Mighty Fight Night 2012

Populær
Mighty Fight Night 2012

Det andet "Mighty Fight Night"-event var et stort step fremad i forhold til den første gang, hvor Mighty Music satte tre bands sammen i en dyst om lækre præmier.

Kunstner
Titel
+ Sort Regn + Shaped Like Swans
Spillested
Dato
14-01-2012
Distributør
Fotograf
C.V
Karakter
4

I 2011 introducerede det danske pladeselskab en dyst for upcoming metalbands herhjemme. Dengang var præmien til vinderen en tur i Hansen Studios med Jacob Hansen i stolen for at indspille et nummer. Uanset hvor fedt det nu måtte være, så var præmien i år i de flestes øjne nok lige lidt stærkere: et show på upcoming-scenen på Copenhell!

I forhold til sidste år (læs HER), så var barren hævet betragteligt. Arrangementet foregik sidste år på The Rock, hvor publikum ikke fandt frem i stort antal til de dystende bands. Specielt første band led under en tom sal. Men masser af PR om showet i år havde båret frugt, så Barricade, der kom med som tredje og sidste band via en slags afstemning på Facebook, havde en stor hob af feststemte mennesker at spille for.

Pumpehusets nye - forhåbentlig midlertidige - indgang var ikke gearet til de mange folk, der havde lagt vejen forbi, så køen blev lang lige fra dørene åbnede, og da mange stadig stod i kø, da Barricade skulle være startet, valgte man fornuftigt at skubbe tidsplanen et kvarter.

Dobbelt op på trommer

Bandet med de to trommeslagere spillede et meget energisk sæt. Kvintetten virkede egentlig ret hjemmevante og i stedet for nervøsitet fik gruppen kun ekstra power af den imponerende respons fra publikum. På Devilution anmeldte vi bandets seneste EP i sidste uge, og det var cirka samme fornøjelse at høre sangene live.

Barricade kom godt udover scenekanten og et enkelt teknisk uheld med bassen undervejs betød ikke noget for at det kompakte sæt kom til at føle som et fuldt, svedigt sæt på trods af en spilletid på kun lige over tyve minutter. Den fine eksekvering af hardcore i beskidt nærmest sludge't lyd fik publikum til at bryde ud i et kor af "Barricade! Barricade! Barricade!", da scenen måtte gives videre til næste band.

Publikum gjalder i kor

Og næste band havde også mange tilhængere med, for hurtigt blev der råbt "Sort Regn! Sort Regn! Sort Regn!" i stedet, og det endda blot mens bandet var ved at stille op på scenen. En pige med en spinkel stemme greb en mikrofon og råbte for i koret, men det lød snarere som "stor dreng, stor dreng, stor dreng". Lettere komisk, når nu Sort Regn faktisk spiller black metal.

Bjarke og Michael fra Mighty Music gik igen på scenen som de gjorde før hvert band, og hvor det før Barricade handlede om første koncert i Pumpehuset, som de havde overværet, så blev det i stedet nu til anekdoter om black metal. Man kunne mærke, at tilstedeværelsen af de mange mennesker i forhold til sidste år gjorde, at de to herrer denne gang nød rollerne som konferenciers, hvilket gjorde, at det blev et velkomment lille intermezzo inden musikken igen skulle brage løs.

Af de tre bands virkede det som om, at Sort Regn havde sværest ved at udnytte situationen og den utrolige opbakning. Det virkede i hvert fald som om, at medlemmerne gemte sig lidt bag ved den tynde hvide maling og de tilfældige sorte streger i ansigtet. På trods af masser af headbanging - specielt fra forsangeren, som gerne tilskyndede til at putte en næve i vejret - så virkede det alligevel en smule indadvendt.

Underudviklet personlig stil


Der var nogle enkelte mere stille partier med "ren" guitarlyd, men ellers gik Sort Regn mest op i at lave fræsende lyd, og på trods af nogle interessante melodiske riffs i specielt afslutteren, så havde bandet endnu ikke et særligt selvstændigt udtryk. Vokalen var heller ikke den fedeste black metal-raspen, som er hørt, men i det mindste blev den af og til også krydret med lidt growl til variation.

Black metal kan være et stort image-ræs, så når bandet vælger variationen med "corpse paint", så havde det set bedre ud med en mindre tilfældig maling, ligesom at det måske havde hjulpet til autenticiteten, hvis nogle af medlemmernes lyse, nordiske lokker havde fået en klat sort farve.

Det er selvfølgelig musikken, det handler om, men når stilen er så klassisk norsk, så giver det bare visse forventninger. Bandet virkede unge, så det vil der sikkert blev rettet op på detaljerne i musik og image fremover.

Så blev der hoppet!


Også Shaped Like Swans syntes at være ret unge, og hvis det var tilfældet, så forklarede det måske den vilde, ungdommelige energi, som også smittede publikummet, så der atter kom godt gang i en mosh foran scenen. Ja, en temmelig tung gut, svedende og i bar mave blev endda så optimistisk på stemningen, at han troede at han skulle crowdsurfe. Men nej - så friske var publikum heller ikke på styrketræning!

Gutterne i bandet var ikke meget for at stå stille, så de fik hoppet godt til den metalinficerede hardcore - en stil som trak lidt på bands som Between the Buried and Me og Bring Me The Horizon. Indimellem smuttede der lidt detaljer ud på den ene guitar, når fokusset på virkelig at give den gas blev lidt for stort. Men festligt var det, da den ene guitarist tog sin trådløse guitar ud blandt publikum og fik en tur på skuldrene af en gut.

Shaped Like Swans har kun eksisteret siden 2010, men både kompositioner og scenepræstationen tydede på større erfaring sammen, end tilfældet var. Musikken var dog ikke superoriginal og lød ofte af så meget andet, som har været på mode de senere år. Men igen - der er bestemt et fornemt fundament at bygge videre på!

Hatten af i respekt

Pumpehuset kogte efter de tre bands, og der var endda stadig sidste års vindere Contrition og Mighty Music-bands'ene Siamese Fighting Fish og Pitchblack tilbage at nyde.

Arrangementet foregik på den nye, mindre scene i stueplanet, og lyden har desværre her ikke helt så fede vilkår som ovenpå, men valgte man en plads tæt på scenen, syntes lyden udmærket, i forhold til nogle af de mere negative ytringer herom, man kunne høre fra folk, der havde stået længere tilbage i lokalet.

Hatten af for Mighty Music, for det var et fint arrangement, der som allerede nævnt og antydet var længder bedre end sidste år på The Rock. Hårdt arbejde med PR havde lønnet sig, og nu er der grobund for et fedt tilbagevendende arrangement.

Og hatten af for Barricade - de vandt nemlig og blev således første annoncerede navn til upcoming-scenen på Copenhell. Fra denne anmelders synspunkt fuldt fortjent, men den slags kan jo altid diskuteres - og blev det. Helt sikkert er det, at alle tre dystende bands, fik en uforglemmelig oplevelse foran et superivrigt publikum, som var med til at løfte alle bands til at yde 10 % mere.

Karakterer:
Barricade: 4
Sort Regn: 2 ( " target="_blank" title="Sort Regn">video)
Shaped Like Swans: 3 ( " target="_blank" title="Shaped Like Swans">video)


Vinderbandet får du i en video fra aftenen her: