Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Magic ’15: Fredag

Populær
Updated
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag
Metal Magic ’15: Fredag

Fredagen på Metal Magic VIII var en fest, hvor specielt Bölzer, Sigh, Grim Reaper og Wederganger gjorde et godt indtryk. Stemningen var også i top.

Dato
10-07-2015

Det skal være sagt med det samme. Denne skribent fik taget sin mødom på Metal Magic denne fredag. Festivalen var derfor ventet med spænding qua mange positive tilbagemeldinger om den år efter år. Nu bød muligheden sig så for at lave et visit i Fredericia, og den skulle udnyttes. Efter indlogering på Postgaarden, hvor værterne bød os pænt velkommen, skulle vi over mod festivalpladsen.

Knap var vi ankommet til stedet på Norgesgade, før vi blev kærligt modtaget af en gruppe, der stod og delte en glasflaske med farveløst indhold. Med det samme blev der udvekslet anekdoter, løgnehistorier og snak om, hvordan man første gang blev introduceret til denne verden af obskur musik. Marillion blev nævnt. Det gjorde Saxon også. I løbet af dagen skulle vi netop blive mindet om den britiske firserrock på scenen, dog med andre bands som repræsentanter.

Noget af det første, vi fik set og hørt, var danske Detest på scenen indendørs. Gode, gamle Detest er blevet gravet frem af posen, møllene er viftet væk og bandet besat med nye, unge kræfter til at flankere det eneste tilbageværende originale medlem, John Petersen. Koncerten var ikke hverken noget at råbe hurra for eller løbe grædende hjem over, men det var nu alligevel rart nok at se, de stadig spiller musik fra en klassiker i dansk dødsmetal: pladen ’Dorval’.

Næste koncert på samme scene var hollandske Wederganger, der er et spritnyt band, som kun har et par demoer med i bagagen, og som snart barsler med deres debutplade. De gav i den grad en koncert, der vil blive husket. Præcis det, vi havde håbet på. Et band, vi aldrig havde hørt om før, og som overrasker positivt.

Der blev dog også andre positive overraskelser. Både tyske Outrage og engelske Steve Grimmett's Grim Reaper var bands, der prøvede lykken i firserne, men aldrig rigtig brød igennem. I slipstrømmen af denne retrobølge er de begge blevet gendannet i nullerne og gæstede begge Metal Magic VIII. Og sørme om ikke de erfarne musikere formåede at fyre den af i en sådan grad, at vores anmeldere blev blæst bagover i benovelse og kvitterer med gode karakterer. For selvom man ikke længere er nogen vårhare, så kan der nok være saft og kraft tilbage.

Saft og kraft var der i den grad også da schweiziske Bölzer gav koncert. Duoen gav et brag af en koncert, der hensatte vores anmelder i en tilstand af let ekstase og glæde over den stemning, som de to musikere formåede at skabe med bare et trommesæt, en guitar og en mikrofon. Det var helt specielt.

Specielt er vel også et superlativ, man roligt kan inddrage, når man sætter sig for at skulle beskrive japanske Sigh. Koncerten var uden sidestykke noget af det mest specielle, vi fik denne fredag. Deres bibelafbrænding foregår bl.a. ved at have en kvinde klædt i kutte og bikini til at udføre det.

Kram og hygge

Koncerterne blev afrundet da Saturnus spillede på scenen indenfor. Her måtte forsangeren dog lige minde folk om, at de ikke nødvendigvis behøver hælde de gærede dråber fra Valby bakke udover hinanden, men i stedet ned i svælget og bruge resten af kræfterne på at kramme.

Netop kram, snak, hygge og god stemning var nemlig omdrejningspunktet denne fredag. De mange bænke og borde blev flittigt brugt til fest samtidig med og mellem koncerterne. Mad og øl kunne købes til en ganske anden pris end det, der var niveauet på Copenhell. En af de mange forskelle på de to festivaler. Selskabet var i særklasse, og der blev festet til ud på de sene nattetimer, hvor Maiden Aalborg tog sig af den afsluttende efterfest på Generalen. Der blev det sidste punktum sat for fredagens udskejelser, og folket kunne enten drible ned i deres telt, hjem eller over på Postgaarden for at lade batterierne op før lørdagens store finale.

Se de individuelle anmeldelser fra fredagens Metal Magic her:
Detest
Wederganger
Outrage
Steve Grimmett's Grim Reaper
Bölzer
Sigh