Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Slag-Town Slays '23: En hed lørdag i Slagelse

Populær
Updated
SlagTownPoster23

Solen skinnede på metalfolket og over Slag-Town Slays i lørdags.

Kunstner
Titel
Illdisposed + Lifesick + Strychnos + Livløs + Ferocity + Hanging The Nihilist + Nakkeknaekker
Spillested
Dato
29-04-2023
Forfatter

Det er en stille Sdr. Stationsvej jeg bevæger mig på. Jeg ved ikke meget om Slagelse, men jeg ved at Musikhuset ligger her et sted, og da Ricky Myers fra Suffocation drejer om hjørnet og kommer til syne, ved jeg også at jeg er på rette vej. Gutterne fra det band, der på papiret, er dagens hovednavn står i forårsvejret og ryger sammen med publikum og det tiltrængte solskin mærkes på stemningen. Undertegnede nåede ikke Nakkeknaekker og Hanging The Nihilist – livet samt noget sporarbejde kom simpelthen i vejen, men med tasken i garderoben bevæger jeg mod reportagens første band; Nordjyllands egne Ferocity.

Ond død, en skinkekutter og Amors pil

Jeg ved ikke med jer andre – men jeg glemmer, mellem shows, altid hvor åndssvagt fede Ferocity er. Det er virkelig et af landets bedste dødsmetalbands, hvis man kan lide den klassiske New Yorker-model.

Især live er de et af landets tungeste dødsmetalorkestre og med kendere og en naturlig koncentration af Suffocation-fans blandt publikum samt allerede travle barer er Ferocitys NYDM og Slagelse Musikhus det perfekte miks netop nu. Ferocity er som altid aggressive, tændte og forsanger Michael Aaen har godt fat i publikum samt et par af Suffocations medlemmer der anerkendende nikker med fra sidelinjen. Ferocity er super fede – også her på dagen for Slag-Town Slays 2023. Efterfølgende overhører man måske at folk taler om “dårlig” lyd og der ér nok lidt om det, for vi bliver af lydfolket serveret rigeligt med diskant i den relativt rummelige (og flotte) sal. Helt ligegyldigt hvor man placerer sig er det nu aldrig, og jeg selv har en udmærket oplevelse.

FerocitySlagTown2023

Da Livløs går på, er de et band, der performer og virker som det absolut modsatte af livløse! Publikum har naturligvis været ude i solskinnet og sunde sig, og de kommer derfor ind stille og roligt som de første numre eksekveres. Som dagen skrider frem bliver publikum som altid mere rowdy. Også her, hvor der allerede nu dannes moshpit under Livløs. Der kommer faktisk relativt godt smæk på pitten – og forsanger Niklas Lykke forstår som sædvanligt at tænde ild under folk. En god koncert.

LivløsSlagTown2023

Slag-Town Slays har valgt at lægge en hel times pause af til en tiltænkt “spisepause” og her 17:30 er det netop hvad der skal ske. En god idé den allerede fremskredne tidsplan taget i betragtning, og som Strychnos begynder at stille op går folk i barerne og udenfor i solskinnet hvor “Grill-Bassen” har sat en svineknallert op og leverer grillduft til forårsbrisen samt byder på stor eller lille Karl Stegger. En god idé til et arrangement med tilrejsende, der måske ikke lige ved hvor i byen man går hen og fouragerer. I det hele taget bidrager pausen til en mere løssluppen stemning og folk chiller selvsagt udenfor samt i musikhusets mange møbler. Borde og stole på mindre festivaler er et kæmpe plus, men desværre ikke altid tilfældet – det er her vi tager pausen, sunder os og kommer hinanden ved. Slag-Town Slays er et arrangement hvor der også i selve salen er borde og stole bagerst i lokalet. På den måde er der plads til alle, på alle tidspunkter, og det er rart. 

Det er en ond og tung stemning, der selvantænder på Slag-Town Slays, da Strychnos spyr råddenskab ud over den fyldte sal, der kvitterer med god stemning og en hidsig energi i pitten. Strychnos er selvfølgelig klædt i blod og vi bliver forkælet med nye numre fra det kommende album. Alle i salen lader til at være med på hver deres måde. Fra de mere aktive foran scenen til det siddende folk bagerst i salen, der nikker med. Strychnos er tændte, intensive og klæder os med et mørkt og ondt lydstof, og det er en klædelig forandring på dette tidspunkt af programmet. For ligesom at få alle stemninger med, rykker jeg fra pitten og ned bagerst i salen og joiner klubben af aktivt siddende metalhoveder. Nogle har måske været oppe siden kl. 05 fordi de har små børn; i så fald kan jeg relatere, andre er måske ikke lige så vilde med Strychnos som skribenten selv; hvilket er sværere at relatere til, for de spiller tungt og aggressivt og det er en af dagens bedste koncerter – i hvert fald er det her at dagens store kærlighedsdrama finder sted. For foran mig sidder et par som netop har fundet hinanden. De lader nemlig ikke til at kende hinanden i forvejen, da skæbnen gør, at de pludselig deler cafébord. Heldigvis har vi i metalmiljøet jo masser af ting til fælles og det lader altså ikke til at det kun er Satan der er til stede denne dag på ‘Slag-Town’, også Amor daser rundt med sin bue mellem blastbeatsene og parret har ultra hurtigt godt gang i hinanden og giver hinanden alverdens kærtegn. Måske har de begge tilbragt en del tid i baren. Da den mandlige del pludselig får ideen om at stikke Amors slikke-pil ind i øret på sin nyfundne partner, er det da heller ikke noget han lige overvejer en ekstra gang og han ser temmelig sikkert ikke katastrofen i horisonten, for hér stopper det altså. Det er “fandme for meget”. Fra offentlig og overdreven hengivenhed til alvorlige ansigtsfolder og serviet i øret.

Strychnos2SlagTown2023

StrychnosSlagTown2023

"Hvis alle bevæger sig, kommer ingen til skade!"

At Lifesick er vilde og kan regnes for altid at få gulvet i gang kan efterhånden ikke komme bag på nogen, og da de 19:50 går på scenen opstår der da også dagens absolut mest hidsige moshpit! Forsanger Simon Shoshan råber: “Sørg for at dem, der ikke har set Lifesick før kommer hjem med blå mærker!” og oppustelige bat bliver kastet ud i pitten.

Lifesicks energi er usammenlignelig på dagen, og alle er med. Måske ikke i pitten, men med. “Hvis alle bevæger sig, kommer ingen til skade!" bliver der råbt igen. Enkelte, der var unge i en anden tid, er mere passive og lader til lige at skulle fordøje, at dette band på 30 sekunder forvandler stedet til en vild og positiv slåskamp. Lifesick lægger sig tungt og respektløst (i bedste positive forstand) på Slag-Town der giver igen med slåskamp og dagens mest arrige gulv. Selv hvis du skulle kunne lide en anden kop te, kan du ikke andet end at bøje dig i støvet for dén energi. På dagen er der ingen over Lifesick, når det kommer til energi og arrigt moshpit.

Lifesick2SlagTown2023

LifesickSlagTown2023

Illdisposed er en institution i sig selv og det er tydeligt i publikums samtaler på dagen, at det sammen med Suffocation er manges hovednavn. Jeg husker stadig da jeg selv midt i 90'erne satte “Submit” på, fik en åbenbaring skudt gennem ørerne, og blev smittet med den metal-lidelse der både har givet mig tinnitus og som stadig får mig til at rejse rundt i riget efter nye metaloplevelser som denne dags ‘Slag-Town Slays’, hvor Illdisposed har lovet at spille '1-800 Vindication' i hele sin længde. Det er netop hvad de gør. Der er ingen tvivl om tyngden eller hvilken klasse Illdisposed befinder sig i, og publikum kvitterer da også med et godt pit og fællessang i omkvædene foran scenen. På dette tidspunkt har festen været i gang i syv timer og en del er naturligvis også ved at være godt feststemte. Også så meget at der i salen under Illdisposed bliver udsolgt af fadøl. Heldigvis er der masser af øl udenfor i loungen, men køen bliver selvsagt også derefter. Illdisposed giver som altid et godt show, Bo Summer charmerer os med Aarhusdialekt, og lyden er i topklasse.

IlldisposedSlagTown2023

At være i hegnet kan betyde mange ting, for undertegnede betyder det første parket til Suffocation, der netop nu er på europatour og som til september udsender deres længe ventede ottende fuldlængde. Bassist Derek Boyer samt guitarist Charlie Errigo og trommeslager Eric Morotti spæner rundt på scenen og sætter gear op i pausen mellem Illdisposed og dem selv. Senere slutter bandets legendariske guitarist Terrance Hobbs og vokalist Ricky Myers sig til – og det er et band, der skal have lyden lige præcis som de vil have det. Suffocation har en særegen god og tung live-lyd. Da lydfolkene og bandet til sidst er enige passer det med at skaren foran scenen er vokset og klar, og lyset sænkes da også i salen inden at det hele sortner.

Da ‘Thrones of Blood’ bliver skudt os i brystet intensiveres stemningen og gulvet foran scenen eksploderer i en energisk forløsning. På få sekunder er gulvet klistret til i fadøl og der bliver råbt med på klassikerne ‘Jesus Wept’, ‘Catatonia’ samt den nyere ‘Clarity Through Deprivation’. Den store evergreen ‘Effigy of the Forgotten’ laver ikke om på den massive stemning, og det er tydeligt at gulvet foran scenen er besat af kendere og “Suffo-afficionados”.

Ricky Myers gør det supergodt som vokalist og formidler, og selvom det temmelig sikkert er kontroversielt at mene i Suffo-kredse, så er han altså lige så suveræn som Frank Mullen. I hvert fald næsten. Det er et godt tændt Suffocation vi denne aften har fornøjelsen af på Slag-Town og det bedste Suffocation-show i DK i årevis. Fra hegnet og bagerst i salen er alle med på hver sin måde og tydeligvis et højdepunkt for mange andre end kun skribenten selv. Vi får selvfølgelig ‘Funeral Inception’, ‘Pierced From Within’ og også ‘Bind Torture Kill’ inden ‘Liege Of Inveracity’ voldeligt får musikhuset til at resonere og ‘Infecting The Crypts’ sætter punktum for en god dag i Slagelse.

Suffocation4SlagTown2023

Suffocation2SlagTown2023

SuffocationSlagTown2023

Den gode stemning

Solen skinnede over Slag-Town Slays i lørdags. Vi, der var der, blev serviceret med et godt program, en udmærket lyd og et yderst flinkt og overskudsramt personale. Metalhoveder kører altid god stil, men det var som om at alle var ekstra glade. Et super godt arrangement som det vil være synd at gå glip af en anden gang.

En tur i garderoben og et hurtigt kig på uret senere befinder jeg mig nu igen på Sdr. Stationsvej. Med ringen for ørerne bevæger jeg mig i den nye og kontrastfyldte stilhed mod stationen. Fra et vindue giver Eiffel 65s ''Blue (Da Ba Dee)' ekko  i hele gaden og det slår mig, at der er endog mange måder at feste på. Vores fest på dagens Slag-Town Slays må dog være svær at slå.