Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Doom-mestrene er tilbage

Populær
Updated
Doom-mestrene er tilbage
Svenske Candlemass doomer videre på tyvende år, men bandet er blevet overhalet indenom, mener Mathias Nielsen. Veteranerne fra Candlemass’ historie strækker sig helt tilbage til midtfirserne, hvor de debuterede med det anmelderroste ”Epicus Doomicus Metallicus”. Bandets sanger, Messiah (med det navn, har man vist ret høj selvtillid), forlod bandet, der trådte vande, indtil han i 2002 atter joinede bandet, for at skride kort efter igen i 2004. Det var dog kun for en kort bemærkning, for bandet er allerede klar med det selvbetitlede ”comeback-album”.

Det er næsten 20 år siden, debuten udkom og bandets mix af doom-metal og af Bruce Dickinson-vokaler lyder stadig lige specielt, takket være bassist, Leif (han har ikke omdøbt sig selv til Messias endnu), som står for det meste af sangskrivningen.
Bandmedlemmerne er blevet lidt tyndhårede i toppen, men det har ikke rigtig haft indflydelse på musikken. Det er ikke særlig svært at høre, at det er Black Sabbath, der er den primære inspirationskilde for disse svenskere, især på ”Copernicus”, som grænser til plagiat.

Tiderne er desværre skiftet voldsomt, siden Candlemass havde deres storhedstid, og de er blevet overhalet indenom af diverse landsmænd og tyskere siden dengang, så det nye album fremstår lidt hult og forældet i udtrykket. Kernefans vil sikkert savle over dette reunion-album. Os andre udenforstående nøjes med at trække lidt på skuldrene.

Kunstner
Titel
Candlemass
Distributør
Genre
Karakter
3