Morgendagens stjerner: Fall of Pantheon

Populær
Morgendagens stjerner: Fall of Pantheon

Dave Armstrong fortæller her om københavnske Fall of Pantheons baggrund. Uden at afsløre for meget kan vi nævne, at det handler om dødsmetal.

1. Hvem er med i bandet?

Fall of Pantheon er en kvintet, der består af Phillip på vokal, Christian og Jakob på guitar, Dave på bas og Mike på trommer.

2. Hvordan startede bandet?

Bandet startede med Mike og Phillip kendte hinanden gennem Herlev Gymnasium og spillede nogle skolekoncerter der. Dengang hed bandet The Harder They Fall. Derefter kom Christian med på guitar, da den tidligere forlod bandet. Gennem en fælles ven kom jeg selv med til en øver. Da bandet havde været igennem en del skift, besluttede vi os for at starte på en frisk som Fall of Pantheon. Dette var i slutningen af februar 2011.

3. Hvor var jeres første øver?

Ude i vores, dengang, helt nye øvelokale ude i Bandhotel på Sluseholmen. Der øver vi stadig, nu i et lidt mindre øvelokale, men dog vores helt eget.

4. Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var på The Rock, d. 20. oktober 2011. De andre havde spillet live før, men dette var også min egen debutkoncert. Koncerten var sammen med Chronic Denial og vores nu gode venner Third Parade og What Worms Inherit.

5. Hvem har fået øje på jer?

Tjaaa, det er jo spørgsmålet! Altså, man kan sige, vi altid har arbejdet godt med Mirza fra Newborn og Kasper Ljung fra Riot Concerts. De booker os stadig, så det må vel være lidt sådan?

6. Hvad har været jeres største koncert?

Altså vores største koncert, forstået som den med flest publikummer, har nok været på The Rock til vores debutkoncert, der var satme mange mennesker. Vi gættede selv på +125 mennesker. Men vores bedste koncert har nok været Lygten Station, eller obSCENE, i august og november. Der var sgu gang i folk med moshpits, crowdsurfs og hele svineriet.

7. Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

At indspille var en oplevelse! Nu har vi lige indspillet vores anden ep, men det er altid en helt speciel oplevelse at sidde i studiet. Det med at få riffet lige i skabet og få tønderne til at lyde lige som de skal. En udfordring, men altid sjovt.

8. Hvad er jeres inspirationer?

Aborted, Nile, Dying Fetus, Behemoth, Dyscarnate, The Black Dahlia Murder, Decapitated, Cannibal Corpse og Suffocation. Det er nok de overordnede bands.

9. Hvad er jeres drømme?

At få lov til at spille store open air-festivaler. Som fx Copenhell, men også i udlandet. Og så selvfølgelig at komme på tur med et af vores favoritbands! Det havde ikke været dårligt at komme på tur med Nile.

10. Hvordan vil I nå dem?

Ved at give den alt, hvad vi har. Det har i hvert fald været vores strategi indtil videre, og det har fungeret for os. Det er sjældent, der er stille i Fall of Pantheon, om enten det er et stort gig vi øver til, eller om det er nye sange, der bliver skrevet, så sker der altid et eller andet.

11. Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Well, man ser vel helst at man ikke ender som et af de bands, der går i opløsning over diverse grunde. Og så at vi forbliver tro til vores genre og det, vi har lyst til at spille. Ser helst at det forbliver brutalt!

12. Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, etc.?)

Jeg synes, vi er meget heldige med opbakning generelt. Vi har mange venner og familiemedlemmer, der kommer og ser os. Dog er det jo altid lidt anderledes med metalgenren. især med dødsmetal. Der er mange, der allerede dér vælger fra, men sådan har det jo altid været, og det vil det nok også være et godt stykke tid endnu. Vi er meget tilfredse med den støtte vi får.

13. Hvad forventer I jer at få ud af deltagelsen i Mighty Fight Night?

Vi er meget stolte af at være med i MFN, og uanset hvordan det nu udspiller sig i Vega d. 19, så regner vi med at vores navn kommer ud til flere folk, når nu vi er med i sådan et stort arrangement. Så ser vi da meget gerne, at der står Fall of Pantheon på Copenhell-plakaten om nogle uger. Det ville jo være det ultimative!

14. Hvad kan publikum i Vega forvente sig af jeres show?

Folk kan forvente det mest brutale sæt af dødsmetal, man kan få på 20 minutter. De kan forvente vilde stortrommer og hurtige riffs. De kan forvente fed sceneperformance, og de kan forvente at blive mindblown!