Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Udvidet lyttesession med Kellermensch

Populær
Updated
Udvidet lyttesession med Kellermensch

Efter otte års albumpause er Kellermensch endelig steget op til overfladen igen med et nyt album, som i går blev præsenteret på Bremen efterfulgt af en lille koncert.

Kunstner
Spillested
Dato
23-01-2017
Fotograf
Jacob Dinesen

“De sagde, at det var for sent, så at sidde her og kigge ud over 500 mennesker betyder virkelig meget,” lød det fra trommeslageren Anders Trans med hentydning til Kellermenschs lange albumpause, der næsten havde fået deres pladeselskab til at opgive dem.

“Jeg var selv begyndt at se mig selv som ham fra dét der band, der aldrig får udgivet deres næste album,” fortsatte han.  

Men nu er de altså (heldigvis) tilbage med "den svære toer” og opfølger til det hæderkronede debutalbum fra 2009. Det nye album har fået titlen 'Goliath' og udkommer officielt på fredag, den 27. januar.

For at markere det – og samtidig kræse lidt for sultne fans, der har måttet vente længe – blev der i går aftes holdt lyttesession + minikoncert på Bremen. Hele det nye album blev afspillet, mens Carsten Holm fra DR P6 Beat tog sig af at interviewe bandet undervejs. Her forklarede forsanger og guitarist Sebastian Wolff, at den lange pause blandt andet skyldes, at han har kæmpet med en skriveblokade.

En skriveblokade, der ifølge undertegnede og tilsyneladende det meste af Bremen ikke lader sig høre på det nye album, der ved første gennemlytning viser Kellermensch tilbage i absolut storform. Og med en desperation og længslen efter håb, der kun kan komme fra nogen, som har gået gennem ild for at finde vand.

Helt mørkt er det hele dog heller ikke, for pausen skal ifølge Sebastian Wolff også tilskrives, at han i mellemtiden har fået “en masse børn.”

Efter endt (og meget vellykket) lyttesession/interview, der også afslørede nogle ret pikante detaljer om selve indspilningen, blev den bløde sofa skubbet af scenen, og i løbet af kort tid var der sadlet om til et lille show – gruppens første siden maj 2015 – hvor fire numre fra 'Goliath' blev fremført. Heriblandt den modige semi-akustiske 'How to Get By' og den fængende førstesingle 'Bad Sign'.

Et kort show, men langt nok til at få følelsen af, at det er et band med stor appetit, som er vendt tilbage. Vi følger naturligvis op på 'Goliath' med blandt andet en anmeldelse.  I mellemtiden kan der nydes lidt billeder fra gårdagens seance af den altid skarpe fotograf og lyttes til de allerede to udgivne numre fra 'Goliath' (se video og link efter billederne).
 

 

Lyt til 'Bad Sign' i nedenstående video, og klik her for at lytte til andensinglen 'The Pain of Salvation'.