Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Så er turen kommet til trommeslager Dave Bruckner fra Papa Roach, der gerne skamroser The Red Hot Chili Peppers. Et enkelt spørgsmål vakte Dave Bruckner svære, svære kvaler, ellers havde han det ganske udmærket med at dykke ned i Heavyjam.dk's nu verdensberømte Q&A-pose, blandt andet tilbage til en af hans gamle inspirationskilder, The Beatles (en isme, han i øvrigt deler med sin svigerfar, som er Steven Tyler, alias forsangeren i legendariske Aerosmith).

1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Alletiders Top 5 albums, mand? Det er en hård én, for det er hårdt at vælge… Men lige fra mit hovede, og ikke i nogen speciel rækkefølge:

Fugazzi: "Thirteen Songs"
Nirvana: "In Utero"
Guns n’ Roses: "Appettite For Destruction"
The Beatles: "Abbey Road"
Portishead: "Dummy"

Jeg er ikke den der ynder at lave Top 5 lister, men jeg kunne nu godt lave en god Top 50 over mit livs favorit albums!"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

"Hvilken sang jeg selv ville have skrevet? Fuck mand, vi løber ud for bånd inden jeg kommer op med et svar! Fuck, det er et godt spørgsmål, mand... alletiders sange… eller nye? Hvilken sang ville jeg ønske vil havde spillet….?? Hmmm… ??"

(vi beslutter os for at tage næste spørgsmål og når gennem dem alle inden vi vender tilbage til dette igen).

"Jeg tænker på nogle af de sange, vi selv ville kunne spille som band på scenen… jeg må lade denne her hænge... det skulle ellers ikke være så svært det her spørgsmål... jeg ville, ønske vi havde skrevet… fuck, I don't know dude… skulle ikke være så svært… (Klik! Båndet løber ud og Dave reddes af gong gongen).


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

"John Frusciante fra The Red Hot Chili Peppers."


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Shit, mand, det er en virkelig god én, hmm… Led Zeppelin... eller Nirvana... eller The Beatles... eller Chili Peppers... eller Faith No More. Det var vist fem… (det går da meget godt med de Top 5'er, Dave, som Heavyjam.dk's udspørger også bemærkede det med et svedigt grin!).


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Hvor jeg selv så en koncert? På min 12 års fødselsdag tog min onkel mig til koncert med Guns N’ Roses på the LA Forum og
det ændrede mit liv. Det var på omtrent samme tid som jeg hørte "A Day In My Life" fra Beatles' "Sgt. Pepper" plade og den ændrede også mit liv. Og jeg fik også fat i et par af mine første trommestikker i denne periode. Alle disse ting skete i løbet af en tre måneders periode og de ændrede alle sammen mit liv."


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

"Red Hot Chili Peppers tog os med til Australien og jeg ville gerne toure med dem igen, for jeg nyder at stå og dyrke deres musikkundskaber. De spiller relativt det samme sæt hver aften, men hver aften er det alligevel helt forskelligt. På en eller anden måde virker de altid som et nyt og friskt band på scenen."


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

"Jeg strækker altid ud før vi går på scenen og så skal jeg have behandlet mine håndled af vores tourmanager, for at de ikke hæver sig op så jeg bliver lam i armene når jeg skal spille. Og så stimler vi altid sammen og taler om hvor taknemmelige, vi er for at være på scenen og at vi ikke skal tage noget for givet. Vi skal gå ud og fucking myrde det fucking show - og vores sidste ord, når vi kommer ud af vor sammenstimlen er altid 'rise again'."


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

"Det er den frihed, vi har! At rejse rundt i verden og møde forskellige mennesker og kulturer og at være en fritænker. Og det er det, vi har fået ved at være i et rockband – ellers ville man bare arbejde fra ni til fem og se tv hele aftenen, ligesom de fleste andre mennesker gør. Og det her er noget jeg, sætter pris på og er taknemmlig overfor."


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

"Den mest irriterende ting… shit, mand, det ved jeg ikke? Der er mange småting, man brokker og beklager sig over, men der er ingen 'værste ting' – ikke når man ser på skalaen af godt og dårligt. I vores bands karriere vejer de gode ting langt tungere ting end de dårlige."


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"At fortsætte med at lave og spille god musik. Vi vil gerne have en lang og succesfuld karriere og vil gerne efterlade et indtryk af at være et af de bedste rockbands! Vi siger altid, vi ikke vil være det næste nogetsomhelst, vi vil bare være det første Papa Roach. Og vi skriver videre på den historie hver eneste dag. Giv os endnu ti eller tyve år og vent og se: det bliver en god historie."

De kommende kapitler i Papa Roach-historiebogen skrives rundt omkring på europæiske spillesteder og bandet gæster Københavns Pumpehuset torsdag den 7. oktober.