Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Hvordan du bedst fordriver tiden under Motley Crüe

Populær
Updated
MC

Hvis du tror Crüe vil give dig den gode føler på, så har du enten levet under en sten eller truffet det valg at få et billigt grin over afdankede rockstjerner, der spiller fallit.

Dato
14-06-2023
Forfatter

En af vilkårene ved at tage på Copenhell er, at vi absolut ikke skal være i tvivl om, hvem der er årets hovednavne. Når de store kanoner kommer og spiller med musklerne, så er næsten al anden aktivitet på stand-by, for gud forbyde, at vi skal misse et sekund af denne særlige begivenhed.

Det er så her, hvor vi (læs: jeg) må anfægte, at denne brogede forsamling af afdankede levn fra hårmetallens storhedstid har gjort sig fortjent til ligefrem at være et hovednavn på årets Copenhell. Man fristes til at tænke, at der er noget kontraktuelt, som binder dem til at stå et sted øverst på plakaten, for har man bevidnet nogen af deres koncerter de sidste mange år, som vores skribent fx måtte gennemleve på Sweden Rock et lille årti tilbage, så ved man godt, at vi i aften risikerer at bevæge os langt ud over grænsen af det tragikomiske.
Betragt derfor dette som en servicemeddelelse til de af jer, der hverken har nostalgien at knytte jer til eller ser nogen grund til at gå hen og grine af gamle mænd, der tjener alt for mange penge på at lade som om, at de har en tone i livet – for noget andet må der da være at tage sig til, selvom al andet musik er on hold?

1. Afreagere i Smadreland
Hvis du af uvisse årsager mener, at du kan bruge deres bedagede partyrock til noget som helst konstruktivt, så lad det være en anbefaling herfra at kigge forbi Smadreland. Den traditionsrige billosseplads, som afkræver din vilje til at gå i destruktions-mode, tæt op ad hovedscenen. Der kan dårligt være en bedre timing til at kickstarte muskelgrupperne end her, under en dedikeret afreaktion over de eks-pensionerede hedonistrockere.

2. Burlesque-show i Biergarten
Kun på Copenhell finder du denne type events i eventen, hvor sexet dans suppleres med lidt headbanging, og vupti, så er det lokale take på burlesque en virkelighed! I bund og grund er der selvfølgelig ingen tvivl om, at Crüe ville elske at have piger, piger og flere piger omkring sig på Helviti-scenen, men Sweet Burlesque er uden tvivl bedre tjent med de mere ydmyge rammer, hvor showet kan komme til sin ret uden andre forstyrrende led på scenen.

3. Synge karaoke med dig selv i Visas metalkaraokeboks
Du kan selvfølgelig også bekræfte dig selv i, hvor fantastisk en sangstemme du bærer rundt på, ved at slå et smut forbi Visas heavy metal-karaokeboks. Årets nye, lydtætte installation, hvor op til fire mand kan hoppe ind og skråle med på lige præcis de overspillede metalklassikere, du er mindst træt af. Vi ved jo alle, at du selv synger bedst, når ingen andre hører med – og mon ikke også du kan trumfe Vince Neils vokal, selv på en vissen dag i en karaokeboks.4. Opspare krudt til dansen med de døde
Kigger vi videre frem, så venter der en gedigen omgang dansabel synthwave, når Dance With the Dead spiller kl 20 på den lille skovscene Gehenna. Det giver dig lige halvanden time til at hvile benmuskulaturen, inden den sande 80'er-fest indtræffer. Hvis du ser en mand med grå skæg og en gul trøje med en pruttende djævel, så råb endelig – jeg har sikkert en flashy drink i hånden.5. En detour forbi Staden
Er du gået helt surt i lineuppet for en stund, eller ønsker du blot at være på behørig sikkerhedsafstand, så er Christiania da heller ikke længere væk end 45 minutters tid i gåafstand. Praktisk, hvis man trænger til lidt luftforandring over et slag backgammon på Nemoland og den slags.
Efter sigende har Tommy Lee lige været ude og kvalitetsteste udbuddet, men du slipper med sikkerhed for at møde ham og resten af Crüe på Pusher Street netop i dette tidsrum.