Morgendagens stjerner: Junkyard Drive

Populær
Morgendagens stjerner: Junkyard Drive

Klassisk hard rock, der tør kigge tilbage for at komme frem. Junkyard Drive er et godt bud på morgendagens hard rock-stjerner.

Genre
Forfatter

Hvem er med i bandet?

Kristian Johansen - forsanger
Emil Birkemose - leadguitar/backingvokal
Benjamin Høyer Filstrup - rytmeguitar/backingvokal
Tim Meldal - bas/backingvokal
Claus Aagaard Munch Hansen - trommer/koklokke

Hvordan startede bandet?

Birk startede bandet med ambitionen om at spille bundærlig rock 'n' roll. Han samlede tropperne, og derfra har der været lidt forskellige rotationer. Vi har f.eks. lige fået en ny bassist. Ønsk Tim Meldal hjerteligt velkommen. Det var vigtigt for os at starte med et brag, så vi udgav vores første musikvideo til 'Pauline' allerede en måned efter vores debutkoncert.

Hvor var jeres første øver?

Første øver var på et bilværksted 10 km fra Roskilde, hvor Birk og Claus satte sig ned og jammede sig frem til det, der blev til Junkyard Drive. Bilværkstedet er aldrig blevet forladt, og vi øver der stadigvæk fast den dag i dag.

Hvor var jeres første koncert?

Paramount, Roskilde, september 2014.

Hvem har fået øje på jer?

Michael H. Andersen (CEO. Mighty Music) opdagede os, da vi var i Medley Studios og indspille debutplade, og efter det har det virkelig taget fart. Vi har haft et kanon samarbejde, og uden Michael havde vi ikke stået på When Copenhell Freezes Over i år, Geordie havde ikke været nr. 19 på den samlede hitliste herhjemme, og alle døre ville stå på klem, hvor de nu står vidt åbne.

Michael Stejlborg fra Grizzly Nation har også haft stor betydning, da han rakte en hånd ud, lige da vi var startet, og sørgede for, at vi kom på USA/Mexico-tour i 2016.

Hvad har været jeres største koncert?

Amager Bio i Danmark, og i udlandet Heavy Metal Maniac Festival i Holland.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

At blive kaldt et ''upcoming band''. Hvornår er man upcoming? Vi var vel også upcoming med vores tidligere bands, da vi havde spillet musik i en uge og var 14 år. Når man starter fra nul, kan det vel for fanden da kun gå op?

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Smertefrit. Vores producer Søren Andersen forstod, hvad vi ville, og vi knaldede alle numrene i kassen på fem dage, inklusiv en afbrydelse af Justin Bieber.

Hvad er jeres inspirationer?

Guns N' Roses, AC/DC, Airbourne, Led Zeppelin, Rival Sons, Aerosmith. Alle legenderne, mere eller mindre.
Vi er ikke så meget inde i det moderne, hvor man kan fake sig frem til at lyde godt eller til at skrive gode sange. Hos de overstående bands er et gennemgående tema bundærlig rock med nerve. Der er sgu ikke så meget bullshit, ingen backingtracks, el-trommer eller autotune!

Hvad er jeres drømme?

Drømmene er at blive et bedre og bedre band, skrive bedre musik og komme ud på de store turneer.

Hvordan vil I nå dem?

Måden, vi gør det på, er at blive ved med at kæmpe, blive ved med at udfordre os selv til at skrive endnu bedre musik og spille endnu bedre live

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Selvom det er skideseriøst og mere eller mindre en virksomhed, man driver som et band, så er det allervigtigste at have det pissesjovt, bare for at smide en kliche. Men hånden på hjertet: Vi vil ikke ende som et band, hvor det handler om at få møllen til at dreje rundt, fremfor at have det sjovt. Musik er til i verden for at frembringe glæde blandt publikum såvel som hos os selv, så vi stopper, hvis det en dag ikke er sjovt længere.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Man må sige, at vi altid har fået fantastisk opbakning fra venner og familie af bandet. Efterhånden som bandet er blevet større, har vi fået samlet et fantastisk hold af nære venner, som altid hjælper os, hvad enten det er slæbning af gear, at passe merchandiseboden eller blot agere chauffør frem og tilbage fra en koncert. En stor tak skal lyde til alle, som har hjulpet til, og selvfølgelig også tak til alle, som kommer til koncerterne og bakker op om musikken.