Morgendagens stjerner: Wecanwalkonwatertoo

Populær
Morgendagens stjerner: Wecanwalkonwatertoo

Wecanwalkonwatertoo har rødder i Fredericias hardcore-miljø, men spiller selv deathcore.

1. Hvem er med i bandet?

Neema - Vokal, Peter - Vokal, Kristian - Bas, Tore - Trommer, Christian - Guitar, Nicolai - Guitar.

2. Hvordan startede bandet?

Det hele skete meget pludseligt. Vores ene gamle forsanger, Simon, ville have et deathcoreband og fandt Kristian og Tore over 4sound; de to har længe kendt hinanden. Vi andre hang meget ud omkring Ungdommens Hus i Fredericia, og derfor kendte vi hinanden gennem koncerter og sådan. Simon aftalte en dag, hvor vi bare mødte op uden at vide om nogen af os kunne noget som helst på instrumenter.

3. Hvor var jeres første øver?

Ungdommens Hus i Fredericia.

4. Hvor var jeres første koncert?

Det var også i Fredericia på Ungdommens Hus. Der var rigtig god respons til koncerten.

5. Hvem har fået øje på jer?

Det er ret blandet! Vi har fået meget negativ respons gennem tiden, fordi vi kan virke lidt frembrusende. Men vi har også fået rigtig meget god respons fra alle forskellige aldre/væsner.

6. Hvad har været jeres største koncert?

Det var uden tvivl, da vi spillede på The Rock engang i slutningen af 2011. Vi har spillet der tre gange. Men dette var første gang, der var stort publikum, som åbenbart var rigtig friske på at fyre den af. Det var bare med lokale bands som The Absent og det band, som nu hedder Lost Elegance. Søde fyre i begge bands! Men showet gik rigtig godt.

7. Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Vi har lige afsluttet indspilningen her i sidste weekend. Der var godt stress på. Vores guitarist, Christian, tager afsted til Afghanistan her til februar i 6 måneder, så vi skulle skynde os at gøre klar og indspille hurtigst muligt, inden han smuttede. Men alt i alt ser det ud til at være gået godt! Vi glæder os i hvert fald meget til at høre folks respons på den, da vi blander en god del genrer inde for den "hårde kategori".

8. Hvad er jeres inspirationer?

Inspirationer rækker langt, og det er nok også vigtigt, når man laver musik. Selvfølgelig hører vi meget deathcore som Whitechapel og Oceano, og hvad der ellers er af mindre bands i den genre. Men vi tager også meget til os fra mere hardcoreorienteret musik og også black metal bands, da vi synes stemningen ofte er fantastisk der. Vores inspirationskilder er ret forskellige hver især dog, så det er svært at sige. Blandt andet er det også derfor vores album kommer til at indeholde lidt forskelligt.

9. Hvad er jeres drømme?

Der er de realistiske drømme, og så de lettere optimistiske. Vi vil voldgerne på tur med Cradle of Filth. Deres gamle cd'er er for vilde! Selvom genreforskellen nok er for stor. Men generelt at kunne rejse rundt på en større tur og bare lige tjene nok til benzin og mad i maven, ville det være fantastisk - alt over dét ville være for sindssygt. Realistisk set, så er vi alle sammen under uddannelse lige nu. Så tidsmæssigt vil det nok være et problem. Selvfølgelig, kom muligheden, hvor Tom Araya sender os en besked på Facebook og spørger "Yo, vil I med på tour?", så kunne vi nok godt lige tage en uge eller to fri!

10. Hvordan vil I nå dem?

Enten bare spille en masse shows, og håbe på at vi bliver opdaget, eller at nogen har større planer med os. Man kunne også lægge an på statsministeren og håbe på, at hun kunne hjælpe os ad den vej. Hun har vist nogle connections rundt i verden.

11. Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Altså, hvis vi ender med at få en støttepædagog/psykolog med til vores øvere som Metallica, så tror jeg bare vi slutter den der. Vi burde helst stoppe inden.

12. Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, etc.?)

Vi har en god sjat venner, som kommer ud og støtter os til shows. Men det er jo allermest i Jylland. Mere specifikt i trekantsområdet. Så til en konkurrence som Mighty Fight Night må vi håbe på støtten fra vores københavnske venner og vennebands.

13. Hvad forventer I jer at få ud af deltagelsen i Mighty Fight Night?

Altså, forhåbentligt vil flere folk lige få øjnene op for os. Folk har det ofte med at sige nej til os, når de har hørt vores navn. Så hvis alt går vel, så er der nogen der bliver glade for os, og vi er en oplevelse rigere! Og måske forventer vi lidt at vi skal ende med at spille på Copenhell. Det ville være vanvittigt!

14. Hvad kan publikum i Vega forvente sig af jeres show?

Foruden klichésvar som at vi fyrer den af og spiller tungt, så tager vi lidt pis på os selv og scorer måske folks kærester. Vi glæder os i hvert fald til at se folk!