bands som Electric Wizard og Graveyard for at bringe nye elementer ind og finde vores egen lyd.

Vi føler at vores debutplade spænder vidt, med alt fra kaotiske og intense stykker til melodiske omkvæd og tunge comedowns.

Den 19. september har I release på jeres debutalbum ‘Lightbearer’. Hvordan er albummet blevet til?

Efter udgivelsen af vores ep startede vi med at spille shows i Danmark i efteråret 2013, og allerede i januar 2014 tog vi på vores første europaturné med Hexis. Touren med Hexis lærte os utroligt meget, og de er store forbilleder for os, især på grund af det arbejde, de lægger for dagen. Jeg tror, det inspirerede alle i bandet til at tage tingene meget mere seriøst. Seriøsiteten blev dog også hjulpet på vej, da vi blev booket på Copenhell den efterfølgende sommer. Under denne periode skrev vi numre til en plade, vi ønskede at indspille, som endte med at blive til 'Lightbearer'. Hexis havde anbefalet os at tage til England og indspille samme sted som dem, nemlig hos Lewis Johns i Southampton, hvor vi bestilte to ugers studietid i efteråret 2014. Vi blev hurtigt overraskede over, hvor stor en mundfuld vi havde gabt over, og vi har lært utrolig meget af denne proces. Lewis' studie ligger på landet uden for Southampton. Her boede vi i to uger isoleret fra det meste med mindst otte timers indspilning, hver dag. Vi fandt fokus og et godt match i Lewis, som helt sikkert tog pladen et ekstra skridt i den rigtige retning. Herefter er pladen blevet mastereret af Brad Boatwright i Audiosiege i Portland, Oregon. Han har arbejdet for talrige fede bands. 

Da vi ikke har noget pladeselskab, har vi samtidig selv måttet finansieret hele albummet, det vil sige indspilning, mix, masterering, artwork og musikvideoer, helt selv. Dog har vi teamet op med nyopstartede Prime Collective, der har hjulpet os meget i slutfasen af forberedelsen af udgivelsen. At udgive albummet selv er sket af sig selv, da vi ikke har fokuseret på at blive signet, men i stedet på at lave en fed plade.

Pladeselskab og så videre  kommer måske senere hen, det må tiden vise. Vi kommer i hvertf ald til at lave en plade mere, med eller uden pladeselskab.

Hvilke tanker ligger bag indholdet og titlen på albummet?

Sammenlignet med ep'en er teksterne på 'Lightbearer' en del mere tematisk forbundne. Alle sangene på pladen har et fælles tema, der omhandler personlige historier om depression, misbrug og alkoholisme, fortolket gennem et okkult skriftligt univers. Titlen 'Lightbearer' er et andet navn for Lucifer, som for mig har en symbolsk betydning for den personlige frigørelse og kan fortolkes som et lys i mørket. Vi har bygget pladen og teksterne op omkring livets op- og nedture, om det så er den enkelte aften i byen (optur/nedtur), eller det er hele livets gang (fødsel/død), må være op til lytteren selv.”

Hvordan er coveret blevet til?

Coveret har Jakob Printzlau lavet ud fra sin egen fortolkning af vores plade. Vi er meget stolte af, at han har villet lave det for os, da vi alle er vildt fascinerede af hans visuelle arbejde for bands som for eksempel Bring Me The Horizon, og vi synes, han har gjort et vildt godt arbejde!

Hvad er jeres mål og drømme med Evra?

Vi har et fælles mål og en fælles drøm i Evra, nemlig at turnere så meget som overhovedet muligt. Det har fra start været en fælles indgangsvinkel til bandet, og næste skridt på vejen bliver til december. Vi er blevet booket til Panda Festival i Belgien, og i den forbindelse er vi i gang med at booke en mindre europaturné. Derudover er planen, at vi selv går i gang med at booke turnéer i udlandet til forår og sommer, alt imens vi begynder at skrive sange til en ny plade. Jeg tænker, at vejen frem for os er at fortsætte samme vej, som vi er gået nu, med hårdt arbejde. Forhåbentlig vokser publikum med tiden, og det bliver nemmere for os at komme ud og væk fra Danmark.

Hvad har indtil videre været den/de fedeste oplevelser som band?

De fedeste oplevelser, vi har haft som band, har klart været dem, vi har fået på turnéer. Vi har ikke turnéret nok, men har allerede oplevet meget mere end hvad jeg turde håbe på, inden vi startede Evra. Fra Copenhell på Pandæmonium over de mest smadrede crust-borge i Østeuropa til en båd i Belgien, blandt meget andet. Vi ved aldrig helt, hvad vi kommer ud til, derfor sker der ofte også uforudsigelige ting, og det er en af grundene til, at det er fedt at være af sted.

Derudover skal man selvfølgelig også nævne studietiden i England. Ingen af os har før prøvet at udgive mere end en demo, så det var derfor utroligt lærerigt og spændende at have så lang tid i studiet, og det er nok noget, vi ender med at gøre igen.

Alle vores oplevelser, og ønsket om flere, har været en klar drivfaktor for tilblivelsen af ‘Lightbearer’, der forhåbentlig giver os mulighed for meget mere af samme slags.

Lørdag den 19. september afholder bandet releaseparty og koncert på Beta i København med opvarmning fra Hearteater. Kan du ikke vente til lørdag, kan du høre hele 'Lightbearer' her!