Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – guide til oktobers koncertmaraton

Updated
pngfind.com-mind-flayer-png-4496184

Kan du heller ikke overskue oktobers overflødighedshorn af koncerter? Fortvivl ikke. Vi giver dig her 5 strategier til at sammensætte din personlige koncertkalender.

Forfatter

1. Optimer, optimer, optimer
Der er ikke mindre end tre festivaler i oktober måned, og endda rigtig fint fordelt på vores lille lands tre landsdele. Her kan du dyrke rejsetidsoptimering kombineret med flest bands pr. dag. Du kan i oktober vælge mellem Winter Metal Magic i Fredericia, Odense Metal Fest og Copenhell Metal Cruise. Ulempen er, at du skal have overbevist din arbejdsgiver om, at du nu endnu engang skal have fri for at gå til en koncert med et eller band, som ingen på ledelsesgangen nogensinde har hørt om, og eftersom de surt opsparede samtidighedsferiedage sikkert allerede har fået ben at gå på, så kan det jo godt spænde lidt ben for planerne.

2. Sats alt på rød
En lidt aparte, og så vidt vides endnu uafprøvet, strategi er at tage til alle koncerter på dit yndlingsvenue. Det kræver naturligvis, at du bor et sted hvor der et venue, så denne strategi er muligvis ikke gangbar for alle. Du får et grundigt indblik i en bestemt bookers smag og retning, og du lærer barpersonalet indgående at kende. Ulempen er, at du risikerer at blive sat på frivillig-listen – simpelthen fordi, du er der hele tiden.

3. Spil noget helt andet end Slayer
Har du brug for at se Sepultura for 127. gang? Nej, vel? Brug oktober som din modig-måned. Hør en hel masse koncerter med bands, du ikke kender – måske endda bands, du aldrig har hørt om. Og husk at tage opvarmningen med – der ligger meget guld gemt. Måske. Trænger du til inspiration på de lidt mere aparte navne, kan du evt. kigge lidt på Devilutions tidligere dækninger af fx. Roadburn festival (ja, den skal naturligvis nævnes her). Redaktionen ser ikke rigtig nogen ulemper ved denne strategi.

4. Go Geronimo!
Hør ALT! Tag til alle koncerter inden for det fysisk mulige i hele oktober. Måske er 3. verdenskrig og vores alle sammens udslettelse lige om hjørnet, så hvorfor ikke bare gå all in og se så meget livemusik som muligt? Det giver naturligvis nogle ret umulige valg, men vi ved, du kan! Kombiner evt. med rejsetidsoptimeringen fra strategi 1 og bliv inspireret af strategi 3. Ulempen er naturligvis, at du skal have ret meget fri fra arbejde, at du skal bruge ret mange penge, og at du nok får opbygget et solidt alkoholmisbrug i oktober. Overvej evt. at erstatte White January med Dry November, hvis du vælger denne strategi.

5. Bliv under dynen
Det er ikke en strategi, vi vil anbefale, men forskning har vist gang på gang, at for mange muligheder giver handlingslammelse. Bare tænk på sidst, du var i supermarkedet og skulle finde på aftensmad – og endte med en frysepizza. Atomkrigen kommer alligevel snart, og du kan ligeså godt bruge dine penge på at købe confit de carnard ind i vildskab, mens du sidder i din iskolde og mørke lejlighed under dynen i håbet om, at næste måneds elregning er under 10.000. Husk dog på, at spillesteder typisk bliver dejligt varme under koncerten, at du ikke skal betale for at skylle ud i toilettet, og at du de fleste steder kan vaske hænder i varmt vand.

Menu