Morgendagens stjerner - Mushroom Cloud

Populær
Morgendagens stjerner - Mushroom Cloud

Vi bringer her interview med Mushroom Cloud, der skal spille i Aalborg lørdag aften til W:O:A Metal Battle.

Hvem er med i bandet?

Vi er fire mand i bandet. Dmitriy på Guitar, Alexander på bas, Morten på vokal og Simon på trommer. Vi har efterhånden spillet sammen i et halvt års tid med denne line-up.

Hvordan startede bandet?

Bandet startede i 2008. Da Dmitriy og Simon tilfældigt mødte hinanden. Simon var blevet anbefalet, af en fælles ven, til at være stand-in ved en koncert i Esbjerg for Dmitriys gamle band. De snakkede sammen, omkring Dmitriy gerne ville starte et nyt band og Simon havde ledt efter seriøse musikere i området i et godt stykke tid. Det sjove er, at Dmitriy og Simon faktisk havde mailet sammen i 2005 da Dmitriy, og hans gamle band, i sin tid søgte trommeslager, men det var der ikke kommet noget ud af. Det blev altså først 3 år senere.

De to spillede så sammen i et års tid, afprøvede musikalske idéer, alt imens der blev søgt efter bas og vokal. Der kom en god håndfuld musikere forbi og spillede, men ikke nogen der passede 100 procent. Først da Morten svarede tilbage på et opslag omkring vokal, var det et godt match og igennem Morten kom Alexander ind på bas, da de to kendte hinanden fra Århus. Så omkring oktober/november 2010 havde Mushroom Cloud fuldt line-up :)  

Hvor var jeres første øver?

Vores første øver var på en musikskole i Randers, med diskutabel lyd. Men der var det man havde brug for, så det fungerede. Der øvede vi faktisk i halvandet til to år, og har først for nylig fået vores eget øvelokale og endelig fået den frihed til at øve så meget vi vil!

Hvor var jeres første koncert?

Den første koncert vi spillede var til Midwinter Meltdown og hidtil den eneste koncert som Mushroom Cloud har spillet, det var på Underværket i Randers med Mercenary som hovednavn, så det kan næsten kun gå ned af derfra ...hehe. Selvfølgelig var vi meget nervøse, da det er noget af en ilddåb, men det gik fint og vi ser frem til at få spillet meget mere i 2011!

Hvem har fået øje på jer?

Hmm, vores venner? Tror ikke der er så mange, der aner hvem vi er endnu, men det ændrer sig forhåbentlig. Det er i hvert fald en stor mulighed for os at være med i Wacken Metal Battle og vi ser frem til at spille i Ålborg den 2. april!

Hvad har været jeres største koncert?

Det må så også være Midwinter Meltdown på Underværket.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det sværeste er nok det at man er ny, der er ingen, der ved hvem du er. Så man skal selv ud og promovere sig, skabe kontakt til bands, spillesteder osv. Men det har vi ikke noget imod. Vi vil gerne det her.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?


Det eneste vi har indspillet er vores debut EP 'Blind Lead the Blind' hos CB studios. Det var en fed oplevelse endelig at få indspillet vores musik med andet end en Zoom recorder. Vi indspillede tre meget forskellige numre, som er de første tre numre vi overhovedet har lavet. Det har åbnet en masse døre for os at have den demo.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi høre alle sammen meget forskelligt musik både indenfor og udenfor metal genren. Men selvfølgelig alle de klassiske old school metal bands, men i ligeså høj grad moderne metal bands. Vi prøver at finde en balance.

Hvad er jeres drømme?

Vi har ikke nogle bestemte mål omkring hvor store eller hvor meget succes vi gerne vil ha, men mere at vi som et band fungere og hele tiden udvikler os. Men selvfølgelig har vi ambitioner og vil gerne gøre det så godt vi kan.  

Hvordan vil I nå dem?

Spille live, så meget vi kan og hele tiden stille spørgsmål ved det vi gør i øvelokalet.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som et ABBA-coverband, der spiller til sølvbryllupper.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?

Vi har alle god opbakning fra vores familier og venner, de synes det er fedt det vi laver og de kommer til koncerterne for at bakke os op. De ved godt hvor vigtigt musik er for os hver især i bandet.