Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ingen magi denne gang

Populær
Updated
Ingen magi denne gang

Svenske Candlemass valgte helt rigtigt med Robert Lowe som erstatning for Messiah, men bandet har desværre ikke haft samme fokus på kvalitet i denne live-udgivelse.

Kunstner
Titel
Ashes to Ashes
Dato
23-04-2010
Distributør
Genre
Trackliste
Sweden Rock '09
1. Dark Are the Veils of Death
2. Samarithan
3. If I Ever Die
4. Hammer of Doom
5. At the Gallows End
6. Emperor of the Void
7. The Bleeding Baroness
8. A Sorcerers Pledge
9. Solitude
10. Kill the King

Athen show:
1. Mirror Mirror
2. Samarithan
3. At the Gallows End
4. If I Ever Die
5. Hammer of Doom
6. Dark Are the Veils of Death
7. Demons Gate
8. Emperor of the Void
9. Man of Shadows
10. The Bleeding Baroness
11. Tears
12. A Sorcerers Pledge
13. Demon of the Deep
14. Solitude
Karakter
2

Da der i den trykte del af NRG skulle leveres en årti-top-10 røg ’Death Magic Doom’ fra Candlemass let ind på listen over bedste skiver fra første dekade i dette årtusinde. Jeg tvivler på, at jeg overhovedet husker denne udgivelse, når igangværende 10-års periode er overstået.

Først røg den medfølgende cd på anlægget, og fluks var der flashback til at stå og rode i bootleg-cd’er inde hos Metalized, da de havde butik for alt for længe siden, for det lyder ”kun” som en udmærket bootleg-optagelse. Når så dvd’en sættes på, hvor samme Sweden Rock ’09 show kan ses og ikke kun høres, så overrasker det, at publikumsmængden alligevel er større end den lyder på cd'en. Showet er optaget i fuldt dagslys, så et fedt lysshow er der naturligvis ikke. Selvom der spilles udmærket, så holder lyden så meget tilbage, at det bliver tamt, og man opdager, at gutterne i Candlemass faktisk er godt oppe i årene. Man forventer ikke overdreven energi af et doom-band, men der er nærmest intet liv at spore.

Det gik bedre i Messiahs dage. Han var en frontmand af kaliber. Måske af den slags, hvor nogle vil sige, han er for meget. Robert Lowe er mere afbalanceret, men han er nok – sikkert som mange fans også er det – mest til indendørs og mindre shows. Det ses faktisk i hans performance, da dvd’en også indeholder et show fra et spillested i Athen, hvor der lige er lidt mere glød i hans optræden. Her er billederne til gengæld for alvor i nævnte bootleg-kvalitet i forhold til, hvad man burde kunne forvente af år 2010.

Pakken kommer i fin digipak med en ligeledes fin booklet med live-fotos og nogle ord fra bandleder Leif Edling. Når musikken er ebbet ud, så er der også lige et interview på dvd’en at forlyste sig med.


Traileren til udgivelsen kan ses herunder: