Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Prevail

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Prevail

Moderne, men dog klassisk, dødsmetal fra Randers. Mød Prevail.

Hvem er med i bandet?

Claus Gnudtzmann – Vokal
Michael Lundquist – Guitar
Simon Madsen – Guitar
Mikkel Christensen – Trommer
Allan Vangsgaard Madsen - Bass

Hvordan startede bandet?

Vi skal helt tilbage til '09! Michael og Claus stoppede i Svartsot som var deres daværende band, og dannede Prevail med et mål om at skrive noget fee' dødsmetal i stedet. Efter 2 demoer og en masse medlemsskift, kom der er en endelig konstellation på i '13, og vi gik kort efter i gang med at skrive til vores debut 'War Will Reign'.

Hvor var jeres første øver?

Den første helt officielle, må være da Michael og Claus mødtes i Claus' daværende lejlighed og skrev riffs & tekster, snakkede ambitioner, mål, osv. Den første øver med fuldtalligt band var kort tid efter i Randers, i samme øver som vi benytter idag.

Hvor var jeres første koncert?

Café Von Hatten. I ved, det legendariske sted i Randers. Altid garanti for en fest. Og vi har gæstet stedet mange gange siden også!

Hvem har fået øje på jer?

Efter vores samarbejde med Prime Collective begyndte, og vi fik udgivet vores debut, føler vi generelt, at det meste af metalscenen i DK så småt er ved, at have bemærket os. Vi føler vi har et godt fodfæste, og får generelt mange tilbud om spillejobs osv. Det er fedt at vores plade er blevet taget så godt i mod, for vi vidste egentlig ikke hvad vi skulle forvente. Så med supportjobs som da vi varmede op for Max & Igor Cavalera, var med Dawn Of Demise rundt forskellige steder i DK, samt spillede Uhørt & Aalborg Metal Festival, er vi nået ud til en efterhånden ret stor flade. Og med folks support og anerkendelse, vil vi jo selvfølgelig bare gerne endnu længere ud, så endnu flere kan få øje på os!

Hvad har været jeres største koncert?

Aalborg Metal Festival, eller Midwinter Meltdown under et proppet hometown show sidste år.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Konkurrencen. Der er så sindssygt mange fede bands i DK, at det kan være helt overvældende. Der er så meget talent, at man virkelig skal have godt materiale, for at få folks opmærksomhed, og ikke mindst skille sig ud. Det er dog samtidig skide inspirerende, og får altid en til at yde sit bedste, for virkelig at vise, at man vil det her. Det er uden tvivl fedt at være en del af en så talentfuld og blomstrende metalscene, som den vi har i DK!

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Vi var hos det legendariske Hansen Studios i Ribe sammen med Jonas Haagensen fra Aphyxion bag knapperne. Det var en suveræn oplevelse. Jonas har et helt genialt musikøre og fik de bedst mulige performances ud af os alle under indspildningerne. Selve studiet er utroligt inspirerende, og det var helt syret at tænke på alle de vilde bands der har indspillet dernede.

Hvad er jeres inspirationer?

De ændrer sig hele tiden i takt med hvad der kommer frem! Generelt for os alle, må være de store klassiske inden for genren. Kataklysm, Venom osv. Dem der er på hjernen pt., er Gojira, Behemoth, Code Orange.

Hvad er jeres drømme?

Pt. vil vi gerne have udgivet vores næste plade i 2018, og se hvor den bringer os hen. Målet er at kravle endnu højere op ad stigen her i DK, og få spillet Copenhell, større supportjobs, og få nogle flere fede muligheder, som dem vi fik i '17.

Hvordan vil I nå dem?

Vi bliver ved med at arbejde hårdt i øvelokalet på at skrive det bedste materiale vi kan, og så spiller vi så mange gigs som vi nu kan. Pt. har vores materiale været det som har skubbet os frem, og bragt os muligheder. Så hvis vi får gode modtagelser igen som sidst, følger mulighederne med. Og så er det sgu bare med at gribe dem, så vi kan vokse os større og nå en endnu større mængde dødsfans her i DK.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som en parodi af os selv, der kun bliver ved halvhjertet og lever på vores navn. Vi vil altid give 100% i øveren, til shows osv., ellers er flammen døet ud og så er det bedst bare at stoppe!

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?

Vores omgangskredse ved efterhånden godt, at vi tager det her seriøst, og at det ikke "bare" er en fritidshobby. Selvom ikke alle forstår musikken, respekterer de, at vi brænder for det, og det er fedt. Generelt kan 99% af vores bagland sætte sig ind i, at det sgu er meget badass at spille tinitusfremprovokerende hævi mædl, drikke bajer og hygge sig med sine kammerater.