Bajere og bif

Bajere og bif

Copenhell, som er en af de københavnske metalfestivaler som løber at stablen til sommer, har i samarbejde med Cph:Dox og Biozonen, fundet på at markedsføre sig selv med to biografseancer, hvoraf den første blev afholdt fredag 12. marts.

Kunstner
Titel
War at the Warfield
Dato
12-03-2010
Genre
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
3

Konceptet består i at vise en heavyfilm ved midnat med opvarmning af et af festivalens mindre, danske navne. Det hele foregår i landets største biograf, Imperial, med en farlig masse bajere af den thrashmetallede pale ale type, og det virker jo rigtigt godt alt sammen. På papiret.

Fredagens program bestod af filmen 'Slayer: War at the Warfield'  med opvarmning af The Psyke Project. Sidstnævnte gjorde hvad de kunne, men koncertmagien manglede helt når man sådan sad nedsunket i biografsædet med en salig ølinduceret ro i kroppen. Nogle få forsøgte sig med lidt koncertadfærd oppe foran, men det var altså ikke nok til at gøre det.

Heller ikke Slayerfilmen kunne helt få hatten til at lette. Filmen i sig selv er udmærket, og muligheden for at se den på så stor skærm med et så stort lydanlæg burde have gjort mere, men det var simpelthen for stenet at sidde i biografmørket med maven fuld af øl, og flere der ikke burde have gjort det, sad og sov.

Af dette kan man lære, at måden musik bliver leveret på ikke er ligegyldig. Ej heller faktorernes orden. Den måde man holder koncerter på betyder øjensynligt at publikum spiller en større rolle for oplevelsen end man skulle tro, og selv om øl og film selvfølgelig sagtens kan indtages samme aften, er det nok en god ide at se filmen først.