Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En indendørs opstart

Populær
Updated
En indendørs opstart

I weekenden 7. og 8. oktober kan man besøge den spændende ny Denmark Rock Festival - vi fik en snak med arrangøren Lars F. Larsen.

Titel
Lars F. Larsen
Spillested
Dato
07-10-2011
Trackliste
Fredag:
Urban Primate
Persefone
Divided Multitude
Andromeda
Manticora

Lørdag:
Kingcrow
Malrun
Loch Vostok
Leprous
Redemption

Fortæl lidt om festivalens baggrund?

- Idéen startede i og for sig for 3 år siden, da undertegnede fik idéen om at lave en udendørs festival i Danmark, da jeg syntes, vi manglede en. Vi satte os sammen et par stykker, og det udviklede sig til en gruppe på fem mand, der begyndte at lave research på alt, hvad der hører en festival til.

- Vi arbejdede på tingene i et halvt års tid, og havde fundet en god location på Amager… én uge efter kom nyheden om både Copenhell og festivalen på 10-øren med Rammstein og Volbeat. 3 festivaler på samme lille ø i løbet af en sommer ville simpelthen blive for meget, så vi droppede idéen og gik i hi.

- Sidste år og skulle jeg så til at begynde noget booking af nogle Intromental-bands til oktober. Det udviklede sig til, at jeg ville lave en Intromental-event ud af det, men så tænkte jeg, om vi ikke bare skulle lave det til Denmark Rock Festival. Som en indendørs opstart, og derfra se, hvordan tingene forløber. Nu er vi her, og jeg håber det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed - gerne udendørs.

Programmet synes at hælde mod den del af metallen som gerne har dygtige vokalister, der kan nå høje toner og en musik, som samtidig er teknisk udfordrende. Hvad har kriterierne været for, hvilke bands som kunne tiltrække sig jeres interesse? Hvis I fx lige stod og manglede at annoncere et band yderligere ville man nok ikke lige forvente, at det blev Marduk eller Bolt Thrower...

- Vi havde (og har) ingen specielle kriterier. Vi vil gerne favne bredt, og derfor er bands som Loch Vostok, som spiller teknisk avantgarde dødsmetal, og Persefone, der er melodisk teknisk død, også at finde på plakaten. Selvfølgelig hælder vi mod progressiv og power metal på den her første udgave af festivalen, da den direkte udspringer af førnævnte planlægning af en bunke shows for nogle Intromental bands, men vi vil være helt åbne de kommende år.

Hvorfor egentlig lige betegnelsen "rock"? Er I ikke bange for at "miste" nogle interesserede gæster, for selvom det ikke er ærketypisk thrash metal på programmet, så ville vi da her på Devilution stadig kalde størstedelen af programmet for metal?

- Det var mest for, netop for fremtiden at kunne favne bredt, så vi ikke maler os selv op i et hjørne. Vi vil gerne kunne booke D.A.D. som headliner en dag, samtidig med at Morbid Angel headliner den anden scene. Alsidighed er kodeordet for bookinggruppen, og fremtidige år skulle gerne byde på stor diversitet i bandvalg.

Hvad er det største "scoop" på programmet, hvis du selv skal sige det?

- Jeg vil nok betegne Redemption som et scoop, via det faktum at de har Ray Alder, den mangeårige vokalist i Fates Warning, på vokal. De har aldrig optrådt i landet, så det er lidt af en cool debut at få på programmet. Derudover vil jeg fremhæve Leprous fra Norge, som den store joker. Disse gutter bliver kæmpestore i løbet af de næste 2 år, og folk, der vil se noget ekstraordinært skulle tage at tjekke dem ud på festivalen. Uha, de spiller fedt og tight! (tjek også skribentens begejstrede ord om bandet HER – red.)


FESTIVAL ELLER EJ

Nogle vil måske mene, at det bare er en række koncerter to dage i træk på The Rock, så hvad gør I for at den her fede stemning, som man som regel oplever på festivaler også indfinder sig her, hvor der ikke er teltplads og den slags?

- Vi prøver at lave en cool stemning inde på The Rock, med uddeling af sponsor-merch, print af festival-shirts og måske konferencier. Det er dog ikke helt beslutte endnu. Folk kan jo i og for sig godt have ret i, at det "bare" er 2 koncerter i træk, med 5 bands hver aften, men jeg vil mene at man får noget helt unikt med den her bandsammensætning. Det er bestemt ikke hver dag, man ser så højt profilerede internationale bands inden for denne genre til en samlet pris af kun 295 kroner for 10 bands!

- Det er selvfølgelig ikke alle bands, der er af international standard, men en god del er. Derudover så kan jeg se på de sociale medier, at der er international interesse for festivalen, og folk kommer sågar fra Norge, Sverige, Italien og USA... Det skal nok brede sig, når festivalen vokser.

Hvad er den største udfordring, når sådan en ny festival skal stables på benene?

- At få skaffet et publikum. Det er umådelig svært at komme igennem til de brede medier, da der er en slags "bevis at du kan, før vi støtter dig" mentalitet i dag. Aviserne er pressede på økonomien, så de kan ikke skrive om alt. Det mærker vi, som opstartere. Facebook er dog et cool medie til at komme ud til folk. Men helt klart - at få gjort bredt opmærksom på sig selv.

Forhåbentlig bliver det en succes! Hvad vil succes betyde for en gentagelse - flere dage, større bands, udendørs location på større område, etc.?

- Som nævnt har vi større planer - første år skal bare løbe rundt, rent økonomisk, så er vi glade. Success vil betyde at vi udvider med det samme, men planerne er ikke helt på plads. Vi arbejder på det. Vores sponsorer er rigtig friske på det hele, så det er godt at have sit bagland i orden. Sponsorerne er Metalized, Ga-jol Shots/Fisk, Jägermeister, Jack Daniels, Cult Energy, Revolution Music og Ølfabrikken.


SÅ MANGE BANDS FOR SÅ FÅ PENGE

I står som værende en del af Intromental, som for nogle år siden arrangerede en dansk pendant til det store Progpower. Det afvikledes et par gange men den vistnok tredje runde endte med aflysning. Hvad skete der dengang, og er det noget som os, der glæder os til Denmark Rock Festival skal frygte kan ske igen?

- Desværre ramte vi med Progpower Scandinavia 3 den store økonomiske nedtur på verdensplan, og samtidig arrangerede de største indenfor området - Dream Theater- en koncert dagen efter vores event var planlagt til at skulle løbe af stablen - endda med Opeth som opvarmning. Det gjorde, at vi kun havde solgt 39 billetter i forsalg 1½ måned før festivalen, og var tvunget til at aflyse for ikke at miste 300.000 kroner. Vi havde lagt et enormt stykke arbejde i dén festival, så det var virkelig bittert at måtte aflyse. Vi havde fx uddelt over 30.000 flyers!

- Denmark Rock Festival vil ikke blive aflyst! Det ville være alt for sent at gøre nu. Bands har bestilt flybilletter, biler/hoteller er bestilt etc. etc., så det kan vi slet ikke, haha.

I har samlet en håndfuld fede bands, som folk virkelig bør tjekke ud, men med dine ord: hvorfor skal man tage til Denmark Rock Festival?

- Netop for at få så mange fede bands til et så latterligt lavt beløb. Jeg har selv lige købt billet til Dream Theater. Den kostede 350 kroner for ét band samt deres support. Her får man 10 bands, en bunke merch og fede produkter smidt i nakken for 295 kr., og så er man velkommen til at blive til klokken 5 om morgenen og drikke sig i hegnet!


Opfordringen er hermed givet videre. Tjek i øvrigt Redemption ud i nummeret 'Bleed Me Dry' herunder: