Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 39: Ugens koncerter

Updated
Baest04_72A1510

Nok har corona-epidemien stadig fat i os, men danske bands som Baest, Mercenary, Svartsot, Crocell m.fl. har dog alligevel tænkt sig at give koncerter.

Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Nærmest siden den første nedlukning har vi måtte lave vores koncept med ugens koncerter om til ugens udgivelser. Nu forsøger vi at bringe det tilbage på ret køl. For trods nedlukning, mundbind, afstand og alle de andre præventive tiltag, der forsøger at knække smittekurver, og som truer med at tage livet af koncerterne, så er der heldigvis nogle danske bands, der trodser de hårde odds og giver de nye vilkår en chance. Vi bringer her et overblik over de bands, der drager ud i kongeriget i ugen.

Torsdagen indledes med et par koncerter, hvor Baest giver koncert i Byhaven uden for Pumpehuset. I Søborg forsøger Vanir, Vansind og Ættir at live op i kludene.

Fredag ser helt hæderlig ud. Svartsot, Grimner og Idaslet indtager Studenterhuset i Aalborg, mens de lokale Mercenary fra netop Aalborg er taget til KulisseLageret i Horsens. På Sjælland er der The Boy That Got Away på Vershuset i Næstved.

Lørdag fortsætter Baest med at give koncert i Byhaven uden for Pumpehuset. Andetsteds i hovedstaden er der Extremely Rotten Death Metal vol. 6 med Undergang, Chaotian og Ascendency på Gentofte Hovedbibliotek af alle steder. Også helt oppe i Helsingør er der koncert med Freddy and the Phantoms på Karosserifabrikken

Alt imens er Mercenary taget til Fermaten i Herning. Lidt længere sydpå er der Archangel, Hellmaze, Defecate og flere på Værket i Vejle, mens man i Sønderborg indtager Mejeriet når Svartsot, Vanir og Ættir fortsætter deres lille turne. Manticora og Awake the Lights giver koncert i Borgernes Hus i Odense. 

Så mens det hele ser noget sort ud for koncerter og festivaler generelt, så skal de danske bands trods alt have ros for at forsøge et eller andet. Om det nuværende format med siddekoncerter bliver det nye normal er, heldigvis, endnu usikkert, men det bliver i hvert fald afprøvet.

Torsdag d. 24. september 2020

The Boy That Got Away, Son of Fortune – Beta, København 
Vanir, Vansind, Ættir – Richter, Gladsaxe

Fredag d. 25. september 2020

Mercenary – Kulisselageret, Horsens
Svartsot, Grimner, Idaslet – Studenterhuset, Aalborg
Baest – Byhaven Pumpehuset, København
The Boy That Got Away – Vershuset, Næstved

Lørdag d. 26. september 2020

Mercenary – Fermaten, Herning
Archangel, Hellmaze, Defecate m.fl. – Værket, Vejle
Svartsot, Vanir, Ættir – Mejeriet, Sønderborg
Junkyard Drive, Vulture Vibe – Roskilde Kongrescenter
Baest – Byhaven Pumpehuset, København
Undergang, Chaotian, Ascendency – Gentofte Hovedbibliotek
Freddy and the Phantoms – Karosserifabrikken, Helsingør
Manticora, Awake the Lights – Borgernes Hus, Odense