Top 5 – Hvad er et navn, ЯØ|M|Æ0?

mr-cup-fabien-barral-xzNXkB8oJRU-unsplash

Dit ufede bandnavn bliver ikke federe af omlyde, regionale bogstaver eller af at råbe det, båtnakke.

Fotograf
Fabien Barral

Du kan ikke snyde dig til sejhed, makker.

Vil du gerne gøre dit bandnavn sejere?

Find på et sejere bandnavn.

At læsse alt muligt oveni får det ikke til at være federe. Det får dig bare til at se mere desperat ud og demonstrerer, hvor svært det var for dig at mønstre den mest basale metallicitet, da du skulle starte dit band. Det får dig til at ligne et ungdomsskoleband med corpsepaint.

Så: Her er de fem faldgruber, du forlængst skulle have lært at undgå.

1. Omlyd
Den originale metalmarkør. Blue Öyster Cult startede det, Motörhead tog det op, Mötley Crüe kom der, og Quensrÿche havde ikke helt fattet, hvordan man gjorde. Den metalliske omlyd har været en stående vits i årtier – The Onions satireartikel “Ünited Stätes Toughens Image With Umlauts” er fra 1997; Spinal Täp fra årtiet før – og ja, du kan godt hævde, at omlyden er en subtil kommentar til, at metal i sig selv er en forvrængning af rock og blah blah blah. Bare du holder op nu, tak.

2. Z
Der findes tre fede navne med z: ZZ Top, Zorglub og Townes Van Zandt. Og nej, ingen af dem er metal, og det er fordi, det ikke er metal at have et bandnavn med Z. Det er et levn fra 90’erne, hvor man troede, at det fik én til at se ud, som om man kom fra ghettoen i stedet for forstæderne, og det virkede friskt og hurtig at lave s’et om til et z. I stedet kom man til at ligne en frisørsalon i provinsen. I 90’erne.

3. Kyrillisk
Ja, KoЯn, vi kigger på jer. Og ja, I spiller på dobbeltheden i den uskyldige barndom, hvor man ikke kan finde ud af at vende et R rigtigt, men hvor det samtidig indikerer, at noget er galt, og barnet har taget skade, og det er meget dybt og grufuldt at tænke på og ufølsomt at påpege. Men det der er ikke et omvendt R: Det er et Я, et rigtigt bogstav, som nogle hundrede millioner russere og østeuropæere synes er mærkeligt, at I har i jeres navn. I hedder Corn, det er dumt navn, og det bliver ikke pludselig sejt, bare fordi I staver det edgy.

4. VERSALER
HEY, DU DER? GIDER DU GODT HOLDE OP MED AT RÅBE AF MIG? DET ER SYGT IRRITERENDE, OG JEG KOMMER IKKE TIL AT LYTTE EFTER, HVAD DU SIGER, BARE FORDI DU RÅBER DET. SNARERE OMVENDT, FAKTISK. OG DINE SANGTITLER BLIVER HELLER IKKE FEDERE, FORDI DU RÅBER DEM. DE BLIVER BARE MERE ANSTRENGENDE.

5. Æ
Vi er med: I er fra Skandinavien, og det er det eneste ved jer, der skiller sig ud fra alle de andre bands fra soveværelser verden over, der lyder akkurat som jer.