Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Swingende, smadrende og smilende

Populær
Updated
Swingende, smadrende og smilende
Hatespheres nye turné kom suverænt fra land - i både Roskilde og København. Netop hjemvendt til civilisationen fra en så uheavymetallisk begivenhed, som en konfirmation i forstæderne (det er ellers derude at heavy metal er opfundet - Red.) havde denne anmelder glædet sig noget så grusomt til en god gang larm i Pumpehuset.

Først gjorde Stonegard et ihærdigt forsøg på at leve op til denne forventningens glæde. Men deres stener rock, der til tider minder en del om Volbeat, var tydeligvis ikke noget som ophidsede publikum.

Derfor kunne nordmændene spæne nok så meget rundt, uden at der på noget tidspunkt var større kontakt udover scenen. Og selv ikke bandets fejring af den norske nationaldag, fik sat gang i folk. Det betød at det hele gik lidt i tomgang, hvilket egentlig var synd for det udmærkede band, der bare ikke ramte dagen.

Århusiansk effektivitet

Anderledes format og publikumstække var der over Hatesphere (øv. bill.). Man kan ikke lade være med at blive imponeret over de fem fyre fra Århus, der som en direkte modsætning til deres fodboldhold, udviser uhyggelig stor effektivitet foran publikum. Deres musik er på én gang swingende, rå, groovy og milimeterpræcis, og så bliver det oven i købet gjort med et overskud, der giver plads til både grin og smil på scenen – i øvrigt en fed kontrast til så ond og brutal en musik, som de fremfører (hvilket også er en særdeles gangbar beskrivelse for bandets fine turnépremiere på Roskildes fede rockklub Gimle, aftenen forinden - Red.).

Og dermed endte det med at denne anmelder, takket være Hatespheres sublime blanding af lige dele hurtige smadderkasse riff og tonsertunge skaldesmækkende guitarstykker, fik renset sine øregange for konfirmationssange, og dermed ender vi et godt stykke oppe i over middel for denne koncert.

Kunstner
Spillested
Forfatter
Karakter
4