Top 5 - Ozzys bedste

Top 5 - Ozzys bedste

Ikke siden 1995 har Ozzy lavet et album, der holder det høje niveau, som vi elsker ham for. Lars Schmidt giver sit bud på Ozzys fem bedste soloplader.

Schmidts Top 5 over de bedste album med Ozzy Osbourne:

1. Ozzmosis (1995)
Grungen er ved at dampe af, men det er Ozzy ikke. I samarbejde med producer Michael Beinhorn leverer Ozzy et yderst gennemarbejdet og lydmæssigt originalt album med tidsløse og ultra langtidsholdbare numre: 'Perry Mason', 'See You on the Other Side', 'I Just Want You'.

2. Blizzard of Ozz (1980)
Ozzy overlevede bruddet med Black Sabbath, og takket være den 23-årige wonderboy Randy Rhoads, næsten to håndfulde klassiske rocknumre og en sprudlende Ozzy blev kimen lagt til en karriere, som gav Black Sabbath baghjul.

3. No More Tears (1991)
Hit på hit, tyngde, Zakk Wyldes råhed og en mere moden Ozzy fik sendt den gamle Sabbath-sanger helt ud og kysse mainstream-publikum - nogenlunde samtidig med, at Metallica gjorde det med deres sorte album. Og samtidig med, at grungen brølede løs. "No More Tears" var afgjort et af de album, som holdt metallen i live.

4. Bark at the Moon (1983)
Randy Rhoads var ikke længere, og Ozzy havde fundet hans arvtager: Jake E. Lee, som i dén grad spillede igennem på et album, som bragte Ozzy ud på alverdens tv-skærme. Velproduceret aggressivitet og nogle meget, meget stærke kompositioner bragte Ozzy i spil igen efter det meningsløse tab af Randy Rhoads.

5. Diary of a Madman (1981)
Umiddelbart ikke lige så velspækket med hits som 'Blizzard...', men med numre af en anden dybde og tyngde. Og en Randy Rhoads, der i dén grad viser, at roserne fra hans levering på 'Blizzard...' ikke var tilfældige. Og så tag lige og tjek det titelnummer. Måske tæt på at være Ozzys allerfineste sang.