Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metalgud i Solens Rige

Populær
Updated
Metalgud i Solens Rige

Kunstner
Titel
Live at Saitama Super Arena
Trackliste
01. Resurrection
02. Made In Hell
03. Locked And Loaded
04. Drop Out
05. Made Of Metal
06. Undisputed
07. Nailed To The Gun
08. Golgotha
09. Fire And Ice
10. Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown)
11. Diamonds And Rust
12. Jawbreaker
13. Cyber World
14. Like There’s No Tomorrow
15. Thunder And Lightning
Forfatter
Karakter
3

Rob Halford og bandet af samme navn lyder godt, men billederne er ikke noget særligt på denne koncertoptagelse.

Trods comebacket i Judas Priest for efterhånden ganske mange år siden, har metalguden Rob Halford ikke lagt solokarrieren på køl, men sprøjter helt igennem helt rigtige heavy metalskiver ud med sit eget band Halford – senest ”Halford IV – Made of Metal” fra 2011.

Og trods flittigt turnearbejde med præsterne, bliver der endda også tid at spille koncerter under Halfords eget navn, som for eksempel i Japan, hvor denne DVD er optaget i Saitama Super Arena.

Ligesom i hovedbandet har Rob allieret sig med mere end kompetente strenge og bækkendriblere. Vigtigt er guitarist og sangskriver Roy Z, der også har haft en meget stor rolle i en anden metallisk afguds solokarriere - selveste Bruce Dickinson og hans to seneste skiver. Derfor svinger og rykker Halford grusomt og griber solidt fat i de headbangende japaneres nakkemuskler.

Klicheer på godt og ondt

Lyden er også fremragende, massiv og brutal til at spille ægte heavy metal, som man gør det, når læderjakken er massivt besat med nitter og tonerne højtragende skrabende mod loftet. Halford-band og Halford-Rob lyder squ godt, og er allerhalfordsk engageret og indlevende, hvilket de tilstedeværende japanere som nævnt også registrerer meget tidligt i koncerten med tilsvarende indlevelse.

Til gengæld er billedsiden ikke rigtigt velfungerede. Godt nok er kvaliteten fin og rimeligt varieret filmet, men der er ikke meget modspil i form af lækkert lys, røg, ild eller andre klichefyldte lækkerier, der kunne hæve standarden op på samme niveau, som man kender det fra Robs andet band.