Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Jul i Vega

Populær
Updated

Som det fremgik af sidste uges top 5 afholdt Devilutionredaktionen sin julefrokost i onsdags, fordi der om aftenen var koncert i Vega med Amon Amarth, Carcass og Hell. Læs her, hvorfor den koncert var en særligt passende måde at slutte en metallisk julefrokost på.

Kunstner
Titel
Carcass + Hell
Dato
04-12-2013
Fotograf
Jacob Bruun
Forfatter

1. Jul er viking
... eller bør i hvert fald være det. Ordet "jul" har gammelnordisk oprindelse og lod sig ikke lige erstatte af kirkens "Kristmesse", selvom det i sin tid blev forsøgt. Nordboerne ville nemlig ikke tage afsked med flæske- og ølrusen, hvilket intet band minder os bedre om end Amon Amarth

2. Jul handler om døden
"Men jesusbarnet!", tænker du nok, "hvad med jesusbarnet!". Rigtigt nok er det, at kirken fejrer hans fødsel til jul, men det gør den jo kun, fordi han døde og på grund af alt det, der fulgte efter (og fordi kirken ikke kunne vippe glæden ved solhvervets stegte grisekadavere af pinden). Derfor er valget af et vist band ved navn Carcass et godt valg.

3. Jul handler om genopstandelse
"... men jesus genopstod jo, det er lissom pointen med den kristne fortælling om frelse. Lysets genkomst og hele pivetøjet!" Ligeledes gjorde både Hell og Carcass, og derved blev det mørkt igen. Amon Amarth er for seje til overhovedet at dø! Derved er vi tilbage ved punkt 1.

4. Jul er okkult
Hell bliver af nogle regnet som frontløbere for okkult ekstremmetal, og da julen om noget handler om spøgelser, zombier, trolde og nisser, er matchet perfekt.

5. Jul er gammelt
Hele lineuppet lugtede gammelt som en nutidig vinterdag: brunt og råddent. Hell fra '82, Carcass fra '85 og vårharerne i Amon Amarth fra ´92. Og da højtiden jo også har et par år på bagen, var dette en fin måde at fejre det på.