Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Breaking Banger News, Del I

Populær
Updated
Breaking Banger News, Del I
Nyheds opsummering på Phil Lynott, Iron Maiden, Deep Purple og John Sykes' Blue Murder. Phil Lynott: Dublin rejser statue, Hollywood laver film

Mens forberedelserne til optagelserne til den kommende film om Thin Lizzys legendariske sanger, bassist og sangskriver, Phil Lynott, er inde i sin afsluttende fase (optagelserne starter om mindre end to måneder), har bystyret i den irske hovedstad Dublin efter flere års tovtrækkeri sagt endeligt ja til at rejse en statue af byens første internationalt anerkendte rockstjerne.
Det er The Roisin Dubh Trust Fund, der i årevis har arbejdet på at få rejst statuen. Fonden har stor tilslutning, og det lykkedes tidligere på året at få den irske post-etat med på at lave et officielt irsk frimærke med Phil Lynott på.
Det vides endnu ikke, hvornår statuen rejses, men sikkert er det, at den rejses på hjørnet af Harry Street og Grafton Street.
Optagelserne til Hollywood-filmen om Lynott starter som sagt inden for de nærmeste to måneder. Filmen er baseret på moderen Philomena Lynotts selvbiografiske bestseller "My Boy" og har Holly Hunter i hovedrollen som Lynotts mor. Det bliver den forholdsvis ukendte tv-serie-skuespiller Gary Dourdan, som også spiller bas, der får rollen som Lynott.

Iron Maiden i dødsdans

Roskilde Festival-aktuelle Iron Maiden har titlen klar til det nye album, der forventes på gaden i september. Titlen bliver "Dance of Death", og tracklisten er som følger: "Wildest Dreams", "Rainmaker", "No More Lies", "Montsegur", "Dance of Death", "Gates of Tomorrow", "NewFrontier", "Paschendale", "Face in the Sand", "Age of Innocence" og "Journeyman". Måske en smagsprøve fyres af fredag aften, den 27. juli på Dyrskuepladsen i Roskilde?

Deep Purple går bananas

I august er der godt nyt for alle os glade drenge, der godt ka' li' heavyen af den gamle skole. Her udkommer Deep Purples 17. studioalbum siden starten i september 1968 - for snart 35 år siden. Albummets titel bliver "Bananas" og ifølge de officielle anmeldelser, skrevet af specielt udvalgte personer på nettet, bliver "Bananas" en af de mere spændende og progressive
Purple-plader i nyere tid. Deep Purples line-up er i dag: Ian Gillan (sang), Ian Paice (trommer), Roger Glover (bas), Steve Morse (guitar) og Don Airey (keyboards). 20. april havde Deep Purple i øvrigt 35-års jubilæum for den første koncert, der blev holdt 20. april 1968 i Brøndby Pop Klub hos en vis Hans Otto Bisgaard.

John Sykes' Blue Murder gendannes

Den nuværende guitarist og sanger i det reinkarnerede og Phil Lynott-frie Thin Lizzy, John Sykes, gendanner det helt suveræne super topfede seje band, Blue Murder, han indspillede to studiealbums med i årene efter Thin Lizzy og Whitesnake. Det kunne han oplyse glade fans om efter koncerten i Amager Bio
den 6. juni. Blue Murder gendannes i første omgang til en Europa-tour i september. Med på trommer kommer den oprindelige trommeslager, Carmine Appice, mens det endnu er uvist, hvem bassisten i den slagkraftige trio bliver.

Kunstner
Forfatter