Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stenede Stenalderdronninger

Updated
Stenede Stenalderdronninger
Endnu en ny konstellation af bandet i evig forandring, Queens of the Stone Age, lagde vejen forbi et længe udsolgt Store Vega. Vi var mange, der var ret skuffede, da et bagstivt (eller bare stivt) Queens of the Stone Age (QOTSA) lallede deres sæt igennem på Roskilde i 2003 søndag eftermiddag. Derfor havde QOTSA noget, de skulle bevise i forhold til den optræden. Men med sig havde de også et trumfkort; de misforståede Eagles of Death Metal, som fik mange nye fans denne aften.


Dødsmetallens Eagles

Til dem, der ikke har hørt Eagles of Death Metal: Kom af sted nu! Det er humor på højt plan, hvilket undertegnedes anmeldelse af bandets debutskive, også gav udtryk for. Og live er de mindst ligeså gode… Jesse ”The Devil” Hughes tager pis på alle råk’n’røwl-klicheer, og mindst fem gange under koncerten fik han råbt: ”Let’s hear it for rock’n’roll… Let’s hear it for the Danish ladies… Let’s hear it for Eagles of Death Metal…” Hans mange sarkastiske kommentarer var med til at medrive publikum, og bandet var en noget nær perfekt opvarmning for QOTSA.

I stedet for Josh Homme (som spiller trommer på studiealbummet) havde Eagles... medbragt (den slet ikke uefne tøs) Samantha Maloney, som tidligere har spillet i både Hole og Mötley Crüe (da Tommy Lee ikke gad…). Og ja, det er sjældent, at man nyder en trommeslager så meget.

”Eagles” fyrede det ene hit af efter det andet inkl. to nye sange, som formentlig bliver at finde på det kommende album ”Death By Sexy”. Og for at det ikke skulle være løgn entrede Josh Homme scenen og bankede løs på trommerne til de to sidste numre, ”Speaking in Tongues” og ”Kiss the Devil”.

Klasse!


Nyt line-up

Der er sket en del siden 2003, og QOTSA har atter skiftet voldsomt ud i line-uppet (selvom det jo langtfra er noget nyt). Og denne aften i Vega bestod bandet af: sanger/guitarist/lidt bassist Josh Homme, guitarist Troy van Leeuwen (ex-A Perfect Circle), bassist Alain Johannes (ven af Josh og som medvirker på Josh Hommes "Desert Sessions"), trommeslager Joey Castillo (ex-Danzig) og keyboardspiller Natasha Shneider (Alain Johannes’ kæreste, som har medvirket på Chris Cornell’s soloalbum, "Euphoria Morning").

Interessant, og omfattende line-up, men desværre savnede man Mark Lanegan til at træde ind og lægge sin rustne vokal til hist og her.

QOTSA lagde hårdt ud, og havde allerede – inden for den første halve time – kastet hele fem sange fra den klassiske debut af sig, heriblandt det ultrastenede hit ”You Can’t Quit Me, Baby”.


Ikke så mange vuggeviser, tak!

Som man kunne læse i Heavyjam.dk for et par måneder siden, så var undertegnede ikke 100 % begejstret over det nye udspil, ”Lullabies for Paralyze”, men det er dog et album som er vokset gevaldigt efter utallige gennemlytninger, og det ER mere værd end det ottetal, der dengang blev givet ud…

Men derfra og så til at retfærdiggøre, at man spiller ti (ja, ti!) sange fra selv samme album live, 2½ måned efter det er udkommet – nej, det kan på ingen måder forsvares! Det er muligt, at QOTSA gør som de har lyst til, men det er dæleme for frækt at sakse så meget af supermaterialet fra ”Rated R” og ikke mindst ”Songs for the Deaf” til fordel for de mere middelmådige vuggeviser!

Trekløveret, som blev leveret hen i mod slutningen af sættet (”Burn the Witch” + ”Tangled up in Plaid” + ”Everybody Knows That You Are Insane”) skal der dog ikke sættes en eneste finger på.


Langt, sløvt farvel

Men bortset fra at der gerne måtte være skåret ret meget ned på vuggeviserne, så leverede QOTSA næsten varen, selvom Josh’s vokal godt kunne have fået et hak opad i volumen også. Dette vejede det næsten to timer lange sæt dog pænt op på.

Det er nok en smagssag, om man er fuldstændig tosset med to gange ti minutter lange psykedeliske jams (i form af ”Someone’s in the Wolf” og en stærkt forlænget udgave af ”No One Knows”) efter at have stået i en heksekedel i halvanden time, men det var sådan, QOTSA sluttede af denne fredag.

Konklusion: Når det spillede for Josh & co., så spillede det i dén grad!

Spillested
Dato
05-06-2017
Genre
Trackliste
Regular John
If Only
Go With the Flow
You Would Know
Medication
Avon
You Can’t Quit Me Baby
Broken Box
Leg of Lamb
In My Head
The Blood Is Love
Little Sister
Burn the Witch
Tangled up in Plaid
Everybody Knows That You Are Insane
Sky Is Fallin’
A Song for the Dead
-------------------
Long Slow Goodbye
Someone’s in the Wolf
-------------------
No One Knows
Karakter
4