Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Sære koncertoplevelser

Populær
Updated
Top 5 - Sære koncertoplevelser
Top 5 - Sære koncertoplevelser
Top 5 - Sære koncertoplevelser
Top 5 - Sære koncertoplevelser
Top 5 - Sære koncertoplevelser

Nogle koncerter sætter sig i erindringen for andet end en fed musikalsk oplevelse Villumsen beretter her om 5 koncerter, der bød på andet end musik til hukommelsen.

Fotograf
Jacob Dinesen (Shining dog af C.V)

1. Blind Guardian, 1997 eller 1998, Rust
"Tyskerne var forbi Danmark for at indspille lidt i Sweet Silence i forbindelse med den dengang kommende skive 'Nightfall in Middle-Earth', og der blev også lige plads til et begrænset promoveret show på det lille spillested Rust.

Og det var med nogle meget fulde tyskere især Hansi Kürsch, der valgte at forsøge at spille bas liggende ned på gulvet. Vokalen overlod han mestendels til en roadie, der vistnok gjorde det ok, men det var jo ikke lige ham, folk var kommet for... Nå ja, så fik bandet også startet forfra en hel del gange på coveret af 'Barbara Ann', fordi fuldskab gjorde den sang sværere end vanligt".

2. Metallica, 2009, Forum, gentagne gange.
"Badebolde, der falder ned fra loftet i slutningen af koncerten. 'Kill 'em All'... med badebolde?! Så giver det alligevel mere mening at kaste med dyrekadavere i Mayhem-stil".

3. Konkhra, 1996?, Fælledparken
"Koncerten var egentlig ikke så sær, men det var nu alligevel lidt specielt at høre dødsmetal 'live' i den populære park, som er et yndet sommermål til grill og hygge for mange mennesker, hvor flertallet normalt ikke ville vælge at sætte dødsmetal på menuen".

4. Shining, The Rock, 2009
"Hr. Kvarforth opførsel på en scene er altid sær. Faktisk var showet på The Rock denne aften helt efter bogen og intet udover det sædvanlige for svenskeren. Men alligevel...at skære i sig selv med barberblade, råsnave bassisten og så ellers prøve at gylpe den store mængde Jack D, som man havde indtaget, op igen midt på scenen. Ikke helt normalt. Og så var der jo også en fan eller to, der i respekt for manden også begyndte at skære i sig selv. Kvarforth hånede dem i øvrigt, for overhovedet at kunne lide black metal.

Der var også et par sære episoder med opvarmningsbandsene, men det er altsammen beskrevet her".

5. Evergrey, Slagelse, 2004
"Udover at der var forbavsende få mennesker - de få, der var, forsvandt i stor stil, efter Mercenary havde opvarmet - så var det også lidt specielt, da en af de få tilstedeværende gav sig til at forsøge at sætte ild til frontmandens kæmpe støvler. Uden held, og uden støvlespark i ansigtet. Tom Englund spillede ufortrødent videre. Endda glimrende, for det var faktisk en fed præstation Evergrey leverede den aften".

------

Som en lille bobler kan nævnes, da Wykked Wytch spillede på The Rock vistnok i 2005 som opvarmning for Samael og kvinden i front blev tøsefornærmet (ha!) over det svage fremmøde, og begyndte at skælde folk ud - vel at mærke, de folk, der rent faktisk var mødt op. Sær opførsel...

Der var også et dansk band (husker ikke hvilket) i 1997-98 på Loppen som opvarmning for Dominus. Det var noget med at have et grisehjerte inde under trøjen og så hive det ud midt under koncerten. Frygtindgydende? Nej. Komisk? Ja.

Hvad har DU oplevet af sære ting i DIN koncertgænger-karriere?