Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Halshug

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Halshug

Hvem har fået øje på jer? "Alle andre end den danske hardcorescene." Snart udkommer deres første plade på Southern Lord. Læs her vores første interview med Halshug.

Kunstner
Fotograf
Naya Buch
Forfatter

Hvem er med i bandet?
Jakob Johnsen: bas/vokal
Mads Richter: trommer
Mathias Schønberg: guitar/vokal.

Hvordan startede bandet?

Mads Richter: Det startede vel, som alle andre bands starter. Jakob, Mads og et tidligere bandmedlem fandt sammen over en fælles interesse for rock- og punkmusik. Projektet startede egentlig ud i en helt anden retning, men vi fik heldigvis drejet skibet over til det, der dengang skulle være numrene på vores demo.

Jakob Johnsen: Da vi startede, snakkede vi ikke ret meget om vores musikalske referencerammer, det handlede mere om at opbygge et venskab og ikke så meget om at definere lyd eller genre, det kom først senere. I vores nuværende konstellation har broderskabsfølelsen stor betydning for os alle, på godt og ondt, men det er en vigtig del af at kunne udvikle sig musikalsk og forblive inspireret.

Hvor var jeres første øver?

Mads Richter: Vi startede ud i B/W-lokalerne på Refshaleøen, men har siden skiftet øvelokale en del gange. Vi øver pt. på Nørrebro.

Hvor var jeres første koncert?

Mads Richter: KB18 bookede os til at spille sammen med Give (US) og No Tolerance (US), hvilket egentlig var et supermærkeligt show, da ingen af bandene havde noget til fælles. Det gik dog rigtig fint, og vi fik kontakt til nogle gode folk, der sidenhen har hjulpet os utroligt meget.

Hvem har fået øje på jer?

Mads Richter: Alle andre end den danske hardcorescene.

Hvad har været jeres største koncert?

Mads Richter: Vi spillede K-Town Hardcore Festival i 2013, hvilket var ret stort for os alle sammen, både scene og publikumsmæssigt, men også på det personlige plan da det er en festival, vi længe har set som værende en af de absolut bedste punkfestivaler. Vi spillede også en schweizisk festival i Bremgarten denne sommer. Der var også tryk på.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Mads Richter: Vi har eksisteret i snart 2,5 år, og der er mange, der er nyere end os, så jeg ville ikke kalde os nye i gamet mere. Men det har klart været en udfordring af få skabt opmærksomhed om vores musik. Dels fordi vi ikke har baggrunde i tidligere “kendte” bands, og dels fordi den slags punk, vi spiller, ikke er så vellidt på den danske scene.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Mads Richter: Superfedt og meget langtrukkent. Vi indspillede hos Lasse Ballade, som er en fantastisk producer, men grundet uforudsete omstændigheder blev processen forlænget med godt et halvt år. Nu er vi her dog.

Jakob Johnsen: At processen blev sat på stand-by gav plads til at fokusere på nogle andre ting og tid til at reflektere over indspilningsprocessen, tage på turné og arbejde på artwork.

Hvad er jeres inspirationer?

Mads Richter: Af bands favner det bredt. Infernöh, Death Token, Destino Final, Glam og Hoax ville alle være nemme at nævne, men vi er vel nok inderst inde mest glade for Bonnie Tyler og Bruce Springsteen.

Hvad er jeres drømme?

Mads Richter: New York’s Alright, Chaos In Tejas og Japan. Enkelt.