Rock'n'roll på bryggeriet

Rock'n'roll på bryggeriet
Foo Fighters gæstede det uvante koncertsted, Tappehallerne i Hellerup i onsdags. Heayjam.dk var med. Det er egentlig lidt absurd, at MTV arrangerer en Foo Fighters-koncert i Hellerup op til ”launchingen” af deres nye danske kanal, for den bliver vel næppe garant for den rockmusik, som Foo Fighters repræsenterer?

Men mens MTV-seerne ”nød” Black Eyed Peas andetsteds i København, var vi nogle der var vidner til en surrealistisk og noget absurd koncert i Tuborgs Tappehaller lidt uden for byen.


Forstærkerhav

Den største frygt var, om akustikken i Tappehallerne ville komme til at ligne den, man tit bliver udsat for i cementhelvedet Valby Hallen, og til dels i KB Hallen. Det var dog slet ikke tilfældet… Foo Fighters’ scene var anbragt et passende sted i midten af hallen, for da der jo ikke var solgt billetter til flere end en 6-700 mennesker, var der ikke behov for at udnytte al pladsen i Tappehallen.

Scenen var i ægte råk’n’røwl stil med et hav af forstærkere stablet hulter-til-bulter ovenpå hinanden. Om det var det, der gjorde, at lyden holdt så godt som den gjorde, er ikke til at sige, men den var i hvert fald intet problem denne aften.


AC/DC og MTV-hits

Foo Fighters havde først og fremmest taget turen over Atlanten for at promovere MTV Danmark (som går i luften på søndag d. 15. maj), men det var også for at minde publikum om, at de udsender nyt album i midten af næste måned (”In Your Honor”), som bliver et dobbeltalbum. Dave Grohl forklarede, at den ene cd vil være fyldt med de ondeste rocknumre, han nogensinde har lavet, mens den anden vil indeholde stille akustiske sange.

Derfor var der god grund til at spidse ører, da de hele syv sange fra netop det kommende udspil blev luftet… Og lad der være sagt med det samme: Undertegnede faldt ikke ned af stolen. Stilen er stort set den samme som på det temmelig kedelige ”One By One” album fra 2002, men med et dobbeltalbum, burde der dog være chancer for, at de middelgode sange, der blev spillet denne aften, ikke hører til de bedste på albummet.

Dog stak nogle af dem ud, især åbneren, ”Last Song”, og i særdeleshed den rockende ”No Way Back”, som beviste, at Dave Grohl også har haft AC/DC i cd-afspilleren, da han lavede de nye sange… (og han har tidligere yndet at spille AC/DC's "Back In Black" numre under soundchecks - Red.).

Bortset fra de nye sange, var der også plads til en række af de bedste Foo Fighters-numre. Selvfølgelig skulle MTV have det kedelige hit ”Learn to Fly”, men så er det jo godt, at man senere får de monsterfede ”My Hero”, ”Everlong” og ”Stacked Actors”. Under sidstnævnte tog Dave turen ud på gulvet (iført guitar og hele svineriet) og møvede sig vej gennem hele publikumsmængden helt nede bagfra, inden han kravlede over hegnet og tilbage på scenen.


Skønhedspletter

Koncerten var desværre præget af et underligt ”nu spiller vi foran MTV’s kameraer” syndrom, og Dave Grohl fortalte ikke ironiske jokes og fjollede mellem numrene, som han eller normalt er kendt for. Det var lidt synd, for Chris Shiflett og Nate Mendel, som står på hver deres side af Grohl, er – for at sige det mildt - ikke de store festaber, som holder showet kørende.

MEN, det var en fed og på en sær måde, underlig koncert, og taget var ved at løfte sig under det sidste nummer inden ekstranumrene, ”All My Life”. Valget af at lade to af de tre ekstranumre være nye, var nok lidt af en brøler. En af dem var en Zeppelinsk akustisk sag, ”Razor of Mine”. Men der blev til gengæld også sluttet af med manér i braget ”This Is a Call”, som i øvrigt var den eneste sang, der blev luftet fra det suveræne debutalbum, som nu snart er ti år gammelt.

Billetterne kostede kun 100 kr., så det var lidt forventeligt, at der ville blive tale om en promovering af MTV og det nye album, frem for en regulær Foo Fighters-koncert, men nu skylder Foo-fægterne så bare at give et fuldendt rockshow for fuld skrue på Orange scene i Roskilde om 1½ måneds tid.

Kunstner
Spillested
Dato
05-05-2012
Genre
Trackliste
Last Song
Learn to Fly
No Way Back
My Hero
Times Like These
Generator
Best of You
Deepest Blues
Stacked Actors
Everlong
Monkey Wrench
End Over End
All My Life
-------------------
Razor of Mine
D.O.A.
This Is a Call
Karakter
3