Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Nord

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord
Morgendagens stjerner: Nord

Nord? Før promo-pakken ankom fra finske Inverse havde vi ikke bidt mærke i bandet, men noget tyder på, at vi bør holde særdeles godt øje med dem i 2017. Læs her om, hvorfor de måske er morgendagens stjerner.

Kunstner
Titel
Alpha
Label
Forfatter

Hvem er med i bandet?

Det er Bjarne Brogaard Matthiesen på vokal, Peter Littau på bas, Magnus Elisson på trommer, Thomas Bøgh Jensen på guitar og Niels Thybæk-Hansen på guitar. Dog er Magnus flyttet tilbage til Færøerne, hvor han kommer fra, så lige p.t. er vi i gang med auditions for at finde en ny grydedasker. Vi har haft nogle rigtig gode folk inde, og vi er tæt på at træffe en beslutning.

Hvordan startede bandet?

Jeg tog initiativ til at starte projektet og samlede folk. Min ambition var at skabe tung musik i et fællesskab, hvor der ikke er én, der dikterer, hvordan musikken skal være. Vi startede ud med en forsanger fra Island og havde en færøsk trommeslager, og deraf kom navnet NORÐ.

Jeg leverer de fleste skitser til sangene, som vi så arrangerer i fællesskab. Vores tilgang er meget åben, og vi prøver alle ideer af. Intet er for crazy eller anderledes, og alle har mulighed for at byde ind. Vi tror på, at det bedste resultat opnås, når alle er med i processen. Efterhånden har vi fundet vores lyd og vores udtryk, og vi lader os ikke begrænse metalgenrens traditionelle dogmer, så vores musik får lov at bevæge sig i mange retninger.

Hvor var jeres første øver?

Vi startede oprindeligt ud på øvelokale- og spillestedet Kansas City i Odense, men rykkede kort tid efter til en lagerbygning i det centrale Odense, hvor der var indrettet øvelokaler. Dengang var vores øvere ofte fredag aften og med højt humør og en flaske whisky på omgang. Det var good times, men pludselig skulle konkursambulancerne fra Bios åbenbart parkeres i vores øvelokale, så vi rykkede tilbage til Kansas City. Efterhånden som musikken har taget form, og vi har fået nogle flere børn, er vores øvere blevet mere fokuserede og effektive. Men vores gode sammenhold og humør er bevaret, og det betyder alt for, at vi gider lægge så mange timer i det, som det kræver, hvis man vil langt med det.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var på Bobz, som var en lille natklub oppe under taget oven på en danseskole i det centrale Odense! Pissehyggeligt sted, som desværre er lukket nu. Der kom nok 20 publikummer, men det var en stor aften for os.

Hvem har fået øje på jer?

Efter vi udsendte vores single 'Rosehip Garden' i november 2016, fik vi en del opmærksomhed fra udlandet, og nummeret fik airplay i både USA, Australien og Spanien, og pludselig blev vi kontaktet af Inverse Records, som gerne ville lave en deal med os. Derfor udgiver vi vores debut-ep 'Alpha' på Inverse Records den 3. marts. Vi har fået utrolig meget positiv feedback fra folk, der har hørt vores musik, og det er vi glade for.

Hvad har været jeres største koncert?

Vores største koncert har været på Odense Havnekulturfestival, hvor vi spillede for et telt fyldt med sommerglade mennesker med fadøl, det var nice!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det er vel at få de rigtige kontakter, men vi har været heldige og har allerede mange gode kontakter.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det har været superfedt. Lige fra de første indspilninger til det færdige resultat har det været en fornøjelse. Vi har været heldige at arbejde sammen med producer Jesper Egeskov Sommerby i Molten Rock Studio, og han har gjort en kæmpe indsats og løftet musikken til et højere plan. Vi har mixet det i fællesskab, og det har været fedt at arbejde sammen om at få det rette udtryk frem.

Hvad er jeres inspirationer?

Vores inspiration kommer fra mange forskellige steder, og alle i bandet har deres egne inspirationskilder. For mit eget vedkommende kan jeg nævne bands som Gojira, Lamb of God, Paradise Lost, Meshuggah, Megadeth, At the Gates, Iron Maiden og mange flere. Men inspirationen kommer også fra en cykeltur gennem byen eller i naturen. Den lyriske inspiration kommer fra verden omkring os, den menneskelige dekadence og evolutionens næste skridt. Sammensmeltningen mellem teknologi og kød og blod er på vej til at gå level up, og cyborger bliver næste evolutionære udviklingstrin. Forestillingen om den desperation, mennesket kommer til at stå i, når vi må erkende, at vi ikke længere er planetens herskere, er skideinteressant. Derudover tematiserer vi også moderne krigsførelse, retfærdighed, forelskelse, det moderne menneskes evindelige stræben efter mere og en masse andre emner.

Hvad er jeres drømme?

At dele vores musik med hele verden og spille live og lave en fest med vores publikum. At spille musik er vores drøm, og hvis vi kan glæde andre med det, er det vore højeste mål.

Hvordan vil I nå dem?

Hårdt arbejde! Der er så mange små delprocesser, der skal lykkes for at lave musik, og især at få det ud i verden kræver meget arbejde. Men vi elsker musikken, så vi gør det gerne. Vi vil knokle videre for at få vores musik ud i hele Danmark og hele verden, og vi har taget det første skridt med 'Alpha'. Som titlen indikerer, er det kun begyndelsen. Vores første udgivelse og første skridt i retning af vores mål. Vi tror på det her, og vi bliver ved.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som nogen, der gjorde et halvhjertet forsøg og aldrig rigtig kom nogen vegne. Vi går 100 % ind i det her og gør vores allerbedste hele vejen!

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Vi har god opbakning fra vores koner/kærester/familier, hvilket vi er dybt taknemmelige for. De fleste af os har børn, så det at være i et band og bruge den tid på det, det kræver, kunne ikke lade sig gøre, hvis vi ikke blev bakket op af vores familier.