Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF 2011 – torsdag

Populær
Updated
AMF 2011 – torsdag
AMF 2011 – torsdag
AMF 2011 – torsdag
AMF 2011 – torsdag
AMF 2011 – torsdag

Det gav pote at hive et stort navn ind til førstedagen på Aalborg Metal Festival 2011, og dansk metal gav en god aften.

Dato
03-11-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Torsdag på Aalborg Metal Festival er stadig relativt ny, da det stadig kun er nogle få år siden, at man fra Nordic Rock Bookings side begyndte at inkludere torsdagen som åbningsdag. Sidste år var der ikke et overvældende fremmøde, men her til deres 10-års jubilæum var der kommet andre boller på suppen.

Allerede under det første band, Process, var der masser af publikummer. Process' hurtige blanding af melodisk dødsmetal med elementer af thrash var en hæderlig start på AMF '11. Selvom forsangerens varierede vokalleverance haltede lidt i ny og næ, så kunne de teknisk velfunderede ungersvende fra Process alligevel gå derfra uden at blive pivet ud. Den seksstrengede bas og syvstrengede guitar indikerede, at Process godt kan lide at eksperimentere og udfordre normerne. De udfordrede også Aalborg Metal Festival, og selvom det var en svær start, så var det alligevel en fin lille start på dette års udgave af festivalen.

Humørbarometeret tog derefter en højst overraskende drejning til det positive da Vanir gik på scenen. En sær blanding af vikinge- og folkemetal med forsangeren brølende på nordisk, formentlig dansk? Og hele bandet var iklædt brynjer, læderstropper, pelsstøvler osv. og lignede ægte vikinger. Der hvor udtrykket blev en smule forvirrende, var når kvinden i bandet satte i en sækkepibe, som lød godt i øvrigt, eller en blokfløjte. Eller da forsangeren greb en keytar og gav den som Simon Kvamm fra Nephew. Det passede ikke ind rent imagemæssigt, men publikum labbede det i sig, råt! For humøret var meget højt under Vanirs koncert. Folk hujede og dansede mens rytmemusikken buldrede ud over scenekanten. Musikalsk er jeg ikke den store fan af Vanir, men jeg er nødt til at kvittere med aftenens højeste karakterscore til dem, for de fik virkelig publikum med, og som det kun andet band, på en torsdag, så var det meget positivt at se Studenterhuset fyldt ret godt op.

Det var derfor også noget af en våd klud i ansigtet da Cold Night For Alligators trådte op for at fyre den af. Det virkede mere teknisk end godt. Deres blanding af teknisk avanceret metal og hardcore gør, at man skal lytte virkelig godt efter for at kunne følge med. Jeg var ikke synderligt imponeret.

Noget bedre gik det for Aphyxion. Det unge dødsmetalband fyrede op under et godt show med masser af energi fra især forsangeren. De er efterhånden blevet rimelig rutinerede, og deres show bar præg af, at de har prøvet det før nu. Forsangeren er en sjov blanding af Frank Mullen fra Suffocation, idet han bruger samme fagter med armene, og hans fysiske fremtræden derudover minder lidt om Bo Summer fra Illdisposed. Ikke de værste frontmænd i dødsmetallen at lade sig inspirere af. I løbet af deres show hopper han ned i fotograven og synger lidt med deres fans, og krammer de, der har Aphyxion-shirts på helt oppe ved hegnet. Ganske god indsats.

Derefter var det op til Illdisposed at lukke ned for førstedagen på Aalborg Metal Festival. Du kan læse anmeldelsen af deres koncert her: Torsdagstons i Aalborg

 

Billede 1: Process

Billede 2 + 3: Vanir

Billede 4 + 5: Aphyxion