Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rendyrket Roach n’ Roll

Populær
Updated
Rendyrket Roach n’ Roll

Klubkoncert med stort ”K”! Heavyjam.dk rapporterer fra The Barfly i London, hvor Papa Roach og 200 rockfans forvandlede en mandag til en semi-fredag.

Kunstner
Dato
04-08-2023
Trackliste
Sucker Train Blues
Do It For The Kids
Headspace
Crackerman (Stone Temple Pilots)
Big Machine
Fall To Pieces
Set Me Free
It’s So Easy (Guns N’ Roses)
Sex Type Thing (Stone Temple Pilots)
-----------------------
Slither
Surrender (Cheap Trick)
Karakter
4

Klubkoncert med stort ”K”! Heavyjam.dk rapporterer fra The Barfly i London, hvor Papa Roach og 200 rockfans forvandlede en mandag til en semi-fredag.

Præcis på ugedagen inden deres nye album release, ”Getting Away With Murder” havde Californiens Papa Roach valgt at traktere en lille håndfuld folk med en helt speciel klubkoncert – på The Barfly i Londons nordlige bydel Camden Town, et af de mindste spillesteder, undertegnede længe har overværet en koncert. Spillestedet ligger på 1. salen ovenpå selveste baren og har plads til max 200 mennesker, hvilket der selvklart også var da Papa Roach entrede scenen denne mandag aften klokken lidt i halv ti.

”This is the size of my fucking bathroom,” annoncerede forsanger Jacoby Shaddix med et skævt smil oppe fra scenen. Og sandt nok (uden dog at have set denne herres badeværelse ovre i Californien), så følte man næsten at man herinde kunne bestille en fadøl i baren modsat scenen og samtidigt give Jacoby fem svin. En sjælden intim oplevelse med et band af Papa Roachs status var dermed i vente – og denne oplagte chance for en centimetertæt rockfest lod hverken band eller fans forpasse.

Fra start lå Papa Roach tæt og fast, lyden var simpelthen kanon og bandet mixede lystigt og energisk mellem hitsene fra gennembrudspladen ”Infest” og opfølgeren (og undertegnedes fremdeles favorit) ”Lovehatetragedy” og så en introduktion af de – for de fleste tilstedeværende – endnu ukendte numre fra ”Getting Away With Murder”, hvor titelnummeret og førstesinglen dog allerede kunne skabe en genkendelsens glæde i den gennemgående grovintense moshpit.

Jacoby Shaddix lignede som altid en mand, der tydeligvis intet alternativ har til at stå på en scene og give den gas (hvilket han øjensynligt heller ikke har), mens den tunge Dave Bruckner og sveddryppende Tobin Esperance lagde en både groovy, heavy og punky bund under det band, der i Jerry Horton har en lidt stille men såre præcis guitarist. Bandet udstrålede en ekstraordinær sund spilleglæde, som spredte sig over navnlig ”Last Resort”, ”She Loves Me Not”, ”Born With Nothing, Die With Anything” og den nye og svært fængende slagsang ”Take Me”, foruden den førnævnte groovesmaskende ”Getting Away With Murder”. Og så var der såmænd også tid til en heftig hyldest til inspirationskilderne Stone Temple Pilots i en helt udmærket coverversion af ”Sex Type Thing”.

Det var en stort underholdende omgang, Papa Roach leverede her; i alt cirka en time og et kvarters musik, som selvfølgelig havde et vist udspring i nu-metal lyden, men overalt er Papa Roach en bundsolid R.O.C.K. kvartet, der lever lige stærkt i både rap metal baserede groove rockere, punk’n’ rollede sange og mere melodiske hard rock numre.

Yderst gemytligt og nobelt, kom bandet - efter gigget og en dusche – ned i baren for at hilse på og hygge sig lidt med de folk og fans, der stadigvæk hang ud på the Barfly og gjorde lidt mere ud af en mandag aften end normalt. Det var der så også en gyldig grund til: Papa Roach leverede nemlig varen i denne helt specielle og kogende klubmæssige kontekst, og bandet har noget ganske seriøst på vej med ”Getting Away With Murder” (se anmeldelsen andetsteds i dette zine).

NB: Papa Roach giver koncert i Pumpehuset, Kbh. den 7. oktober.

Menu