Top 5 - Skyline

Populær
Top 5 - Skyline

Anders Molin filosoferer over Maiden og rummet, hvor ingen kan høre ham råbe og skrige ad ringe film.

Kunstner
Forfatter

Stadig rystet over rædslen &feature=player_embedded" target="_blank">Skyline, der så absolut kandiderer til titlen som verdens ringeste film, søger skribent Molin tilflugt i et maidensk heavy-metal-science-fiction-univers, hvor fryden til gengæld bobler frem, fordi NASA forhåbentligt har fundet intelligent liv, som kan udrydde vores skidtfilmsproducerende klode - medmindre de ikke underdriver her.
" target="_blank">
1. Somewhere in Time

"Alene coveret med Eddie i spacy wild west-stil er grund nok til at tidsrejse hjem til firserne, så plakaten endelig kan pryde teenageværelset. Pladen såvel som titelnummeret er høj klasse – soloerne er laserkanonsskarpe".

" target="_blank">2. To Tame a Land
Bogen om planeten "Dune" blev filmatiseret på rædselsfuld vis med Sting i high-tech-trusser og underlagt grusomme monologer, men Maidens hymne om samme emne er interessant, fordi det er en af bandets første episke skæringer, og selvom det måske ikke er fantastisk, viser det i hvert fald en forsamling englændere på rette vej.

3. Stranger in a Strange Land
Skribenten troede, at skæringen omhandlede rumrejser, men tog fejlagtigt fejl, som det oplyses her. Det atypiske Jernjomfru-nummer er dog for stærkt til at komme udenom! Vægten ligger på en simpel bas, et sejt riff og store akkordflader, i det der muligvis er muligvis bandets tungeste nummer. At det handler om arktiske rejsende er sekundært.

" target="_blank">
4. Out of the Silent Planet

'Skyline's spilletid er formentligt længere end sekunderne brugt på manuskriptet, og omvendt virker denne sang umådeligt velskrevet trods de simple riffs og opbygning. Nummeret fra den stærke 'Brave New World'-plade, der genoplivede bandet efter ørkenvandringen med Blaze Bayley, er baseret på filmen Forbidden Planet.

5. The Final Frontier

Og på en afsluttende plads ender 15. udgivelse selvfølgelig, fordi Maiden med deres måske sidste skive (det siger ondsindede rygter), fejrer et halvt jubilæum og samtidig giver kunstigt åndedræt til skribentens glæde for science fiction. Mens 'Skyline' ryger i glemmebogen!