Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Headbangers Ball Tour 2014

Populær
Updated
Headbangers Ball Tour 2014

Turnéen fejrer sit 10-års jubilæum og giver os fire af de store. Hatesphere, Mercenary, Raunchy og Dawn of Demise.

Headbangers Ball Tour har de seneste år introduceret os for alt lige fra helt nye og uprøvede kræfter til veteraner indenfor dansk metal. Det har været en skueplads for mange bands, og i år vælger de så at hylde fire af de største navne indenfor dansk metal. De seneste par år har turnéen fokuseret på nye bands såsom Essence, By The Patient, Scarred By Beauty, Helhorse, Solbrud m.fl. Nu er det 10 år siden, at den første udgave løb af stablen. Dengang var det Mnemic, The Psyke Project og Raunchy, der var på plakaten. De to førstnævnte bands er sidenhen blevet lagt i graven, mens Raunchy så igen er med 10 år efter den første udgave.

Arrangørerne vil derfor give folk et brag af en fest med de store navne, der igennem mange år har været med til at forme den scene, vi har i dag i dansk metal. Hatesphere fra Aarhus har været med til det og har vind i sejlene p.t. og som forsanger Esben Hansen siger:

"Vi er netop hjemvendt trætte og glade efter 22 koncerter på 24 dage i 12 lande rundt om Europa sammen finnerne i Finntroll og Profane Omen. Mange har undret sig over dette match up, men ikke desto passede det som fod i hose, og i Paris spillede vi sågar en af vores vildeste koncerter til dato. En af tourens største overraskelser var imidlertid tourens første koncert i Århus, hvor vi spillede for et lidt andet publikum, end vi plejer, men folk gav den fuld hammer. Det håber vi naturligvis gentager sig d. 4. dec.

For os er der mange ting at glæde sig til på dette års HBB. Eksempelvis at dele scene med den gruppe af bands, som i midten af 00’erne, sammen med HateSphere, gjorde dansk metal til en uundgåelig størrelse på verdensplan (vi mangler blot Mnemic), og som til stadighed er ude i den store verden og sætte det danske aftryk. Og det er jo netop det vi skal hylde på HBB i år. Vi glæder os med andre ord til at genoplive magien fra disse bands spæde begyndelse, hvor de ofte delte scener rundt omkring i ind- og udland, før de hver især fik vinger og fløj fra reden for at prøve lykken.

Derudover har vi i HateSphere vores egen lille fejring, nemlig, at albummet "Ballet of the Brute" i år fylder 10 år, så det album får lidt ekstra plads på sætlisten. Bagsiden af HBB-medaljen er naturligvis, at vi er nødsaget til at hænge ud med og lægge øre til alskens spydigheder og dårlige jokes fra alle de andre idioter i de andre bands. Men man må tage det sure med det søde.

Det bliver vildt!”

De glæder sig altså til at dele scene med Raunchy, der er aktuelle med deres nye plade “Vices.Virtues.Visions.”, der udkommer her i november 2014. De har altså en dugfrisk plade klar når de skiber ud fra København for at lægge til kajs i Aarhus, Aalborg og hjem igen.

Lidt det samme kan siges om Dawn of Demise fra Silkeborg. De er begyndt at øve med deres nye guitarist og skulle således være klar til turnéen, hvor de ikke bare introducerer en ny strengevrider men også kan fortælle om, at Dawn of Demise meget snart har nyt materiale klar på en ny plade. Det bliver en kærkommen mulighed for at gense bandet efter deres flotte præstation på Copenhell i sommers.

Sidst, men ikke mindst, er der Mercenary fra Aalborg. De har i mere end 20 år spillet i ind- og udland og nyder stor anseelse for deres progressive og melodiske metal. Mercenary var ligesom Dawn of Demise også på dette års Copenhell samt flere andre europæiske festivaler. Nu vender de hjem til Danmark og giver tre mindeværdige koncerter.

Headbangers Ball Tour 2014 er, som Esben Hansen fra Hatesphere er inde på en fejring af dansk metal. De store navne skal hygge sig med hinanden og med alle os, der har nydt deres musik i alle de år.

Koncerterne finder, som sagt sted i Aarhus, Aalborg og København. Det hele starter torsdag d. 4. december i Aarhus på Voxhall. Fredag d. 5. december er det så Studenterhuset i Aalborg, hvorefter turnéen drager til København lørdag d. 6. december og giver koncert på Bremen Teater.